Cum se aplica oja semipermanenta

Cum se aplică oja semipermanentă acasă- VIDEO

Vrei să ai o manichiură impecabilă, care să reziste săptămâni întregi? Atunci trebuie să știi cum se aplică oja semipermanentă acasă, astfel încât să-ți faci singură o manichiură perfectă.

Ce este oja semipermanentă


Înainte de a afla cum se aplică oja semipermanentă trebuie să afli ce este acest tip de ojă. Spre deosebire de oja clasică, oja semipermanentă este mult mai rezistentă, nu se curăță la fel de ușor și nici nu își pierde strălucirea. De asemenea, nu se usucă precum oja obișnuită, ci ai nevoie de o lampă UV sau LED pentru a usca și fixa oja pe unghii. Fără o astfel de lampă oja semipermanentă nu se usucă, oricât de mult ai aștepta. Oja semipermanentă rezistă pe unghii până la trei săptămâni. După această perioadă manichiura trebuie refăcută nu pentru că manichiura s-a deteriorat, ci pentru că unghiile naturale cresc și se observă un spațiu gol între stratul de ojă și unghia proaspăt crescută.

Dacă vrei să-ți faci acasă o manichiură cu ojă semipermanentă ai nevoie de un kit special de ojă semipermanentă și o lampă pentru uscare cu UV sau LED.
Kit-urile conțin de obicei cele trei produse esențiale pentru manichiura semipermanentă: lac de bază, ojă colorată și lac de top.

Cum se aplică oja semipermanentă


Secretul unei manichiuri semipermanente perfecte este respectarea tuturor pașilor necesari pentru aplicarea ojei. Iată cum se aplică oja semipermanentă:

Pasul 1: Pregătirea unghiilor

Înainte de a aplica oja trebuie să-ți pregătești cu grijă unghiile. Pilește-le pentru a le oferi forma pe care o dorești, împinge cuticulele folosind o ustensilă specială (nu este recomandat să-ți tai cuticulele). Pune mâinile într-un bol cu apă caldă în care ai adăugat câteva picături de săpun lichid. Ține-le la înmuiat timp de cinci minute, apoi pilește-le și împinge cuticulele. Cu o pilă de tip buffer, mătuiește puțin suprafața unghiilor pentru ca oja să adere mai bine.
Șterge unghiile cu soluție specială pentru degresarea unghiilor.

Pasul 2: Aplică stratul de bază, culoarea și stratul de top

După ce unghiile sunt pregătite, poți începe aplicarea ojei, care se face în trei etape. Vei avea nevoie de strat de bază, ojă colorată și un strat de top. Este important să eviți aplicarea ojei pe piele pentru că substanțele chimice din compoziția sa pot irita pielea atunci când introduci mâinile în lampa UV sau LED.

Prima dată aplică lacul de bază și usucă timp de 30 de secunde în lampă. Aplică apoi un strat din culoarea dorită și usucă din nou. Dacă vrei o culoare intensă, aplică un al doilea strat de culoare și usucă. La final, aplică stratul de top și usucă în lampă. Acest lac de top poate fi lucios sau mat și are un rol protector, ce face ca manichiura să reziste mai mult.
 

Acești pași de bază variază în funcție de produsele pe care le folosești, de aceea trebuie să citești cu atenție instrucțiunile kitului tău pentru manichiură semipermanentă. 

Timpul de uscare depinde, de asemenea, de puterea lămpii pe care o folosești și de tipul ei. Lămpile LED usucă mai repede, între 30 și 60 de secunde pentru fiecare strat, iar în cazul lămpilor cu UV durata de așteptare poate fi de până la două minute. 

Pasul 3: Curăță stratul de top și hidratează cuticulele

După aplicarea și uscarea tuturor straturilor de ojă și lac, ultimul pas este curățarea suprafeței unghiilor folosind un produs numit „cleanser”, pe bază de alcool, care elimină excesul de produs. Înmoaie o dischetă din bumbac în soluție pentru curățare și șterge cu grijă fiecare unghie.
La final aplică un ulei pentru cuticule, care are rolul de a hidrata cuticulele și pielea din jurul unghiilor, pentru ca manichiura să arate perfect.

Iată cum se aplică oja semipermanentă, pas cu pas:


 
 

Vrei să descoperi mai multe trucuri de frumusețe? Abonează-te la newsletterele Eva.ro! 

 
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod