Cum sa ramai frumoasa, iarna


Ingrediente: trei linguri cu zahar, pudra de migdale (o poti prepara in casa din migdale macinate), ulei de seminte de struguri (il gasesti in magazinele de tip plafar sau chiar in supermarket), 20 de picaturi de ulei de migdale.
Amesteca toate ingredientele si maseaza-ti pielea dupa ce te-ai spalat bine cu un gel de dus. Foloseste o manusa mai aspra cu miscari circulare. Gomajul este foarte eficient daca il aplici de doua ori pe saptamana.

Masca de par, magica


Efectele frigului, combinate cu salurile si caciulile, la care se adauga poluarea si aerul uscat, sunt devastatoare pentru parul tau. Isi pierde stralucirea, vitalitatea, iar despre volum nici nu mai poate fi vorba.


Solutia este aceasta masca minunata, care ii reda bogatia si care il intretine si sub caciula si in aerul climatizat si uscat. Ingrediente: un ou, o lingura de ulei de jojoba (care poate fi inlocuit si cu ulei de masline), o lingura de gel de aloe vera (in magazinele naturiste), o lingura de miere. Incalzeste uleiul amestecat cu mierea la bain-marie cateva minute. Adauga gelul de aloe si oul (intreg) batut bine inainte si intinde masca pe parul curat si ud, de la radacina la varf. Cantitatile sunt ideale pentru par mediu. Daca ai parul lung, prepara reteta o data si jumatate.
Suporta masca pe par o data pe luna, circa trei ore.
Acopera-ti parul cu o folie de plastic, astfel incat sa nu-ti fie nici frig, iar parul sa ramana umed. Indeparteaza masca folosind doar apa calda din abundenta.
Marele spacialist in fumusetea naturala a parului, Patrick Alcs, spune despre aceasta reteta ca este un adevarat festin pentru par. Stilistul il recomanda tuturor si sutine ca efectele sunt uluitoare inca de la prima aplicare.
 

Dulceata de inger, pe mainile tale


Din pacate, iarna neglijam inclusiv mainile si unghiile. O eroare grava, pentu ca pielea isi pierde elasticitatea, iar  unghiile, mai ales din cauza variatiilor de temperatura, devin casante. Efecte minunate are combinatia de trei linguri de ulei de ricin, trei linguri de ulei de masline (uleiul de floarea soarelui este la fel de bun), amestecate cu sucul de la o lamaie.
Incalzeste putin amestecul si inmoaie-ti mainile 15 minute, o data pe saptamana. Dupa ce a trecut un sfert de ora, maseaza-ti palmele, incheieturile si articulatiile. Spala mainile cu apa si sterge-le cu un prosop. Ingerii vor visa mangaierea mainilor tale!
 

Frumusetea este sanatate la interior


Toamna si iarna, organismul are nevoie apararea sistemului imunitar ca sa faca fata tuturor atacurilor virale si bacteriene. Solutia este sa detoxifici si sa-ti protejezi caile respiratorii. Combina trei linguri de cimbru, cu trei linguri de echinaceea uscata (in magazinele de tip plafar sau bio) si doua linguri de frunze de eucalipt (uscat, tot din magazinele de tip plafar sau bio).
Adauga coaja de portocala, pentru aroma. O lingurita de amestec este suficienta pentru o cana de ceai, iar cantitatea de plante este suficienta pentru cate un ceai in fiecare seara, vreme de doua saptamani.
Bea ceaiul indulcit cu miere, impreuna cu o felie de lamaie. Este o incredibila pavaza impotriva virozelor de iarna!
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vali filip pe 21 Ian 2013, 16:21
    Multumim pentru sfaturi

    De mai bine de un an folosesc doar produse bio, crème cu extracte naturale si am incercat mai multe pana sa gasec ceva potrivit. Mai nou am testat crema de la Weleda, intens hidratanta cu extract de iris si cu ulei de jojoba. Are o textura fina, pielea mea o tolereaza bine. Chiar imi place.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod