Acneea

Acneea este cea mai frecventa problema a tenului care afecteaza inevitabil viata fiecaruia la un anumit moment. Poate aparea la orice varsta, insa adolescentii sunt cei mai afectati de aceasta problema, deoarece le poate cauza o stare de stanjeneala si anxietate. Daca problemele sunt grave se poate ajunge pana la stari depresive si, implicit, izolarea persoanei respective.

Acneea este o afectiune a epidermei aparuta ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee si caracterizata prin puncte negre, puncte albe sau cosuri cara apar la suprafata pielii. In unele cazuri apar si leziuni mai profunde, denumite chisturi.


Ea se poate manifesta in diferite moduri:
  • Cosurile sunt mici protuberante aparute la nivelul pielii, care uneori contin puroi;
  • Punctele negre sunt formatiuni mici, de culoare neagra, care apar ca urmare a acumularii unui amestec de seboree si celule moarte, care blocheaza porii;
  • Punctele albe sunt mici formatiuni fie de culoarea pielii, fie albe, care apar ca urmare a blocarii unor pori;
  • Chisturile se formeaza fie imediat sub piele, fie mai in profunzime si contin substante a caror consistenta este fie lichida, fie semi-solida.


    Care sunt persoanele afectate de acnee?

    Acneea afecteaza, preponderent, adolescentii, ca urmare a intensei activitati hormonale specifice pubertatii. De asemenea, cazurile de acnee sunt foarte raspandite in cazul indivizilor care prezinta hipersecretie a glandelor sebacee. Asadar nu numai adolescentii se confrunta cu aceasta problema, ci poate afecta si copiii si batranii in egala masura.

    O problema interesanta este aceea ca acneea se pare ca ar afecta in mod diferit persoanele de sex opus. Inainte de pubertate este mai raspandita in randul fetelor; pe perioada pubertatii, fetele si baietii sunt afectati in mod egal de acnee, insa cazurile mai complicate sunt intalnite la persoanele de sex masculin; iar in adolescenta apare mai mult la persoanele de sex feminin.


    Care sunt zonele predispuse la acnee?

    Cele mai expuse suprafete ale pielii sunt acele zone in care se gasesc cele mai multe glande sebacee: fata, pieptul, umerii si spatele. Acneea poate fi intalnita si pe brate sau chiar coapse, insa cazurile sunt extrem de rare.


    Cand apare acneea?

    De obicei, acneea incepe sa isi faca aparitia la pubertate. De cele mai dese ori persista 5 ani de zile, dar nu este exclus ca unele persoane sa se confrunte cu aceasta problema timp de 10-20 de ani. Aproximativ 25% dintre adolescentii care sufera de acnee in adolescenta, nu vor scapa de ea nici dupa ce vor implini 25 de ani. Cauzele sunt greu de deslusit, dar sunt din ce in ce mai frecvente situatiile in care femeile la 20, 30 sau chiar 40 de ani se confrunta cu acneea pentru prima data. Uneori se poate intalni chiar si la noii nascuti.


    Cum te afecteaza acneea?

    Acneea nu cauzeaza numai disconfort fizic, ci poate avea un impact emotional si social major asupra vietii tale. Cosurile pot fi inofensive sau dureroase, iar in cazuri extreme sunt umplute cu puroi si sange care pot pata cearsafurile si hainele.

    Daca te simti stanjenita de infatisarea pe care o are tenul tau, situatia este grava. Efectele emotionale pot conduce la schimbari de stare, depresii, auto-izolare sau scaderea popularitatii in scoala sau la serviciu. Daca starea acneei se inrautateste, ea poate lasa cicatrici pe care vei fi nevoita sa le suporti cativa ani de zile, prin urmare este indicat pe cat posibil sa previi aparitia acestora.


    Care sunt factorii care cauzeaza aparitia acneei?
  • Hipersecretia glandelor sebacee - glandele sebacee sunt localizate in profunzimea epidermei. Fiecare dintre ele este "conectata" cu un canal stramt, numit folicul, unde se afla un fir de par. Glandele acestea produc o secretie uleioasa, cunoscuta sub denumirea de sebum, care se raspandeste spre suprafata pielii prin intermediul foliculilor, pe care ii lubrifiaza - actiune exercitata si asupra portiunii de epiderma ce inconjoara fiecare folicul in parte. Fiecare folicul are o deschidere externa (la suprafata epidermei), care se numeste por. Dimensiunea glandelor sebacee este variabila, cele mai mari fiind asociate cu porii vizibili ai pielii. Glandele sebacee sunt stimulate de hormoni pentru a secreta sebum - in special de catre hormonii masculini care se numesc hormoni androgeni (care se gasesc si in organismul femeii, dar, firesc, in proportie mult mai mica decat in cazul barbatilor). Acesti hormoni sunt produsi de ovare, respectiv testicule. De asemenea, atat in organismul femeii, cat si al barbatului, hormonii androgeni sunt produsi si de glandele suprarenale. In perioadele marcate de stres, aceste glande secreta o cantitate mai mare de hormoni androgeni, cauzand si hipersecretia glandelor sebacee. De asemenea, la pubertate, glandele sebacee sunt hiperactive, ca urmare a modificarilor de ordin hormonal care au loc in organism. 
  • Blocarea porilor - ca urmare a hipersecretiei glandelor sebacee, epiderma capata un aspect lucios, fiind "uleioasa" la atingere. Acneea apare atunci cand porii (prin care circula sebum - de la glandele sebacee spre suprafata pielii) se blocheaza, iar secretia de sebum ramane "captiva". Porii sunt blocati de un cumul format din celule moarte si seboree. Cauza acestui blocaj nu este cunoscuta, dar nu reprezinta consecinta unei igiene defectuoase. Din porul blocat, se va dezvolta un punct alb sau negru. 
  • Infectia bacteriana - cu toate ca acneea nu este provocata de o infectie bacteriana, bacteriile inrautatesc situatia.  Bacteria Propionibacterium acnes se gaseste in mod normal la suprafata pielii, actionand ca o bariera de protectie a pielii fata de alte bacterii daunatoare. Atunci cand secretia de sebum este "captiva" in foliculi, aportul de bacterie Propionibacterium acnes creste la nivelul porului blocat. Bacteriile daunatoare produc o serie de compusi chimici care ataca epiderma, provocand inflamatii si agravand iritatiile. 
  • Inflamatia pielii este insotita de simptome precum: inrosire, stare de disconfort si fierbinteala la nivelul epidermei. Inflamatia apare atunci ca urmare a incercarii sistemului imunitar de a respinge o substanta straina - in cazul de fata fie bacteriile, fie componentele iritante produse de acestea.

    Acesti patru factori contribuie la blocarea porilor, ceea ce se manifesta prin
    aparitia punctelor negre, respectiv albe, a pustulelor (cunoscute sub denumire de cosuri) si a chisturilor.

    Punctele negre se formeaza atunci cand porii sunt blocati aproape de suprafata pielii. De regula nu se inflameaza, iar culoarea lor se datoreaza unui pigment negru - si nu a reziduurilor depuse in pori.

    Punctele albe se dezvolta ca urmare a unui blocaj survenit in profunzimea porului. In lipsa unei cai de drenaj, sebumul se acumuleaza la nivelul pielii, astfel formandu-se puncte albe sau de culoarea pielii. Spre deosebire de punctele negre, punctele albe prezinta o probabilitate mai crescuta de a conduce la aparitia cosurilor.

    Pustulele (cosurile) apar atunci cand peretii folicului blocat se rup. Sebumul, celulele moarte si bacteriile care se gasesc in mod normal la suprafata pielii patrund in interior si irita epiderma, formand mici inflamatii.

    Chisturile sunt acele inflamatii mai mari, de culoare rosie, situate in profunzimea epidermei, care indica o infectie aflata intr-un stadiu mai avansat.


    Alti factori care contribuie la agravarea acneei:

  • Alimentatia defectuoasa - persoanele care consuma in mod constant ciocolata, snacks-uri si, in general, alimente de tip fast-food sunt mai expuse la aparitia acneei. Pe de alta parte, in urma unui proiect de cercetare intreprins de o echipa de nutritionisti din strainatate, s-a ajuns la concluzia ca oamenii a caror alimentatie zilnica este compusa in principal din fructe, legume, peste si carne slaba nu prezinta simptome specifice acneei. Specialistii in nutritie recomanda o dieta cat mai saraca in grasimi, cereale, paine si dulciuri. Cresterea cantitatii de zahar la nivel sanguin, ce survine ca urmare a consumului ridicat de alimente mentionate, are drept consecinta stimularea unor modificari hormonale care constituie "avanpremiera" acneei;
  • Un rol important in aparitia acneei il constituie factorul ereditar;
  • Stresul este "responsabil" uneori de aparitia acneei. Modificarile de ordin hormonal pot aparea ca urmare a stresului, iar hormonii sunt cei care stimuleaza activitatea glandelor sebacee. Exista riscul ca aceste persoane sa opteze pentru un tratament impropriu al acneei, tocmai pentru ca nu au detectat adevarata ei cauza, fapt care poate agrava situatia; 
  • Transpiratia se pare ca inrautateste starea acneei in 15% din cazuri. De asemenea, umiditatea si hainele stramte ii pot agrava starea;
  • Produsele cosmetice pot produce iritatii ale porilor care se umfla si se blocheaza. Sunt recomandate produsele cosmetice care nu contin uleiuri, dar uneori chiar si acestea sunt nocive pentru un ten sensibil.


    Cum se poate preveni acneea?

    Este recomandata utilizarea produselor de curatare antibacteriale, non-uleioase cum ar fi masca de argila care contine echinacea. Zincul, vitaminele A,B si E, echinacea si cimbrul au efecte terapeutice asupra acneei.
  • Fereste-te de cremele pentru fata sau alte produse care contin urmatoarele ingrediente: socetyl stearate, isopropyl isostearate, isopropyl palmitate, isopropyl myristate si sodium chloride, deoarece acestea produc acneea;
  • Constipatia este principalul motiv care determina aparitia acneei;
  • Consuma multa apa pentru a preveni cele mai multe dintre problemele pielii;
  • Evita consumul de ciocolata, alimente prajite si zahar rafinat;
  • Pastreaza-ti pielea mereu curata cu ajutorul sapunurilor blande si a apei caldute;
  • Nu incerca sa cojesti cosurile, deoarece s-ar putea sa ramai cu semne pe fata;
  • Mananca multe fructe si legume;
  • Ia suplimente de vitamina B complex si zinc in fiecare zi pentru a intari rezistenta pielii;
  • Aplica o pasta din castravete pe fata si indeparteaz-o dupa 20-30 de minute cu apa calduta.

  •  

    Comentariile 51-100 din 487

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • simona pe 30 Ian 2009, 19:01
      acnea

      AM 32 DE ANI SI AM ACNEE, M-AM SATURAT, DATI-MI SI MIE VA ROG UN TRATAMENT BUN, MULTUMESC!

      0
      0

    • diana pe 28 Dec 2008, 23:43

      Si eu ma confrunt cu astfel de problema ca a ta, iati de la farmacie eritroacnol e foarte buna pt cosuri.

      0
      0

    • diana pe 28 Dec 2008, 23:42

      sincer si eu ma confrunt cu aceeasi problema ca a ta si medicul mia recomandat o crema pt cosuri ERITROACNOL e destul de buna .

      0
      0

    • andreea pe 22 Dec 2008, 20:41
      acneea

      Am o problema cu acneea. Nu o am mereu insa sunt unele perioade in care se cunoaste mai rau. Nu am mai avut niciodata probleme de genu. Din fericire nu am pe toata fata, doar in jurul barbiei dar de la un timp este cam accentuata. Am auzit de tot felul de produse dar imi este frica ca nu vor da rezultate. Ma puteti ajuta cu vreun sfat? Cum pot scapa de acee?

      0
      0

    • lili pe 17 Dec 2008, 21:12
      Acneea

      Sal la toti si eu am acceasi prb k voi de la 10 ani si acum implinesc 16 aniam incercat cu zineryt ma ajutat da nu nush ce incat sa imi dispara cu totul acum incerc cu ceai de urzica in fiecare zi aproximativ 3 cani de ceai si am observat k incep sa imi dispara aveti rabdare si vedeti k o sa dispara sau mai incercati cu ceai de nuc, brusture etc imi doresc sa scapam odata toti de acneea asta bafta la toti va pup lili

      0
      0

    • Anonim pe 17 Dec 2008, 18:30
      ....!!!!!

      Va salut... se pare ca sunt foarte putini baieti pe aici dar fetelor singura modalitate de a scapa de cosuri este de a va spala foarte des pe fata... chiar de 3 ori pe zi si incercati sa luati gelul isotrexin... foarte bun. Pa.

      0
      0

    • niko pe 7 Nov 2008, 22:40
      ACEEA CARE SE POATE SCAPA DE EA DACA MA ASCULTATI!

      FETELOR SA STITI CA VA POT AJUTA DAR SA FACETI CE VA SPUN EU TREBUIE SA AVETI RABDARE SI SA VA PRIVITI IN FIECARE ZI CAT MAI BINE PENTRU CA O SA SE VADA DAR...! SA CUMPARATI DE LA O FARMACIE VETERINARA MIBAZON SI VA DATI IN FIECARE SEARA PE FATA CURATA IN PREALABIL CU APA RECE SI CU IVAPUR GEL DE LA IVATHERM 36 LEI + 4LEI= 40 LEI ATATA FACE SI SA FITI CURATE ADICA SA VA DEMACHIATI CU SERVETELE DEMACHIANTE DE 4 ORI PE ZI SI DE FIECARE DATA CAND VA SPALATI DOAR CU APA RECE! VA PUP SI O SA VA MAI SCRIU! BAFTA!

      0
      0

    • ce spun cititorii pe 7 Nov 2008, 22:08
      Posibil si poate imposibil

      Daca ai fi citit cu atentie articolulul ai fi vazut ca faptul ca mananci ciocolata dauneaza unoeri, chiar si in cazul meu, ciocolata are mare legatura cu hormonii, eu daca mamanc o ciocolata intreaga, pot fi sigura ca a doua zi imi ies cosuri la gramada, in schimb daca nu fac exces, totul e OK, si asta mi-a spus si dermatologul meu.

      0
      0

    • acnee.info pe 6 Oct 2008, 17:52
      Cred ca multe sunt mituri

      Ca de exemplu consumul de ciocolata, nu are cu nimic de-a face cu acneea. vezi mituri despre acnee: http://acnee.info/top-5-mituri-despre-acnee-demontate/10

      0
      0

    • claudia pe 30 Sep 2008, 07:59
      INCEARCA CORDYCEPS!

      ACCEASI PROBLEMA FIIND SFATUITA DE UN MEDIC SI UN DERMATOLOG IN ACEELASI TIMP. IL VOI CUMPARA SI EU AZI AM INCERCAT TOATE CREMELE, NU VA SFATUIESC SA FOLOSITI ALCOOLUL PE LEZIUNI MAI DEGRABA CEAIURILE SI CRED CA DEPINDE FOARTE MULT SI DE VOINTA VOASTRA SI DE TIPUL FIECAREI PERSOANE, MOD STIL DE VIATA, PRIETENI ANTURAJ. NU INCERC SA FAC PE DESTEAPTA... SI DA ACIDUL SALICILIC ESTE FOARTE BUN IN TRATAMENTUL ORICARUI TIP DE ACNEE + ARGILA CARE ESTE CONSIDERATA PAMANTUL VIU!!! SUCCESSI FITI OPTIMISTI

      0
      0

    • Alyn pe 28 Sep 2008, 13:42
      Cosuri

      Am o acnee grava de 5 ani care a avut si a scapat sau macar ia mai trecut dandu-si k cv sa ma anunte si pe mn la id allin_stelistu. Va roggggggggggg

      0
      0

    • raluca pe 21 Sep 2008, 14:00
      Diane 35

      Am 21 de ani si am probleme cu cosurile de prin clasa a 9-a. Atunci nu cred ca era ceva foarte grav dar mi-a fost prescris zynerit care a functionat perfect vreo 3 ani de zile si apoi nu mai avea niciun efect :(... am incercat skinoren fara absolut niciun rezultat. Imi spal fata de 2 ori pe zi cu geluri exfoliante dar degeaba, acum un an am inceput tratamenutul cu diane35 desi ginecologul mi-a spus ca nu am nimic la ovare... in cateva luni mi-au disparut aproape complet. Apoi am facut pauza 6 luni si cosurile au reaparut insa acum ma confrunt cu o alta problema pe care eu o pun pe seama diane 35: nu am mai avut menstruatie de 2 luni (nici inainte nu imi venea la 28 de zile ci o data la 6 sapt). Sunt foarte speriata.

      0
      0

    • simona pe 10 Sep 2008, 16:30
      Fara

      SI IO MA CONFRUNT CU ACEASTA PROBLEMA CAM DE VREO 2 ANI SA ZIc ASA SI AM INCERCAT TOT FELUL DE PRODUSE COSMETICE DAR NICI UNA NU A DAT REZULTATE DACA PUTETI SA MA AJUTATI CUMVA ASTEPT UN RSP. SINCER NU MA MAI SUPORT NICI EU MA INGRAZESC CAND MA PRIVESC. VA ROG AJUTATI`MA:((

      1
      0

    • dana pe 9 Sep 2008, 14:33
      :)

      Nu stiu ce sa fac... de 2 ani ma confrunt cu cosurile in timpul veri apar meu dar in anotimpurile reci imi dispar... am folosit mibazn si mi-a placut cum lucra dar dupa un timp iarasi apar. Ajutati-ma va rog... la dermatolog am fost la cel mai bun din bistrita si mi-a dat un tratament 3-4 lunii mi-a fost bine dar iara au aparut nu stiu ce sa fac... chiar daca nu le atingii iti raman urme urate... chiar ca e ca o boala incurabila:((:((

      0
      0

    • Eva pe 9 Sep 2008, 10:43
      Am reusit sa scap de ea 100%!!!

      Cum am reusit sa scap de ceva infiorator care m-a chinuit pana la varsta de 35 de ani, dupa ce am avut si o nastere? Am urmat timp de o luna tratament cu pastilute de zinc. Dupa aceea am inceput pentru o perioada de trei luni cu pastilute de argila 3/zi si pastilute de Floraderm 3/zi. Acest Floraderm este o combinatie de 3 plante a doctorului Ionut Moraru. Aceste capsule se gasesc la orice farmacie naturista. In combinatie cu aceste capsule pe fata am folosit Brevoxyl, un unguent care ATENTIE!! nu se foloseste in combinatie cu o crema care contine vitamina A. Pentru acoperirea cosurilor si a cicatricelor am folosit numai batonul pentru pete si cosuri de la Avon. Am renuntat total la pudre si fond de ten. Pentru demachiere am folosit un gel special pentru asta tot de la Avon, din gama Cleraskin. Aceasta gama de produse mi s-a parut foarte eficienta, chiar si in ciuda varstei mele... repet 35 ani. Daca doriti, puteti incerca aceasta schema de tratament, care la mine a avut succes. Bafta!

      0
      0

    • pink pe 2 Sep 2008, 14:58
      Mixtura usuca cosurile

      Salut! :) eu nu am big problems cu cosurile... imi apare unu, doua la o saptamana #:-s si cand imi apar ma fac cu mixtura mentolata se gaseste in farmacii... ajuta la uscarea cosurilor rapid, mie cel putin in 1-2 zile imi dispar si nu mai am nimic pe fata. Ce sa zic sunt o norocoasa :D:D:D:D bafta ;) >:D<

      0
      0

    • alina pe 17 Aug 2008, 15:32
      intrebare

      Sspuneti-mi si mie... skinoren da rezultate?... si este adevarat ca la inceput apare ca un fel de iritatie? Si eu am folosit zineryt dar sincer fara nici un rezultat vizbil. Pls... vreau si eu sa stiu de skinoren... am auzit ca este buna si mi-ar placea sa incerc si eu, mai ales ca acneea nu este atat de avansata... ms... Astept rapsuns ally_criss_2008@yahoo.com

      0
      0

    • Cristina pe 13 Aug 2008, 23:55
      Buna

      Vad ca fiecare aici isi da cu parerea... e normal dar ce va pot spune ca nu are efect la toata lumea, ceea ce poate pe voi v-a ajutat... unii zic de skinoren... l-am folosit fara efect. Alti zic de acel regim, l-am tinut fara efect. Acneea e foarte "individualizat" si la fiecare e din alta cauza. Am citit comentariu cu cel mai bun dermatolog din tm... banuiesc ca de Feier spune (nu stiu cum se scrie corect numele) regimul acela il da la toti pacientii indiferent de diagnostic. Mama mea are psoriazis si ei tot aia i-a dat... dupa cum am zis la mine fara efect... deci e un pic pe "ghici" din pacate. Pana gasesti antidotul perfect pentru forma ta de acnee... dupa 3 ani de antibiotice... de tratamente cu zapada artificiala, o goraza de creme... toate fara efect. Prin schimbarea doctorului am ajuns la anticonceptionale care multumesc lui D-zeu si-au facut efect in cateva luni inzecit fata de toate cele mentionate mai sus... asa ca nu va mai luati dupa unu si altul ca daca ei au fost norocosi si le-a mers ceva in 2 saptamani nu inseamna ca si la restul e la fel... bafta:) (tm)

      0
      0

    • DERMATOLOG pe 7 Aug 2008, 14:27
      DERMATOLOG

      Nu incercati sa va tratati singuri (tot romanul se crede medic, inginer, mecanic etc). Sunt cabinete particulare specializate fratilor pentru asa ceva. M-am luptat si eu cu acneea de la varsta de 21 ani si nu am rezolvat nimic pana cand nu m-am duc la un medic dermatolog; acesta mi-a facut o crema pentru tenul meu (care de la 21 de ani a devenit gras) si in ~5 luni am scapat complet de ele. Si terminati cu miturile despre cosuri... intrebati orice dermatolog competent si va va spune ca muncarea si sucurile NU AU NICIO LEGATURA CU ACNEEA.

      0
      0

    • mimi pe 2 Aug 2008, 13:45
      Acnee

      Sufar de acnee de vreo 3 ani... dispare un timp si apara inapoi. Am urmat un tratament de 2 ori timp de 3 luni si nu prea a dat roade... sau a dat, dar pe termen scurt. Acum folosesc masca de argila... usuca tenul si cosurile. Dar apar altele. Ce pot face?

      0
      0

    • popescu cristina georgeeana pe 28 Iul 2008, 16:43
      Acneea

      Buna, am 15 ani si am mare probleme cu tenul este gras si imi apar multe cosurii, nu mai stiu ce produse sa folosesc am luat si creme pe baza de ulei de masline pe baza de vitamine hidratante dar nimic... totul in zadar. Ajutati-ma va rog, nu mai stiu ce sa fac.

      0
      1

    • octavian pe 27 Iul 2008, 15:02

      Dati-va cu pasta de dinti pe fata pentru ca pasta de dinti ajuta la uscarea cosurilor si in 304 zile scapati de acnee garantat!!!!

      0
      0

    • gaby pe 20 Iul 2008, 04:01
      Acnee

      Deci... am 21 de ani si pana acum nu am avut probleme cu ACNEEA pana acum trei luni cand m-am trezit cu fata plina de cosuri. Am fost la dermatolog, cel mai bun din Timisoara, si mi-a dat un tratament pe o durata de 3 luni dar de cosuri am scapat in 4 zile... uitati aici un tratament feteleor care trebuie urmat in totalitate si veti scapa pe veci de cosuri... 1.Tetraciclina capsule 3 cutii: prima cutie veti lua din 6 in 6 ore cate o pastila... a doua si a treia veti lua in fiecare zi cate o pastila, dar veti dizolva si pastila de calciu. 2.Miss vitaal in fiecare zi o pastila. 3.Skinoren 15% gel - aplicati in fiecare seara foarte putin in zona afectata si masati pana intra in piele. 4. Dieta 3 luni de zile Alimente permise: mere, morcovi, lapte, unt, oua (nu mai mult de 3 pe saptamana), sunga de praga, pui, vita, port (fierte sau la gratar), branza proaspata de vaci, multe legume in afara de rosii si castraveti. Alimente nepermise: sare, piper, dulciurile inspecial ciocolata sau cacao... condimente, alune, migdale etc... cam tot ce nu o fost la alimente permise.. Respectati tratamentul si veti avea rezultate uimitoare!!! Vedeti calciu il veti lua numai din momentul in care incepti tratamentul cu a doua cutie de tetraciclina!!! BAfta!!!

      0
      0

    • secret pe 14 Iul 2008, 09:32
      acneea

      eu ma irit f mult inghinal si imi apar niste bubite rosii pe fund....va rog ajutati-ma

      0
      0

    • al3gory pe 9 Iul 2008, 03:44
      scapat?

      eu am incercat : avene vichy sotret roacutane zynerit skinoren tetraciclyna creme antibiotice nu mai are dermatologu ce sa-mi dea :(( nu trec

      0
      0

    • XXXX pe 28 Iun 2008, 08:45

      Eu am scapat de cosuri spalandu-ma de doua ori pe zi cu sapun pe fata si aplicand o crema obisnuita de fata. Important e sa ai fata curata.

      0
      0

    • vio pe 27 Iun 2008, 22:46
      Tratament acnee

      TINE 3 ZILE POST IN CARE SA NU MANANCI DECAT MERE SI APA. COSURILE N-AU SA MAI REVINA NICIODATA. PA

      0
      0

    • sandu adelina pe 27 Iun 2008, 04:40
      Am nevoie de un raspuns urgent ,nu mai stiu ce sa fac si ce sa mai cred!

      AM PROBLEME MARI PE SPATE, ACNEE, PUNCTE ALBE, IRITATII, CICATRICI, ETC, ADICA TOT CEI MAI RAU AM. AS AVEA NEVOIE DE AJUTORUL DUMNEAVOASTRA. AM INCERCAT TOT FELUL DE CREME SI MEDICAMENTE DAR IN ZADAR. SUNT IN BELGIA SI AICI MI-AM PERMIS DE TOATE PT PROBLEMA MEA DAR IN ZADAR. ASTEPT RASPUNS. ADRESA MEA ESTE linut@live.nl sau bombonik_tw_07@yahoo.com

      0
      0

    • claudia pe 12 Iun 2008, 20:16
      acnee

      Buna ma numesc Claudia am 18 ani si locuiesc in Valencia (Spania). Ma confrunt si eu cu acneea si as avea o intrebare... cum se numeste tratamentul Zineryt in spaniola? Pt.k am mers la o farmacie aici si imi zic k nu au auzit de acest medicament. Va rog frumos sa-mi raspundeti e urgent...

      0
      0

    • Ionescu Eduard pe 10 Iun 2008, 11:27
      edy

      imi place mult, si eu am cosuri si nu mai scap de mult

      0
      0

    • rosu ionela pe 8 Iun 2008, 19:08
      acneea

      Eu folosesc de f mult timp zinryt dar niciun rezultat am avut tot felul de tratamente de pastile pe care le-am luat dar niciun rezultat oare mai e vreo scapare. Astept un sfat.

      0
      0

    • Maria pe 8 Iun 2008, 14:21
      nu mai suport

      Am acnee de la varsta de 12 ani, iar acum am 18. Am incercat foarte multe tratamente recomandate de dermatolog insa fara niciun rezultat, doar k mi se usca fata, insa cosurile nu dispareau. In prezent folosesc Zineryt,l-am folosit si anul trecut ,a avut rezultate un timp, dupa care nimik! Acum am reluat din nou tratamentul cu Zineryt, sunt plina de cosuri pe intreaga fata, pana pe gat si pe spate :((( nu stiu ce sa ma mai fac. ma gandeam chiar sa-mi incep viata sexuala! Sunt disperata. Unii zic k trec, altii k nu! eu cunosc persoane carora le-au disparut cosurile odata cu inceperea vietii sexuale. Va rog sfatuiti-ma! Nu mai pot iesi din casa :(

      0
      0

    • Anonim pe 29 Mai 2008, 22:17
      Acnee

      M-am confruntat si eu cu acneea, insa nu era asa de grav ca la unii. Am fost la o farmacista si mi-a recomandat BORAX si o crema hidratanta din plante naturale "Gerovital Plant". Timp de 2 ani le-am folosit zilnic, dimineata si seara si sa stiti ca da rezultate. Acum depinde de tenul fiecaruia, totusi consulati un medic dermatolog specialist, cel mai bine la o clinica cu plata. Pentru zona spatelui, vreau sa va spun ca era dezastru pe spatele meu, vulcani nu alta, am fost la dermatolog s-a uitat repede si mi-a prescris Zynerit, solutie cutanata, l-am folosit timp de 3 luni si intr-adevar da rezultate, acum o luna am intrerupt tratamentul pentru ca mirosul solutiei e urat mirositor. Vreau sa ma apuc sa fac tratament cu BIOPTRON. Nu consta mult 5 lei sedinta, si se ajunge la 10-15 chiar si 20 sedinte... depinde cum evolueaza tratamentul. Tratamentul cu biptronul e cat se poate de natural, el ajuta celulele noi sa creasca in mod normal, iar pe cele "rele" le inlatura.

      0
      0

    • Andrei pe 28 Mai 2008, 16:14
      Roacutan

      Va spun eu... nu va ma chinuiti... mergeti la medicul dermatolog si spuneti ca vreti Roacutan... e un tratament mai greu, mai lung dar va scapa 100%. E testat de mine si e cu adevarat foarte bun. Succes

      0
      0

    • mititik pe 12 Mai 2008, 01:54

      eu am incercat multe cosmetice si leacuri babesti dar nimic...inca am cosuri p frunte..nu stiu c sa mai folosesc

      0
      0

    • Florina pe 29 Apr 2008, 14:06
      SOTRET

      Ani intregi acneea a fost cosmarul meu, pana cand am descoperit Sotret! este un medicament extrem de puternic recomandat celor cu probleme grave, este si scump dar rezultatele sunt garantate! Consultati un dermatolog si intrebati-l de Sotret! Mult succes

      0
      0

    • EMILIA pe 18 Apr 2008, 13:19
      ACNEEA

      NU O MAI SUPORT, IMI TOT STA PE FATA SI MA ENERVEAZA. DE CE UNELE PERSOANE NU AU PROBLEME ASA DE MARI CU ACNEEA!

      0
      0

    • dIANA pe 15 Apr 2008, 03:18
      Pt Tenul Gras

      Foloseste o pudra transparenta de fiecare data cand tenul tau are luciul specific. Pudra absoarbe grasimea si evita formarea unor cosuri noi. NU EXISTA MIRACOLE!!! SA VA INTRE IN CAP!!!! DOAR VOI PUTETI FACE ACNEEA SA DISPARA! CUM ?? 1)PRIN AUTOSUGESTIE 2)CURATAREA FETEI DE 2 ORI PE ZI 3)ALIMENTATIE SANATOASA 4)EVITAREA ATINGERII FETEI CU MAINILE MURDARE 5)EVITAREA FONDULUI DE TEN - CEL MAI BUN PRIETEN AL ACNEEI 6)EVITAREA EXCESIVA A RAZELOR SOLARE 7)FOLOSIREA MASTILOR DE CASTRAVETE DE 2 ORI PE SAPTAMANA (POTI KIAR SA DORMI CU FELIILE DE CASTRAVETE PE FATA) 8)EVITAREA CREMELOR HIDRATANTE MIRACULOASE*

      0
      0

    • dIANA pe 15 Apr 2008, 03:08
      CEL MAI BUN TRATAMENT

      Cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci este sa-ti cureti fata de 2 ori pe zi si sa nu ti-o atingi cu mainile murdare. Avis celor care au ten gras - folositi o pudra transparenta pe care o aplicati de fiecare data cand observati luciul specific pielii grase- in acest mod evitati formarea cosurilor pt ca pudra absoarbe acea grasime. Eu am urmat un tratament foarte scump in strainatate si vreau sa spun ca aveam foarte mare incredere la inceput dar acum m-am convins - DOAR EU POT FACE ACNEEA SA DISPARA!!!!!!!

      0
      0

    • dana pe 12 Apr 2008, 13:35
      Acneea problema tuturor

      Am acnee de 2 ani si am incercat aproape orice si datorita acestora mi-au ramas semne vizibile si m-am saturat sa le acoper cu fond de ten ce pot sa fac sa scap de ele? Si inca nu am scapat de ele mi apar in continuare:(( Ajtati-ma cu un sfat!!!

      0
      0

    • ioana pe 11 Apr 2008, 14:46
      Vreau libertate

      Vreau sa nu mai am cosuri, pt k sunt oribili si ce ar trebui sa fac?

      0
      0

    • Mihaela pe 11 Apr 2008, 09:31
      Crema Herbagen

      Eu am probleme cu acneea din adolescenta. Dar acum, de cativa ani, de cand mananc multe fructe si beau apa, intr-adevar mi-e mult mai bine. Daca am mai facut si cate o cura de multiminerale si vitamine mi-a facut f bine si la ten. Insa tot mai imi apar cosuri. Recomand crema anti-acneica Herbagen, este ieftina si in cateva zile mi-a facut foarte bine, am fata mai curata si mi-a cicatrizat multe din petele lasate de cosuri. Foarte bun articolul, felicitari!

      0
      0

    • cristina pe 10 Apr 2008, 12:27
      Acnnea o mare problema pentru toti

      Am incercat zeci de tratamente dar acnnea apare de fiecare data parca mai hotarata sa-mi faca viata un iad, dimineata cand ma trezesc primul lucru pe care il fac este sa ma uit in oglinda sa vad cate puncte de acnne au ma aparut.

      0
      0

    • ramona pe 2 Apr 2008, 15:48
      Ma enerveaza acnnea

      Am 16 ani si cam de 2 ani au inceput sa-mi apara cosuri. Mai intai pe frunte, dar au trecut, acum pe obraji. Am folosit mii si mii de tratamente: creme ca skinoren, cutaden, am folosit si zynerit, am fost la cosmetica. De o luna si ceva m-am dus la un doctor endocrinolog si mi-am facut analize... a spus ca acnnea a aparut din cauza unor chisturi ovariene... mi-a dat anticonceptionale... dar pur si simplu nu s-a intamplat nimic, obrajii sunt foarte afectati, ma usutra in locul unde e rosu, ma doare pielea, e oribil. Nu stiu ce sa mai fac, e iritata din cauza multor creme si geluri folosite, habar nu am ce sa mai fac..

      0
      0

    • alexandra pe 28 Mar 2008, 13:28
      Am multe cosuri si inflamatie sub piele

      Am 18 ani si de vreo 3 ani ma lupt cu cosurile, am folosit multe creme, am fost peste tot, dar niciun efect. Ce as putea sa fac? Sunt mai bune tratamentele naturiste???

      0
      0

    • naty pe 27 Mar 2008, 21:39
      Am multe chisturi albe pe fata

      Am 19 ani si mi-ai iesit pe fata niste chistulete albe... pe sub piele iar daca le storc imi iese o substanta alba is subtire, lunge... ce tratamente pot lua? Am facut si extractii dar tot imi apar

      0
      0

    • maftei razvan pe 26 Mar 2008, 08:51
      Acnee

      Am 18 ani, de 3 ani mi-a iesit o acnee pe piept si pe spate. Va rog ajutati-ma! Multumesc mafyutzu_007@yahoo.com

      0
      0

    • cerry pe 25 Mar 2008, 21:26
      Acnee

      Chiar este bun mizabon? Ma dau si eu de cateva zile dar momentan nu vad nici un rezultat. Am incercat si eu multe creme dar degeaba. Imi pun sperantele in mizabon

      0
      0

    • ioana pe 22 Mar 2008, 10:25

      Folositi crema de la avon anew este buna. Ce parere avetzi?

      0
      0

    • Roxan pe 20 Mar 2008, 21:03

      E BUN ZYNERIT LA INCEPUT... DAR DUPA CE TE TENUL TAU SE OBISNUIESTE CU EL NU MAI DA REZULTATE...

      0
      0
    Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 »

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod