Schimba-ti coafura!

Modul in care iti aranjezi parul iti poate schimba foarte mult infatisarea. El te ajuta sa pari mai tanara, romantica, delicata sau nonconformista. Din nefericire exista si reversul medaliei asa ca daca ai ales gresit coafura vei obtine o imagine distorsionata a personalitatii tale si a ceea ce-ti doresti de fapt sa reprezinti. Gandeste-te la Britney Spears care, pentru moment, a ales sa nu adopte nicio coafura. Pornind de la acest indiciu, ce gandesti despre ea? Gurile rele spun chiar ca aspectul parului ei este o urmare a sfarsitului carierei de cantareata. Asa dar tine cont de faptul ca a-ti alege gresit tunsoarea poate duce la interpretari negative.

Dupa ce ai purtat parul lung, ondulat, in scari sau drept, este timpul sa faci o schimbare si in ceea ce priveste coafura ta. Toamna lui 2007 anunta schimbarea tendintelor. Daca vrei sa tii pasul cu ele, indrazneste sa iei mai mult din lungimea parului, alege o frizura tip "patrat" cu franjuri sau dezordonata. Acest look este sustinut si de mai marii modei, manechinele lor promovand tunsorile patrate pe podium. Indiferent ca sunt originale sau clasice, acest tip de tunsori au fost vedeta defilarilor.

Stilistul Jean Marc Maniatis propune pentru 2007 o tunsoare patrata, nici foarte cuminte, nici prea clasica. El promoveaza volumul si parul dezordonat. Franck Provost adopta patratul cuminte si clasic, cu franjuri si special destinat brunetelor. Daca vrei sa fii stralucitoare si eleganta, alege aceasta tunsoare patrata, aproape geometrica.

Majoritatea coafurilor din aces sezon vizeaza parul scurt la ceafa si mai lung in fata. De fapt, multe dintre cele mai populare tunsori masculine trec drept trend pentru femei in acest an. Naomie Campbell a abordat o coafura patrata, scurta si dreapta, fara insa a uita franjurile care ii confera o nota de nonconformism si feminitate.

Tunsoarea "F-ashion" a lui Sergio Bossi easte pe val. El propune o coafura patrata, ultra geometrica, cu volum si franjuri simetrice. Ea iti confera blandete si indrazneala in acelasi timp si merge de minune daca ai forma fetei ovala. Tunsoarea este pusa in valoare de culoare, un amestec de nunate maro, cu suvite mai deschise pentru a lumina aceasta coafura indrazneata.

Daca vrei sa emani intelepciune si blandete, mergi pe stilul parului drept adoptat de Nicole Richie, de o lungime in scari la spate si cu suvitele aranjate in laterale. Alege firul lins pentru stil si pe blond pentru culoare. In rest esti libera sa iti aranjezi parul cum doresti. Un pic ondulat pentru zilele speciale si drept in celelalte.

Tendintele actuale te indeamna sa adopti un look nou, indiferent de varsta si stilul pe care il preferi. Daca te prinde stilul femeie de afaceri sau sport, opteaza pentru o tunsoare scurta, usor de intretinut, si da-ti parul cu spuma astfel incat sa para umed. De exemplu, Ellen Degeneres isi poate adapta cu usurinta tunsoarea la aceasta care este un pic mai scurta decat isi poarta ea parul. In ceea ce priveste aspectul de umed, se potriveste de minune cu look-ul ei.

In cazul in care nu vrei sa renunti la parul tau lung, tine cont de faptul ca look-ul lung serpuitor este pe val in 2007, nu degeaba este si preferatul Shakirei. Cel mai simplu mod de a da parului un aspect unduitor este sa il pui pe spirale mari, nedefinite. Nu folosi gel de par sau fixativ ci un pic de spuma astfel vei obtine exact efectul dorit: parul tau va arata ca si cum tocmai ai iesit din valurile marii.

Dupa blondul salbatic, urmeaza blondul sofisticat. Tunsoarea lui Jacques Dessange, un patrat cu bucle, botezata Loulou, mizeaza pe naturalete. Destul de scurta, ea dezvaluie ceafa, conferind o nota de senzualitate.

Indiferent de tendinte, tine cont de faptul ca trebuie sa alegi ceea ce te avantajeaza. Chiar daca cea mai buna prietena a ta s-a intors de la coafor cu o tunsoare superba si pe val, nu te grabi sa o adopti si tu caci nu inseamna ca, daca pe ea o prinde de minune, si tu te vei bucura de succes. Nu orice coafura avantajeaza pe toata lumea. Atunci cand faci o alegere trebuie sa tii cont de cat de des ai parul, de tiplul lui, grosimea firului, si, nu in ultimul rand, de forma fetei. Pentru a nu da gres este cel mai bine sa mergi la un salon profesionist si sa cceri sfatul unui hairstylist. Nu uita regula de aur pentru sezonul toamna-iarna 2007/2008: alege o tunsoare care te face unica si care te prinde.



 

Comentariile 51-55 din 55

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mak3doank4u pe 6 Apr 2008, 19:02
    parul

    Vreau sa'mi schimb look'ul da' nu ma pot hotara ...am fatza rotunda ,ochi verzi potrivitzi ,buzele subtiri ji aj vrea sa stiu ce tunsoare imi recomandati ptr k vreau sa ma tund ...cv ushor de intretinut ji la moda... si aj mai vrea sa stiu culorile kre se poarta anu' asta ....ms anticipat:*

    1
    0

  • broken dreams pe 30 Mar 2008, 19:17
    ce tunsoare imi recomandati?

    am fatza rotunda,parul usor ondulat si cu volum.va rog ajuta-ti-ma..sunt disperata !!!!!!

    0
    1

  • roxy pe 23 Feb 2008, 16:35
    Ce tunsoare ma avantajeaza?

    am 16ani,am fata ovala, par ondulat, lungimea este medie pana la umeri, am avut de foarte multe ori breton(pentru ca am fruntea inalta), am mai multe nuante de blond(fara nici un fel de suvite), dupa ce ma spal si ma usuc am volum destul de mare, as vrea o tunsoare care sa ma avantajeze si sa fie in concordanta cu varsta mea.Adopt mai mult stilul sport si casual.Va multumesc anticipat si va astept raspunsul.

    1
    0

  • manole mihaela pe 15 Feb 2008, 12:36
    ce tunsoare iiiimi recomandati?

    am fata rotunda ,am parul destul de des,firul foarte gros, iar lungimea este medie pina la umeri.Cind imi spal parul si-l usuc imi face fata prea mare. Multumesc anticipat

    1
    0

  • iulia pe 14 Feb 2008, 19:45
    ce tunsoare ma avantajeaza?

    ce tunsoare ma avantajeaza tinand cont de faptul k am fata mare!as vrea o tunsoare care s ma faca mai feminina mai finuta!ce tunsoare imi recomandati...nici volum nu am la par ...imi sta pleostit

    1
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod