Bărbia dublă. Cum scapi de ea? Sfaturile specialistului

 
Bine de știut înainte de operație
 
Investigațiile necesare pentru intervenția de corectare a bărbiei duble sunt hemograma (numărul de globule albe și roșii), coagulograma, glicemia, ureea, VSH-ul, transaminazele, bilirubinemia, electrocardiograma și măsurarea tensiunii arteriale.
 
Înainte cu 10 zile de intervenție trebuie să întrerupeți orice tratament cu aspirina sau alte anticoagulante. În ziua de dinaintea operației este recomandată o alimentație ușoară, iar cu 6 ore înainte de intervenție nu mâncați și nu beți nimic.

 
După operație
 
Postoperator se pune la nivelul zonei lipoaspirate un bandaj elastic special care se va purta 2-3 săptămâni. Bandajul ajută la refacerea uniformă a pielii și împiedică amplificarea edemelor. Edemul postoperator se remite în 3-4 săptămâni, iar rezultatul final este vizibil la 6 săptămâni.
 
Activitatea poate fi reluată după aproximativ 72 de ore, în funcție de amploarea intervenției. Activitățile de birou vor putea fi reluate după șapte zile, iar cele care presupun un efort fizic excesiv, după o luna.

 
În primele 2 zile după operație este recomandat să dormiți doar pe spate pentru a preveni formarea unei tumefacții sau a unei contuzii postoperatorii. Suturile (dacă e vorba de lifting facial) se îndepărtează în mod obișnuit la 10-14 zile după operație.
 
Disconfortul local se poate reduce prin medicație antialgică indicată de medicul chirurg și anestezist.
 
Posibile complicații
 
Complicațiile în urma acestei intervenții sunt, în general, rare și minore. În unele cazuri pot apărea neplăceri precum hematomul, seromul, modificări temporare ale sensibilității pielii în zonele în care s-a intervenit sau mici denivelări tegumentare, dar care sunt temporare, dispărând ulterior.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • kiki pe 25 Oct 2014, 11:53
    fara operatii

    Ei...una-doua-operatie ! Or fi si cazuri unde e absolut necesar,dar foarte bine ne descurcam cu lovituri usoare cu palmele,spre dreapta si spre stanga.Facute zilnic,dau rezultate.Plus pozitionarea limbii pe cerul gurii..cand mergem cu metroul-auto-,la calculator etc..si se intareste muschiul,veti vedea.

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod