Cum ingrijesti parul vopsit?


Iata cateva reguli pentru o culoare rezistenta si stralucitoare:

Protectie inainte de vopsire

Aplica un balsam sau o masca reparatoare si intens hidratanta cu cateva zile inainte de vopsire, ne sfatuiesc specialistii hairboutique.com. Cu cat parul tau este mai bine hidratat, cu atat mai bine va face fata agresiunii vopselei. Desi noile generatii de vopsele sunt mult mai blande cu parul, acestea ii afecteaza totusi structura.

Vopseste-te intotdeauna la 24 - 48 ore de la ultima spalare pe cap

Sebumul, substanta uleioasa secretata de glandele sebacee aflate la radacina firului de par, ii ofera acestuia o protectie naturala impotriva factorilor nocivi, precum apa, razele solare, frigul etc., dar si impotriva substantelor agresive din vopseaua de par.

Protejeaza-ti parul de soare

Razele solare iti decoloreaza parul si contribuie la scaderea in intensitate a culorii. Atat cat este posibil, protejeaza-ti parul de razele directe ale soarelui.
Poti folosi o palarie sau esarfa pentru a-ti acoperi parul cat stai la plaja. De asemenea, apeleaza la balsamurile live-in care contin si un factor de protectie solara.

Nu il agresa termic

Pentru ca parul tau a fost deja agresat de vopsea, incearca sa eviti folosirea excesiva a temperaturilor ridicate pentru a-l coafa. Dupa spalare, tamponeaza parul cu un prosop (fara sa freci) si lasa-l liber sa se usuce. Cu cat folosesti mai rar uscatorul de par, cu atat mai bine. O alta regula importanta este folosirea apei caldute pentru clatirea parului.
Daca apa este fierbinte, pigmentii care ii ofera culoarea sunt indepartati.

Balsamul este obligatoriu!

Pentru ca stratul protector al firului de par este indepartat in urma vopsirii, parul tau va fi foarte vulnerabil. Folosind un balsam reparator dupa fiecare spalare, ii redai o parte din rezistenta pierduta. In acest fel, culoarea va rezista pentru mai multa vreme si parul isi va recapata supletea si stralucirea.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Puffa pe 17 Iun 2009, 19:01
    eu folosesc...

    de ceva timp m`am vopsit si dintre zeci de vopsele...am ales palette 10 minute...ptr mne este perfecta nuantza maro auriu...si ma spal tot de la schwarzkopf cu gliss colour protect si balsam leave in tot de la gliss.. sunt ff bne cel putin ptr mne..:D:D

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod