Ce se întâmplă cu tenul tău când folosești șervețele demachiante. Video viral postat de un medic

Ce se întâmplă cu tenul tău când folosești șervețele demachiante. Video viral postat de un medic

Avantajele șervețelelor demachiante ne sunt deja foarte bine cunoscute - sunt ușor de folosit atât seara, înainte de culcare, cât și în timpul zilei dacă simți nevoia să-ți reîmprospătezi machiajul.
Însă un medic a postat pe Instagram un video în care demonstrează efectul negativ al folosirii șervețelelor demachiante. În video, medicul cosmetician aplică fond de ten pe coaja unei portocale pe care o folosește pentru a reprezenta pielea. Apoi încearcă să șteargă fondul de ten cu un șervețel demachiant. Dar în loc să șteargă fondul de ten, șervețelul îl întinde mai mult și îl face să pătrundă în „porii” fructului. 

Acesta este motivul pentru care vă tot spun să nu folosiți șervețele demachiante”, a scris in postare medicul Tijion Esho, care este vedetă de televiziune în Marea Britanie și fondatorul clinicii Esho Clinic.

Într-un interviu pentru Insider, Esho a spus că șervețelele demachiante sunt nocive pentru mediu (cele mai multe dintre ele nu sunt biodegradabile și sunt realizate din fibre sintetice) și în același timp sunt agresive cu pielea din cauza formulelor chimice care pot provoca micro leziuni sau pot „împinge machiajul și impuritățile adânc în pori, ducând la apariția unor probleme ale pielii.”

Comparația dintre coaja unei portocale și piele nu este validă din punct de vedere științific”, declară medicul dermatolog Robyn Gmyrek pentru shape.com.
Dar chiar dacă cele două suprafețe nu sunt comparabile, medicul confirmă faptul că agenții de curățare din cele mai multe șervețele demachiante sunt nocivi pentru piele.

Șervețelele demachiante conțin surfactanți și emulsifianți, substanțe care dizolvă machiajul, spune Dr. Gmyrek. Ambele substanțe pot irita și usca pielea, emulsifianții putând să îndepărteze uleiurile naturale care protejează pielea, avertizează medicul.

În afara faptului că elimină uleiurile naturale protectoare ale tenului, ingredientele din șervețelele demachiante rămân pe suprafața pielii și provoacă suplimentar iritație dacă nu te speli pe față după ce le folosești.

Deși nu este complet de acord cu comparația dintre coaja de portocală și pielea umană făcută de Esho, Dr.
Gmyrek susține alternativa pentru curățarea tenului propusă de acesta: curățarea dublă cu loțiune pentru spălarea tenului sau folosirea apei micelare timp de 60 de secunde.

Apa micelară captează murdăria, uleiul și machiajul în interiorul micelelor, care sunt sfere microscopice de ulei ce atrag impuritățile. Este mai blândă cu pielea și de obicei conține ingrediente hidratante și surfactanți delicați care curăță pielea”, spune medicul dermatolog.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod