unghii

Cum să-ți îndepărtezi gelul de pe unghii acasă

Manichiura cu gel este rezistentă și foarte asemănătoare cu unghiile naturale. Multe persoane merg la salon pentru a-și îndepărta gelul de pe unghii cu ajutorul unui specialist, însă poți evita acest lucru prin îndepărtarea gelului acasă. Există mai multe metode prin care poți face acest lucru. Iată cum!
Metode care te ajută să-ți îndepărtezi gelul de pe unghii acasă

1. Cum să-ți îndepărtezi gelul de pe unghii cu acetonă


Umple un bol cu acetonă. Acetona este o substanță chimică ce reacționează în combinație cu gelul de unghii, pentru a slăbi adezivul și pentru a-l desprinde de pe unghia naturală. Acoperă vasul de acetonă cu o folie alimentară. Pune bolul cu acetonă într-un bol mai mare cu apă caldă și lasă-l pentru 3-5 minute. Scoate bolul de acetonă din bolul cu apă, pentru a preveni supraîncălzirea.
Ai grijă cu acetona, deoarece este o substanță inflamabilă. Ține-o departe de orice sursă directă de căldură. Protejează și pielea din jurul unghiilor cu vaselină. Înmoaie un tampon de bumbac în acetonă, după care pune-l în jurul unei unghii, pe care o înfășori ulterior în folie de aluminiu. Lasă acetona să acționeze pentru 30 de minute. Îndepărtează folia și tamponul de bumbac de la o unghie. Gelul ar trebui să cadă atunci când faci acest pas. Dacă gelul încă este ferm, înlocuiește tamponul îmbibat în acetonă cu altul și lasă-l pe unghii pentru alte 10 minute.
Dacă această metodă nu este eficientă într-o oră, probabil că adezivul este rezistent la acetonă și ar trebui folosită o altă metodă.

2. Cum să-ți îndepărtezi gelul de pe unghii prin exfoliere


Așteaptă până când gelul de pe unghii începe să cadă singur de pe unghii. Unele manichiuri rezistă pentru 1-2 săptămâni, iar atunci când cade o mare parte din acesta de pe unghii, poți începe să îndepărtezi gelul complet, pentru a reduce deteriorarea suprafeței unghiilor tale.
Introdu un bețișor pentru cuticule sub gel și îndepărtează ușor, până când pelicula de gel este ușor ridicată în jurul marginilor. Cu ajutorul degetelor sau cu o pensetă, prinde marginea gelului și elimină-l. Însă ai grijă să nu smulgi gelul de pe unghii, deoarece va fi îndepărtat și un strat natural al unghiei. Dacă ți se pare că gelul se îndepărtează foarte greu, ia în considerare utilizarea unei alte metode. De asemenea, folosește și un ulei sau o cremă de hidratare a unghiilor după ce îți îndepărtezi gelul.
Așteaptă o săptămână înainte de a aplica un alt strat de gel.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod