8 deserturi cu vişine pe care trebuie să le încerci

Vişinele sunt delicioase în prăjituri şi le poţi folosi într-o mulţime de combinaţii. Descoperă cele mai bune deserturi cu vişine pe care trebuie să le încerci!
Vişinele au un conţinut ridicat de vitamina C, te ajută să slăbeşti şi stimulează producerea melatoninei care este necesară pentru un somn odihnitor. Se pot consuma ca atare dacă îţi place gustul lor acrişor, dar le poţi folosi şi pentru a face deserturi delicioase.


Iată 8 deserturi cu vişine pe care trebuie să le încerci:


Chec simplu cu vişine


Se prepară foarte repede şi nu ai nevoie de multe ingrediente. Vei obţine un chec delicios, dulce-acrişor care merge de minune cu iaurt grecesc amestecat zahăr praf, coajă şi zeamă de lămâie.
Ai neovoie de 3 ouă care se bat bine cu mixerul şi cu puţină sare, după care se adaugă pe rând câte o lingură de zahăr până când obţii o consistenţă pufoasă. Apoi se adaugă uleiul, laptele sau apa şi se mixează bine. Făina se amestecă cu un plic de praf de copt şi se încorporează în amestecul cu ouă. Vişinele se amestecă cu plicul de vanilie Bourbon şi două linguri de făină, după care se încorporează câteva în aluat şi restul deasupra aluatului. Se toarnă aluatul într-o formă rotundă, se ornează deasupra cu vişinele rămase şi se introduce la cuptor.
Prăjitura se lasă la cuptor timp de 40-50 de minute sau până când iese perfect testul cu scobitoarea.


Crostata cu vişine


Se face un aluat fraged cu unt, iar după ce s-a întărit la frigider, se întinde şi se umple cu vişine scurse de zeamă şi amestecate cu amidon de porumb şi zahăr. Se înveleşte puţin umplutura aducând aluatul peste vişine şi se lasă la cuptor până când se rumeneşte crostata.


Aluat de foietaj/plăcintă cu vişine


Cu ajutorul aluatului congelat poţi să obţii pateuri delicioase şi rapide cu vişine. Pentru a obţine umplutura, vişinele se fierb 10 minute cu zeamă de lămâie şi zahăr, adăugând la final amidon de porumb pentru a îngroşa compoziţia.
Această compozţie o poţi folosi şi pentru a umple aluatul de plăcintăsau foietaj pe care îl aşezi în formele pentru brioşe.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod