Acneea

Acneea este cea mai frecventa problema a tenului care afecteaza inevitabil viata fiecaruia la un anumit moment. Poate aparea la orice varsta, insa adolescentii sunt cei mai afectati de aceasta problema, deoarece le poate cauza o stare de stanjeneala si anxietate. Daca problemele sunt grave se poate ajunge pana la stari depresive si, implicit, izolarea persoanei respective.

Acneea este o afectiune a epidermei aparuta ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee si caracterizata prin puncte negre, puncte albe sau cosuri cara apar la suprafata pielii. In unele cazuri apar si leziuni mai profunde, denumite chisturi.


Ea se poate manifesta in diferite moduri:
  • Cosurile sunt mici protuberante aparute la nivelul pielii, care uneori contin puroi;
  • Punctele negre sunt formatiuni mici, de culoare neagra, care apar ca urmare a acumularii unui amestec de seboree si celule moarte, care blocheaza porii;
  • Punctele albe sunt mici formatiuni fie de culoarea pielii, fie albe, care apar ca urmare a blocarii unor pori;
  • Chisturile se formeaza fie imediat sub piele, fie mai in profunzime si contin substante a caror consistenta este fie lichida, fie semi-solida.


    Care sunt persoanele afectate de acnee?

    Acneea afecteaza, preponderent, adolescentii, ca urmare a intensei activitati hormonale specifice pubertatii. De asemenea, cazurile de acnee sunt foarte raspandite in cazul indivizilor care prezinta hipersecretie a glandelor sebacee. Asadar nu numai adolescentii se confrunta cu aceasta problema, ci poate afecta si copiii si batranii in egala masura.

    O problema interesanta este aceea ca acneea se pare ca ar afecta in mod diferit persoanele de sex opus. Inainte de pubertate este mai raspandita in randul fetelor; pe perioada pubertatii, fetele si baietii sunt afectati in mod egal de acnee, insa cazurile mai complicate sunt intalnite la persoanele de sex masculin; iar in adolescenta apare mai mult la persoanele de sex feminin.


    Care sunt zonele predispuse la acnee?

    Cele mai expuse suprafete ale pielii sunt acele zone in care se gasesc cele mai multe glande sebacee: fata, pieptul, umerii si spatele. Acneea poate fi intalnita si pe brate sau chiar coapse, insa cazurile sunt extrem de rare.


    Cand apare acneea?

    De obicei, acneea incepe sa isi faca aparitia la pubertate. De cele mai dese ori persista 5 ani de zile, dar nu este exclus ca unele persoane sa se confrunte cu aceasta problema timp de 10-20 de ani. Aproximativ 25% dintre adolescentii care sufera de acnee in adolescenta, nu vor scapa de ea nici dupa ce vor implini 25 de ani. Cauzele sunt greu de deslusit, dar sunt din ce in ce mai frecvente situatiile in care femeile la 20, 30 sau chiar 40 de ani se confrunta cu acneea pentru prima data. Uneori se poate intalni chiar si la noii nascuti.


    Cum te afecteaza acneea?

    Acneea nu cauzeaza numai disconfort fizic, ci poate avea un impact emotional si social major asupra vietii tale. Cosurile pot fi inofensive sau dureroase, iar in cazuri extreme sunt umplute cu puroi si sange care pot pata cearsafurile si hainele.

    Daca te simti stanjenita de infatisarea pe care o are tenul tau, situatia este grava. Efectele emotionale pot conduce la schimbari de stare, depresii, auto-izolare sau scaderea popularitatii in scoala sau la serviciu. Daca starea acneei se inrautateste, ea poate lasa cicatrici pe care vei fi nevoita sa le suporti cativa ani de zile, prin urmare este indicat pe cat posibil sa previi aparitia acestora.


    Care sunt factorii care cauzeaza aparitia acneei?
  • Hipersecretia glandelor sebacee - glandele sebacee sunt localizate in profunzimea epidermei. Fiecare dintre ele este "conectata" cu un canal stramt, numit folicul, unde se afla un fir de par. Glandele acestea produc o secretie uleioasa, cunoscuta sub denumirea de sebum, care se raspandeste spre suprafata pielii prin intermediul foliculilor, pe care ii lubrifiaza - actiune exercitata si asupra portiunii de epiderma ce inconjoara fiecare folicul in parte. Fiecare folicul are o deschidere externa (la suprafata epidermei), care se numeste por. Dimensiunea glandelor sebacee este variabila, cele mai mari fiind asociate cu porii vizibili ai pielii. Glandele sebacee sunt stimulate de hormoni pentru a secreta sebum - in special de catre hormonii masculini care se numesc hormoni androgeni (care se gasesc si in organismul femeii, dar, firesc, in proportie mult mai mica decat in cazul barbatilor). Acesti hormoni sunt produsi de ovare, respectiv testicule. De asemenea, atat in organismul femeii, cat si al barbatului, hormonii androgeni sunt produsi si de glandele suprarenale. In perioadele marcate de stres, aceste glande secreta o cantitate mai mare de hormoni androgeni, cauzand si hipersecretia glandelor sebacee. De asemenea, la pubertate, glandele sebacee sunt hiperactive, ca urmare a modificarilor de ordin hormonal care au loc in organism. 
  • Blocarea porilor - ca urmare a hipersecretiei glandelor sebacee, epiderma capata un aspect lucios, fiind "uleioasa" la atingere. Acneea apare atunci cand porii (prin care circula sebum - de la glandele sebacee spre suprafata pielii) se blocheaza, iar secretia de sebum ramane "captiva". Porii sunt blocati de un cumul format din celule moarte si seboree. Cauza acestui blocaj nu este cunoscuta, dar nu reprezinta consecinta unei igiene defectuoase. Din porul blocat, se va dezvolta un punct alb sau negru. 
  • Infectia bacteriana - cu toate ca acneea nu este provocata de o infectie bacteriana, bacteriile inrautatesc situatia.  Bacteria Propionibacterium acnes se gaseste in mod normal la suprafata pielii, actionand ca o bariera de protectie a pielii fata de alte bacterii daunatoare. Atunci cand secretia de sebum este "captiva" in foliculi, aportul de bacterie Propionibacterium acnes creste la nivelul porului blocat. Bacteriile daunatoare produc o serie de compusi chimici care ataca epiderma, provocand inflamatii si agravand iritatiile. 
  • Inflamatia pielii este insotita de simptome precum: inrosire, stare de disconfort si fierbinteala la nivelul epidermei. Inflamatia apare atunci ca urmare a incercarii sistemului imunitar de a respinge o substanta straina - in cazul de fata fie bacteriile, fie componentele iritante produse de acestea.

    Acesti patru factori contribuie la blocarea porilor, ceea ce se manifesta prin
    aparitia punctelor negre, respectiv albe, a pustulelor (cunoscute sub denumire de cosuri) si a chisturilor.

    Punctele negre se formeaza atunci cand porii sunt blocati aproape de suprafata pielii. De regula nu se inflameaza, iar culoarea lor se datoreaza unui pigment negru - si nu a reziduurilor depuse in pori.

    Punctele albe se dezvolta ca urmare a unui blocaj survenit in profunzimea porului. In lipsa unei cai de drenaj, sebumul se acumuleaza la nivelul pielii, astfel formandu-se puncte albe sau de culoarea pielii. Spre deosebire de punctele negre, punctele albe prezinta o probabilitate mai crescuta de a conduce la aparitia cosurilor.

    Pustulele (cosurile) apar atunci cand peretii folicului blocat se rup. Sebumul, celulele moarte si bacteriile care se gasesc in mod normal la suprafata pielii patrund in interior si irita epiderma, formand mici inflamatii.

    Chisturile sunt acele inflamatii mai mari, de culoare rosie, situate in profunzimea epidermei, care indica o infectie aflata intr-un stadiu mai avansat.


    Alti factori care contribuie la agravarea acneei:

  • Alimentatia defectuoasa - persoanele care consuma in mod constant ciocolata, snacks-uri si, in general, alimente de tip fast-food sunt mai expuse la aparitia acneei. Pe de alta parte, in urma unui proiect de cercetare intreprins de o echipa de nutritionisti din strainatate, s-a ajuns la concluzia ca oamenii a caror alimentatie zilnica este compusa in principal din fructe, legume, peste si carne slaba nu prezinta simptome specifice acneei. Specialistii in nutritie recomanda o dieta cat mai saraca in grasimi, cereale, paine si dulciuri. Cresterea cantitatii de zahar la nivel sanguin, ce survine ca urmare a consumului ridicat de alimente mentionate, are drept consecinta stimularea unor modificari hormonale care constituie "avanpremiera" acneei;
  • Un rol important in aparitia acneei il constituie factorul ereditar;
  • Stresul este "responsabil" uneori de aparitia acneei. Modificarile de ordin hormonal pot aparea ca urmare a stresului, iar hormonii sunt cei care stimuleaza activitatea glandelor sebacee. Exista riscul ca aceste persoane sa opteze pentru un tratament impropriu al acneei, tocmai pentru ca nu au detectat adevarata ei cauza, fapt care poate agrava situatia; 
  • Transpiratia se pare ca inrautateste starea acneei in 15% din cazuri. De asemenea, umiditatea si hainele stramte ii pot agrava starea;
  • Produsele cosmetice pot produce iritatii ale porilor care se umfla si se blocheaza. Sunt recomandate produsele cosmetice care nu contin uleiuri, dar uneori chiar si acestea sunt nocive pentru un ten sensibil.


    Cum se poate preveni acneea?

    Este recomandata utilizarea produselor de curatare antibacteriale, non-uleioase cum ar fi masca de argila care contine echinacea. Zincul, vitaminele A,B si E, echinacea si cimbrul au efecte terapeutice asupra acneei.
  • Fereste-te de cremele pentru fata sau alte produse care contin urmatoarele ingrediente: socetyl stearate, isopropyl isostearate, isopropyl palmitate, isopropyl myristate si sodium chloride, deoarece acestea produc acneea;
  • Constipatia este principalul motiv care determina aparitia acneei;
  • Consuma multa apa pentru a preveni cele mai multe dintre problemele pielii;
  • Evita consumul de ciocolata, alimente prajite si zahar rafinat;
  • Pastreaza-ti pielea mereu curata cu ajutorul sapunurilor blande si a apei caldute;
  • Nu incerca sa cojesti cosurile, deoarece s-ar putea sa ramai cu semne pe fata;
  • Mananca multe fructe si legume;
  • Ia suplimente de vitamina B complex si zinc in fiecare zi pentru a intari rezistenta pielii;
  • Aplica o pasta din castravete pe fata si indeparteaz-o dupa 20-30 de minute cu apa calduta.

  •  

    Comentariile 101-150 din 487

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • edy pe 13 Mar 2008, 16:00
      E bun zineryt

      Il folosesc si eu de 2-3 zile si sper sa dea rezultate. Ce ziceti?

      0
      0

    • edy pe 13 Mar 2008, 15:59

      Folosesc si eu de 2-3 zile zineryt si sper sa scap repede de cosi, dar este bun pt voi zineryt?

      0
      0

    • cristina pe 13 Mar 2008, 14:13
      Trebuie sa ai rabdare

      Am cosuri de la varsta de 15 ani, am incercat tot felul de produse cosmetice dar fara niciun rezultat, am bagat milioane in tratamente! Acum am 20 de ani sunt gravida in 5 luni si tot n-am scapat de cosuri, bineinteles ma ingrijesc zilnic dar niciun efect! Cred k trebuie sa avem rabdare cosurile vor disparea doar cu trecerea timpului! Sper k dupa ce voi naste sa-mi treaca!

      0
      0

    • oana pe 3 Mar 2008, 19:23
      Acneea

      Am un sfat pentru voi. Eu ma confrunt cu aceasta problema... acneea... de vreo 3 ani si in sfarsit am gasit o solutie (eu am tenul gras). Dimineata si seara imi spal tenul cu gel pentru fata de la Clearskin (avon) si dupa asta folosesc Zineryt-ul. Nu stiu sigur daca functioneaza la oricine dar merita sa incercati. Succes!

      0
      0

    • oana pe 3 Mar 2008, 19:13

      Ai dreptate... zineryt-ul face minuni, mai ales daca ne curatam tenul dimineata si seara cu ajutorul unor geluri sau sapunuri speciale pentru fata.

      1
      0

    • adina pe 2 Mar 2008, 20:58
      Acneea...

      Buna fetelor! si eu am avut astfel de probleme... acnee.. am inceput sa folosesc produse de la "Clinique" si problema mea s-a rezolvat in decurs de aproximativ 2 luni, merita incercat! Zinerytu-ul da rezultata execelente de asemenea! Succes!

      0
      1

    • alexandra pe 2 Mar 2008, 17:15
      Cosurile cei mai mari dusmani

      Cum sa scap de ele?

      0
      0

    • alexandra pe 2 Mar 2008, 17:02
      Acneea

      Am incercat tot felul de tratamente dar tot nu mi-au trecut, ziceti-mi ce sa mai fac.

      0
      0

    • Larisa pe 25 Feb 2008, 11:21

      Sunt cazuri in care cu toate ca persoana respectiva isi incepe viata sexuala acneea nu se trece de la sine. Aceasta situatie este cauzata de o dereglare hormonala, astfel, tot trebuie sa ajungi la tratament.

      0
      0

    • Larisa pe 25 Feb 2008, 11:18

      Incearca cu Skinoren... la mine a avut efecte super chiar daca avea 21 de ani. Spala-ti fata bine dimineata si seara, dupa care dai un strat din aceasta crema care poate fi cumparata de la farmacie. Anetie! crema usuca zdrava fata asa ca o data pe saptamana te spatuiesc sa ii masezi fata cu ulei de masline.. iar dupa ce ti se va vindeca acneea foloseste crema din ce in ce mai rar.

      0
      0

    • artur pe 24 Feb 2008, 17:55
      Ajutor

      Am acnee de pe la vreo 13 ani acum am 18 si tot nu mi-a trecut. Am incercat cu clearasil insa nu a avut nici un efect ba mai mult mi-a iritat fata foarte rau fiind nevoit sa consult un dermatolog. Va rog sa imi spuneti ce as putea face sa scap. Crema de galbenele este bun?

      1
      0

    • anonim pe 24 Feb 2008, 17:21
      Acnnea

      E adevarat ca daca iti incepi viata sexuala acnnea va disparea de la sine?

      0
      0

    • rapp pe 15 Feb 2008, 21:46
      Acneea

      A scapat cineva de acnee dupa tratament cu smoderm si cu doxicilina? Si au reaparut dupa incheierea tratamentului?

      0
      0

    • Larisa pe 15 Feb 2008, 11:20

      Doamna din propria experienta va pot spune ca Skinoren (gel sau crema) este foarte bun char si pentru tenul foarte gras, numai ca acesta trebuie folosit dimineata si seara si dupa cateva zile de uz zilnic usuca pielea foarte tare... asa ca va sfatuiesc ca o data pe saptamana fetita sa se unga cu ulei de masline pentru hidratate. Daca nu aveti increde in acest produs puteti incerca remedii naturiste care se gasesc pe site. De asemenea, fetita pentru o perioada trebuie sa tina o dieta sa nu mai manace multe grasimi, prajeli sau sa bea sucuri cu cafeina. Multa sanatate!

      0
      0

    • emaemyus pe 15 Feb 2008, 11:13
      Ajutoooor

      Sunt mihaela, am 37 ani si o fetita de 12 ani. De circa un an tenul

      0
      0

    • Niq pe 6 Feb 2008, 23:37
      Degeaba

      Degeaba va dati cu parerea si ascltati de sfaturile altora. Acneea se manifesta diferit, depinde de organism. Eu va sugerez sa va duceti la un medic specialist.

      0
      0

    • mihaela pe 5 Feb 2008, 21:57
      acnee

      Incerc sa ma documentez in legatura cu acest subiect. Am o fiica de 16 ani. Are acnee de la aparitia mensturatiei. Acum a evoluat negativ. Din cate am inteles sunt chisturi. Ce tratament sa ii aplic? Are cam o luna de cand incercam sa limitam problema. Se unge cu crema de galbenele si ia vitamina B complex si A, dar nu trece, sta pe loc.

      0
      0

    • Larisa pe 5 Feb 2008, 10:56

      Dupa mine daca este recomandat de un medic specialist trebuie sa fie bun medicamentul respectiv, mai ales ca el a vazut de ce tip de acnee suferi. Merita sa incerci. Daca vezi ca nu da rezultate poti incerca Skinoren... la mine a mers foarte bine. Insa te rog sa tii seama de sfatul doctorului. O zi mai buna.

      0
      0

    • gavan jenica pe 4 Feb 2008, 22:32
      Acneea

      Stie cineva daca Betadin e bun pentru acnee mi la recomandat un medic inca nu l-am cumparat am vrut s-a va mai intreb si pe voi.

      0
      0

    • gavan jenica pe 4 Feb 2008, 22:23
      Betadin

      Stie cineva daca betadin e bun pentru acnee.

      0
      0

    • alina pe 3 Feb 2008, 16:45
      SEXUL nu te scapa de ACNEE!!!

      Pentru tembelul cu "treziti-va", mi-am inceput viata sexuala de 3 ani si tot plina de cosuri sunt!! (si tare as fi vrut sa fie adevarat) asa ca nu mai vorbiti in necunostiinta de cauza! La femei nu se aplica! De barbati am mai auzit ca au scapat de acnee daca si-au inceput viata sexuala dar de femei nu! Basme!!!! Va rog nu mai induceti oamenii in eroare !

      0
      0

    • max pe 2 Feb 2008, 19:50
      Acneea

      Este cineva care a luat vreun tratament si a scapat. (ma refer la cazurile mai grave)

      0
      0

    • vero pe 1 Feb 2008, 01:39
      Bubite rosii

      Cum sa scap de ele nu sunt cosuri ma cam dor au ca o rana subtire deasupra. Astept raspuns va rog.

      0
      0

    • Madalina pe 29 Ian 2008, 20:20
      Ceai negru

      Sunt foarte interesante sfaturile de pe acest site... insa eu va dau si o alta sugestie... folositi ceai negru... la o ceasca de apa puneti o lingurita (rasa) de ceai negru... fierbeti si apoi tamponati usor cu o discheta demachainta imbibata in ceai. Puteti folosi ceaiul si dupa ce se raceste. Sper sa va fie de folos sfatul meu!:)

      0
      0

    • mada pe 23 Ian 2008, 18:31
      M-am saturat

      Din clasa a 6 a mi-au aparut cosurile si nici pana in ziua de azi (clasa a 12 a) nu mi-au disparut. Ma intreb imi vor trece vreodata :((

      0
      0

    • andreea pe 14 Ian 2008, 23:32
      Acneea imi face viata amara

      Va rog ajutati-ma cu acneea. Imi este rusine sa ies din casa. Stau mai mult acasa in timp ce altii de varsta mea se distreaza. Am 14 si ma lupt cu acneea de 3 ani. M-am saturat sa stau in clasa cu caciula-n cap. Adresa mea este andreeaalempi@yohoo.ro. Va multumesc.

      0
      0

    • cipi pe 6 Ian 2008, 15:31

      Trebuie sa te ingrijorezi, este acnee.

      0
      0

    • Bianca pe 30 Dec 2007, 14:28
      Hmm

      M-am dat cu multe chestii pe fata, am folosit si zineryt... fara rezultat, mi-a uscat fata si cam Acum folosesc sapun cu borax.... acelasi lucru: imi usuca fata si cam atat... niciun rezultat. Sunt disperata !!! Intr-un timp ma spalam cu ceai de salvie, dimineata si seara, si imi mai disparusera. Cred ca o sa folosesc din nou, pana la urma tot plantele sunt mai folositoare decat cele mai scumpe produse.

      0
      0

    • bya pe 28 Dec 2007, 17:40
      Fara scapare

      Am acnee de 3 ani, in prezent am 16 ani si acneea nu-mi trece. Mama e cosmeticiana si imi face tratamente si imi recomanda o gramada da nu imi mai trece acneea (nu e o forma grava). Singura zona afectata e fruntea, am avut breton cateva luni si cand nu am mai avut mi-ua aparut cosurile ingrozitoare. Am tenul gras si as vrea sa va intreb daca Zinerit chiar e bun? Plizz astept rasuns.

      0
      0

    • elena pe 21 Dec 2007, 00:14
      Da

      Consider ca foarte mult atitudinea pozitiva poate contribui la vindecare...pe scurt..credinta. E greu sa crezi ca faptul ca maine nu vei mai avea cosuri, sau in faptul ca peste o saptamana nu vei mai avea cosuri, chiar daca in prezent esti plina, dar consider ca da roade, pe cand sa te chinui cu tot felul de produse cosmetice...pana gasesti perfectiunea...e ca la barbati: pana gasesti barbatul ideal trebuie sa cauti, sa experimentezi...si poti sa il gasesti din prima...sau poti sa te chinui pana la nesfarsit si sa te alegi tot cu deseuri...asa si cu cosmeticele pana gasesti ceva pentru tenul tau, trebuie sa cauti, sa incerci, sa iti chinui tenul cu schimbarile monstruase pline de chimicale. Am incercat si eu cateva variante, apoi m-am dat pe zinerit si am fost cat de cat multumita desi usca. Dar cat timp...o saptamana nu m-am mai dat cu nimic fiindca facusem operatie si nu mai aveam voie, nu mai aveam nimic pe fata, nimic...toate imi disparusera... miracle... so... ramaneti naturale... si nu mai puneti chimicale pe tenurile voastre fetelor, puneti miere, ulei de masline, consumati naturale si lasati carnurile si veti vedea rezultatul. Kisses

      0
      0

    • Mogoi Ion pe 19 Dec 2007, 13:11
      Pentru acnee

      Am si cosuri si puncte negre va rog daca puteti sa ma ajutati. Am 17 ani. Adresa mea de mail the_elfaxe@yahoo.com Va multumesc...

      0
      0

    • schema_2007 pe 13 Dec 2007, 14:15
      Acneea

      Vreau si eu un tratament concret pentru acnee am 32 ani si timpul nu imi rezolva problema. Ce sa fac daca aveti idee contactati-ma pe adresa de id schema_2007@yahoo.com. Mersi.

      0
      0

    • sandu irina pe 13 Dec 2007, 14:01
      Acneea

      Am 32 ani si nu mai scap de acnee, am deja urme violente de la ea ce sa mai fac mor cand vad ca imi iase cate un cos. Ce e de facut?

      0
      0

    • Galina pe 7 Dec 2007, 22:21
      Acneea

      Am acneea de multi ani si acum am 27 de ani si tot nu pot scapa de asa zisele cosuri. Am mers pe la cosmetologi si cat mergeam la ei era bine cum am intrerup au aparut iarasi intr-o stare dezastruoasa. Ce e de facut?

      0
      0

    • vlad radu pe 29 Nov 2007, 21:35
      Cum scapam de cosuri 100%

      Spalarea fetei de 2 ori pe zi dimineata si seara fara sapun numai cu apa calda pt. ca sapunurile si toate solutiile pt. fata pot dauna pieli, de exemplu uscarea si iritarea pieli. Incercati timp de 2 saptamani numai cu apa calda si o sa va reveniti.

      0
      0

    • nicusor 20 de ani pe 20 Nov 2007, 18:46
      tratament

      sunt in perioada de pubertate si ma lupt cu problema asta de aproximativ 3 ani si cred c asta e o boala incurabila si trece cand vrea dumnezeu am folosit tot felu de creme si ma luato si babeste dar pana la urma mai bine iti vezi de treaba le lasi in pace sa isi faca treaba ca mare lucru nu reusesti chear cat te-ai zbate nu gasesti rezultat dar vin cu o ajutorare celor cu problema asta uscarea pielii face ca acneea sa se indeparteze din zona uscata pt ca normal ea ar trebui sa se elimine prin par ci nu pe fata raman la aceasi parere ca acneea este restrictionata numai prin uscarea pieli ,acum va intrebati ca am tozis de uscare cu ce sa fc uscarea ;cu roacutaneee si sotret astea doua sau cei care lucrati in santiere navale si aici voiam sa ajung aparatul electric de sudat usuca pielea si e mai bun ca orce tratament usuca pielea si nu mai ai nici o problema pe toata per cat pielea este uscata cine are posibilitate si poate incerca chear va rog sa nu ezitati merita ceaoooooooo

      0
      0

    • Iulian pe 17 Nov 2007, 20:00
      :))

      am 25 de ani, sunt plin de "vulcani" n-am urmat nici un tratament, nici nu o sa urmez. Fac colectie

      0
      0

    • cris21 pe 11 Nov 2007, 22:17
      acnee

      Salut! Am 21 de ani si de pe 15 ani ma confurnt cu aceasta problema intitulata acnee. Am fost la mai multi dermatologi, toti mi-au prescris antibiotice, creme care ard fata (dar cica cu efect bun in cateva saptamani) - vezi Retin A, Smoderm, dr. ginecolog mi-a dat la 16 ani Diane 35 dupa ce am facut o ecografie care indica ovare polichistice. Dupa vreo 3 ani de Diane 35, timp in care acneea a fost tinuta pe linia de plutire, nici ca nu ies din casa, dar nici sa ies fara fond de ten...la un moment dat anticonceptionalele nu si-au mai facut efectul. Am fost si la Insititutul I.C.Cantacuzino, pe ideea ca poate e un stafilococ, o infectie in sange somenthing, dar nu a fost vorba de asa ceva...M-am intors la o clinica dermatologica particulara..era ultima mea sansa. Mi s-a prescris Roacutan...a avut efect 100%. Eram cea mai fericita, asta era solutia... Aveam un ten impecabil. Mi-am dat seama ca nu are legatura cu alimentatia, nici macar cu demachiatul...am avut cateva mici perioade pline de stres din cauza facultatii si a serviciului si nu imi aparea niciun cos, nici macar in preajma mentruatiei. Doar ca odata la cateva luni luam o pauza de cateva zile pentru a vedea daca recidiveaza...lucru care din pacate s-a intamplat absolut de fiecare data. Dupa maxim 2 saptamani explozie de cosuri...Am continuat, la sfatul dr. am schimbat cu Sotret ca era mai ieftin si la inceput se gasea mai usor, acum dupa aproape 3 ani de Roacutan (din care aproape 1 an Sotret) a recidivat...mai urat decat in alte dati. De o luna jumate nu am mai luat, am mai multa grija de ten, ce mananc si nimic...nicio ameliorare. Am fost la dermatolog si vedeam in lupa cu care imi privea tenul, o eruptie si mai mare decat ceea ce aveam eu pe fata...e o chestiune de ore ca 10 cosuri sa se tranforme in 20 etc... Mi-a prescris din nou Roacutane 2 zi/4 luni (pana acum am luat 1/zi maxim)...Mi-am distrus ficatul cu atatea pastile, dar in acelasi timp alta solutie nu am...niciun alt tratament nu da rezultate...ca sa nu mai spun ca toti dr. dermatologi la care am fost inainte de a ma duce la acest cabinet imi zambeau frumos si imi spuneau ca e o problema hormonala, caracteristica varstei, ca nu e "asa grav". Cum sa nu fie grav cand oameni de 26/28/31 etc se plang de aceasta problema? O buna prietena care avea acnee s-a dus la acelasi cabinet, la sfatul meu, a urmat tratamentul cu Roacutane mai putin si nu a recidivat..ce-i drept, inca nu au trecut 6 luni (perioada in care acneea se pare ca poate recidiva oricand). Poate la unii recidiveaza, poate la altii nu. Ce e si mai grav, ca dr. de familie nu numai ca nu inteleg nici in al 24-lea ceas ca nu e o problema adolescentina, nu tin cont de scrisoarea medicala ca sa iti dea reducere (pentru cei care lucreaza si nu mai beneficiaza de reducere 100%, asa cum din fericire se intampla in cazul Roacutane pentru elevi/studenti de scurt timp incoace), si te trimis la tot felul de incompetenti care trateaza aceasta boala cum ii taie pe ei capul. Inca ceva, de curand mi-am facut o ecografie intervagianal, ca sa vad daca intr-adevar am o problema ovariana..de data ata mi-am facut-o la un dr. ginecolog (nu la unul "generalist") si a iesit ok...acele ovare polichistice de acum cativa ani nu exista, ba mai multe decat atat m-a certat ca am facut o asemenea ecografie la un dr. "bun la toate ecografiile". Trsit dar adevara, multi dr. care fac ecografii pun cu prea mare usurinta acest diagnostic..aveam sa aflu ca orice ovar, implica si anumite particularitati, ca de pilda minichisturi, dar care nu trebuie sa provoace ceva anume, ba dimpotriva. Si in legatura cu Diane 35..betie cu apa rece..retine apa (nu ingrasa, cu "umfla") si poate fi o solutie pe termen fff scurt si pentru cazuri minore de acnee. Si nici inceperea vietii sexuale nu rezolva nici pe departe aceasta problema! Daca situatia se va schimba, o sa va anunt cu mare drag.

      0
      0

    • ionescu rodica pe 11 Nov 2007, 18:48
      puncte albe

      vreau sa-mi spuneti un tratament pentru punctele albe

      0
      0

    • bananutza pe 30 Oct 2007, 08:53
      acnee???

      Stau in Shanghai de un an, timp in cara am reusit performanta de a raci de 5 ori, a avea varsat de vant, infectie nazala si mai nou un tip de acnee foarte ciudat... Mi-a aparut pe piept sub forma de cosuri micute si albe in varf si acum incepesa se extinda pe gat si fata....Niciodata nu am avut asemenea probleme si medicul mi-a dat sa iau un antibiotic...AZITHROMYCIN.

      2
      0

    • flori pe 17 Oct 2007, 01:06
      acneea

      locuesc in madrid am acnee am fost la medic mi-a spus ca am chisturi mici pe uter si tratamentul care mil recomanda sunt anticonceptionalele yasmin

      0
      0

    • zadic diana pe 12 Oct 2007, 20:28
      zineryt chiar merita

      eu am folosit si folosesc zinerit..si am scapat intr-un timp scurt de cosuri si totodata de compromisuri(se gaseste la farmacii)

      0
      0

    • andreea pe 3 Oct 2007, 22:33
      acnee

      cu NIDOFLOR am scapat de acnee.am 23ani si am urmat un tratament,in urma caruia am ramas cu o acnee severa.am inercat orice pana cand cineva mi_a recomandat nidoflor si a dat rezultate.acum mai am f putine,oricum nu mai am tenul care il aveam:(

      0
      0

    • bella pe 20 Sep 2007, 00:35

      in final daca vezi ca nu trece cu nimic te resemnezi!!!

      0
      0

    • vyka pe 3 Sep 2007, 12:37
      autovaccin??

      a incercat careva autovaccin?

      0
      0

    • adela pe 1 Sep 2007, 23:46
      alimentatia e de vina?

      sincer de cateva zile citesc tot felu despre cum k alimentatia gresita poate fi cauza acneei, sincer eu am avut probleme mari cu cosurile si ink nu ma scapat definitiv de ele. Eu am consultat un dermatolog pt k ajunsesem sa nu mai stiu ce sa fac dar nicicand acesta nu mi-a zis k poate fi de vina alimentatia.eu mananc mult cartofi prajiti snack-uri si alte chesti care nu sunt prea sanatoase?! e si asta o cauza!!!!

      0
      0

    • AmberCalena pe 1 Sep 2007, 16:42
      sunt satula de punctele albe si negre!!!

      Am 23 de ani si sincer m-am saturat de punctele albe si negre!!!Nu am clasicele cosuri(pustule cum e denumirea lor medicala cred), insa am o multime de puncte albe si negre!!Ma complexeaza de aproximativ 6 sau 7 ani si nu stiu ce sa mai fac!Am incercat tot felul de produse cosmetice, Mi-am facut tratamente la saloane, insa degeaba pt ca imi apar din nou si din nou!Adevarul e ca mananc cam multa ciocolata ,iar toata alimentatzia mea are legatura directa cu dulciurile si mancarea de fast food!De asemenea folosesc des creme de fatza pt ca incerc sa previn aparitzia ridurilor!V-as ruga sa-mi dati un sfat in legatura cu aceasta problema a mea!!!Va multzumesc anticipat

      0
      0

    • alina pe 28 Aug 2007, 20:45
      si parul poate fi d vina

      eu am 15 ani si am cosuri numai p frunte cand am menstruatie imi apar si p barbie dar putine.d cateva zile am inceput sa evit ca bretonul sa imi atinga fruntea(port bentita),pt ca nu imi pot skimba atat d des p cat ar treb lenjeria d pat,acopar perna cu un prosop,la baie mi-am rezervat propriul prosop si seara aplic p zonele afectate unguentul nidoflor.il gasiti la farmacie si costa doar 32000lei.eu sincer vad o diferenta.imi simt tenul mai curat si mi s-au retras inflamatiile

      0
      0

    • iordanescu andreea pe 25 Aug 2007, 11:00
      acneea

      consider ca o alimentatie sanatoasa este cheia. si eu am avut o acnee vulgara foarte avansata, dar acum pot spune ca fata mea s-a limpezit.

      0
      0

    • georgia pe 23 Aug 2007, 23:14
      acneea

      am 14 ani si ma confrunt ku acneea de mai bine de un si sunt disperata am fost la cei mai buni dermatologi am facut tratamente si nimik sinker nush ce sa mai incerc imi doresc ff mult sa am si eu o piele curata si sa ma pot privi in oglinda...va rog da-ti-mi si mie niste sfaturi...as vrea sa incerc zinerit ..este bun????

      0
      0
    Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 8 »

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod