5 paşi către un păr strălucitor şi sănătos. Află cum!


Cu toate ne dorim un păr bogat, strălucitor şi, mai ales, sănătos. Dar dieta neadecvată, stresul, folosirea excesivă a produselor de styling şi a aparatelor de coafat pe bază de căldură nu fac altceva decât să ne strice frumuseţea naturală a părului.

Aşa că, înainte să ne plângem de podoaba noastră capilară ar trebui să ne revizuim comportamentul faţă de ea.

Masca de păr
Foarte importantă pentru sănătatea părului tău este masca tratament. Aşa cum îi dai tenului tău o mască hrănitoare şi hidratantă, tot aşa şi părul tău are nevoie de puţin ajutor. Mare atenţie, nu confunda balsamul de păr cu masca. Balsamul nu face altceva decât să-ţi facă părul mai uşor de pieptănat. O mască îţi hrăneşte părul, îl ajută să se regenereze. Însă, foarte important este modul în care o aplici şi o foloseşti.
Aplică masca tratament numai pe lungimea firului de păr şi las-o să acţioneze cel puţin 30 de minute. Ideal ar fi să-ţi acoperi părul cu un prosop căt timp laşi tratamentul să acţioneze.

Mai uşor cu produsele de styling

Ştiu că ai momente când eşti ferm convinsă că fără ajutorul produselor de styling părul tău nu are nicio şansă să arate bine. De aceea, te-ai obişnuit să le foloseşti zilnic. Spray pentru volum, spumă sau fixativ, toate te ajută să ai o podoabă capilară mai bogată şi mai strălucitoare. Însă, aceste produse trebuie folosite cu moderaţie. Aşa cum tenul tău are nevoie de o pauză de la make-up, tot aşa şi părul tău are nevoie de căteva zile fără "ajutoare". În aceeaşi categorie intră şi uscătorul de păr, placa sau ondulatorul. Folosite cu regularitate, acestea îţi distrug firul de păr.

Încearcă să le foloseşti mai rar şi la o temperatură cât mai mică.  

Vopseşte-te la specialist

Să te vopseşti singură, acasă, este cel mai simplu şi mai ieftin. Îţi cumperi o vopsea din supermarket când cumperi lapte şi ouă, ajungi acasă şi o aplici. Ce paote fi mai uşor? Însă, rezultatele nu sunt, de cele mai multe ori, cele aşteptate. Culoarea părului tău nu seamănă  cu cea de pe cutie, iar firul de păr parcă e mai uscat şi lipsit de strălucire. Vopsitul acasă nu este acelaşi lucru cu vopsitul la salon. Aşa că, încearcă să mergi la un salon şi să te laşi pe mâinile pricepute ale unui specialist.

Fereşte-te de perie

Un foarte mare duşman al părului tău este peria pe care o foloseşti. Periatul părului ud este cea mai mare greşeală pe care o poţi face. Atunci firele tale se rup cel mai uşor.

De asemenea, periatul excesiv nu face altceva decât să deterioreze firul de păr. Şi nu în ultimul rând, ai grijă la ce fel de perie foloseşti. Încearcă să-ţi cumperi una din păr natural, chiar dacă este mai greu de găsit în comerţ.

Ajută-l şi tu

Dacă părul tău este subţire şi fragil ai nevoie de un ajutor de nădejde. Iar aici vorbesc despre uleiurile naturale. Fie că foloseşti uleiul de măsline, de migdale sau de ricin, uleiurile naturale te pot ajuta cu adevărat. Aplică seara, înainte de culcare, pe toată lungimea firului de păr ulei. Strânge părul într-o coadă lejer împletită şi lasă-l să acţioneze toată noaptea. Dimineaţa, spală părul normal şi încearcă acest tratament cel puţin o dată pe săptămână. Este ieftin, sănătos şi eficient!

 

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • NIco pe 13 Nov 2012, 17:21
    5 pasi catre un par stralucitor si sanatos

    Parul cret SE PIAPTANA, SE PERIE NUMAI ATUNCI CAND ESTE UD!!!! Ar fi trebuit facuta aceasta diferenta.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod