7 uleiuri benefice pentru frumusețe și sănătate. Cum să le folosești

7 uleiuri benefice pentru frumusețe și sănătate. Cum să le folosești

Uleiurile din plante sunt folosite de mii de ani în medicina tradițională, dar și în ritualurile de înfrumusețare. Beneficiile lor pentru sănătate sunt de necontestat.
Iată câteva uleiuri naturale care te vor ajuta să fii mai frumoasă și mai sănătoasă:

Ulei de susan pentru dinți sănătoși

Uleiul de susan conține numeroase vitamine, dar și acizi grași esențiali. Dacă îți clătești gura cu acest tip de ulei, dinții tăi vor deveni mai albi, iar gingiile și limba vor fi mai sănătoase. Clătește-ți gura cu o linguriță de ulei de susan timp de 15 minute, apoi scuipă uleiul. La final, clătește-ți gura cu un sfert de pahar cu apă în care ai adăugat o jumătate de linguriță cu bicarbonat de sodiu.

Ulei de hibiscus pentru păr bogat

Vitamina C coținută de uleiul de hibiscus îl transformă într-un ajutor important pentru părul rar. Stimulează producția de colagen, în timp ce aminoacizii fortifică rădăcinile.
Include uleiul de hibiscus în măștile tale pentru îngrijirea părului.

Ulei de ricin pentru gene și sprâncene dese

Proprietățile uleiului de ricin sunt cunoscute de foarte mult timp. Acesta ajută la fortifierea rădăcinilor, stimulând în acest fel creșterea părului. Este o soluție excelentă pentru genele și sprâncenele rare. Aplică în fiecare seară ulei de ricin pe gene și sprâncene, insistând asupra rădăcinilor.

Ulei de in pentru detoxifiere

Uleiul de in conține o gamă largă de acizi grași benefici, vitamine, dar și minerale, în special potasiu. Te ajută să elimini toxinele din organism și să stimulezi procesul metabolic.
Bea în fiecare dimineață o linguriță cu ulei de in, înainte de micul dejun. Îl poți include în salate sau alte preparate.

Ulei din arbore de ceai pentru un ten sănătos

Uleiul esențial din arbore de ceai are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și antifungice. Este un remediu excelent pentru tratarea acneei, dar și pentru îngrijirea tenului cu tendințe de îngrășare. Include-l în măștile tale faciale pentru a vindeca și preveni apariția coșurilor.

Ulei de măsline pentru călcâie fine

Deosebit de benefic pentru sănătate atunci când este inclus în alimentație, uleiul de măsline este la fel de util și în tratamentele de înfrumusețare. Conține foarte multă vitamina E, care este esențială pentru o piele frumoasă și sănătoasă.
Zonele cu piele foarte uscată, așa cum sunt coatele, genunchii și mai ales călcâiele pot fi intens hidratate folosind uleiul de măsline. După baie, masează zonele uscate ale pielii cu ulei de măsline.

Ulei de migdale pentru unghii și cuticule

Uleiul de migdale este eficient pentru îngrijirea unghiilor. Te va ajuta să menții cuticulele hidratate, dar și să stimulezi creșterea sănătoasă a unghiilor. Masează-ți unghiile cu ulei de migdale, insistând asupra cuticulelor. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod