5 mituri de frumuseţe care se bat cap în cap

Industria cosmetică conţine de departe cele mai multe mituri, studii mai mult sau mai puţin adevărate, sfaturi care mai de care mai contradictorii. Descoperă unde este adevărul!

Industria cosmetică conţine de departe cele mai multe mituri, studii mai mult sau mai puţin adevărate, sfaturi care mai de care mai contradictorii. Descoperă unde este adevărul!

 

Când este bine să începi să mergi la cosmetică, de ce măştile de argilă nu sunt potrivite pentru orice tip de ten, trebuie sau nu să mă demachiez dimineaţa? Sunt câteva dintre întrebările la care ai auzit nenumărate păreri care se băteau cap în cap. “Există un anume folclor legat de cosmetică, care nu este întotdeauna validat medical. Şi totuşi, prejudecăţile persistă şi se transmit din generaţie în generaţie”, spune Neli Pfeiffer, specialist cosmetică apicolă şi fondatoarea Salonului de Cosmetică Apiestetic by Neli Pfeiffer.

Vezi dacă este adevărat ceea ce ştiai tu legat de îngrijirea pielii:


Este bine să mergem la cosmetică după vârsta de 30 de ani.

FALS

Persoanele dintr-o anumită categorie de vârstă nu au în mod obligatoriu acelaşi tip de ten. Rutina zilnică de îngrijre depinde strict de nevoile tenului şi de necesităţile acestuia. Din momentul în care începem să ne formăm ca adulţi, este necesar să avem o rutină de îngrijire care să ne ajute să rezolvăm şi să preîntâmpinăm problemele pielii. Această rutină trebuie să corespundă tipului nostru de ten şi cel mai bine este să fie recomandată de către un specialist.

De aceea nu există o vârstă la care nu ar trebui să mergem la cosmetică sau o vârstă recomandată la care trebuie să începem să frecventăm cabinetele cosmetice.


Produsele cosmeticele se aleg în funcţie de vârstă. FALS

Unii producători vând game diferite de cosmetice – peste 25, 35, peste 40 de ani, etc.
Aşa se face că tu foloseşti un produs, mama ta altul, iar sora ta un al treilea, deşi toate aveţi un ten normal. De fapt, cosmeticele se aleg în funcţie de tipul tenului şi eventualele probleme ale lui, nu în funcţie de vârstă. Există adolescente care au un ten uscat şi există femei peste 35 de ani care au un ten gras cu acnee, aşa că nu poate exista o singură cremă eficientă pentru toate femeile de o anumită vârstă.


Nu trebuie să te demachiezi dimineaţă, este suficient să te speli pe faţă. FALS

Demachierea trebuie făcută atât seara, cât şi dimineaţa. În timpul nopţii, transpiri şi se acumulează sebum, de aceea este important că dimineaţă tenul să fie curăţat la fel de riguros precum seara. De asemenea, alegerea demachiantul trebuie făcută în funcţie de tipul de piele.
De exemplu, pentru tenul gras este recomandat gelul spumant şi apoi o loţiune tonică.


Masca de argilă este potrivită oricărui tip de ten. FALS

Argila, denumită şi "pământul viu" are în compoziţie o grămadă de minerale benefice pentru pielea noastră. Tenul fiecărei femei este foarte diferit, cu afecţiuni diverse care pot aprea sau dispărea în funcţie de vârstă sau alţi factori externi. Deşi rolul argilei este de dezinfectare, antiinflamator, cicatrizant ea nu este potrivită tenului normal, uscat sau deshidratat şi sensibil. Pe lângă lucrurile pozitive există şi dezavantaje, cum ar fi: puterea foarte mare de absorbţie a apei din ţesutul cutanat, dezechilibrarea nivelul de hidratare al pielii. Măştile cu argilă sunt recomandate să fie folosite cu moderaţie în cazul tenurilor grase (uleioase) sau acneice cu o frecvenţă de maxim o dată pe săptămână.


Acneea apare doar la persoanele tinere, în mod normal la pubertate.
FALS


Există femei care şi după 20, 30, 40 şi chiar 50 de ani au acnee la fel ca adolescenţii. De asemenea, nu există o regulă cum că dacă tenul nu a suferit de acnee în adolescenţă, această afecţiune nu va apărea mai târziu. De cele mai multe ori cauza apariţiei este una hormonală. Tratamentul acneei rămâne acelaşi, nevariind în funcţie de vârstă, cu menţiunea că trebuie adaptat tipului de bază al tenului (uscat, normal, gras).

 

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Crissu pe 11 Ian 2013, 09:06
    mituri

    hmmm.. cu demachiatul dimineata nu stiu ce sa zic, eu personal de vreo 2-3 luni nu ma mai spal dimineata pe fata (decat tamponez un pic ochii) dar ma sterg cu o lotiune blanda, usor hidratanta si am observat ca pe timpul zilei tenul nu mai are tendinta de ingrasare asa de mare, iar noaptea nu se mai 'incarca' asa de tare. Eu am un ten mixt, iar pe timp de noapte se incarca cu sembum destul de mult. Cred ca aici sa referea doamna. nici eu nu sunt de acord cu demachierea excesiva.

    0
    0

  • maria pe 9 Ian 2013, 15:33
    crema

    Diferenta dintre un ten tanar si unul matur nu este luata in calcul atunci cand alegi crema?E prima oara cand aud! As dori sa explicati cum vine asta!

    1
    1

  • Octav pe 8 Ian 2013, 09:15
    Fals

    Si uite asa se nasc miturile. Cineva ar trebui sa ii explice doamnei ca sebumul nu e un inamic invizibil care trebuie inlaturat cu orice pret de pe fata. Are un rol important si e mai util fetei decat orice alta crema sau produs cosmetic. Nu doar atat dar tenul nu e deloc prost si din ce e agresat mai tare cu demachierea, din aia secreta mai mult sebum. Dupa o noapte de somn, tenul este in echilibru. Demachierea strica acest echilibru si imediat dupa aplicarea machiajului, tenul va incepe sa lucreze si va strica tot. Doamna poate ar trebui sa-si faca reclama ca tot omu cu un banner sau ceva si sa se abtina de la sfaturi neavizate.

    4
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod