Sotul meu are cont pe un site de matrimoniale

Ma numesc Indra, sunt din Iasi, am 34 ani, sunt casatorita de 14 ani cu primul barbat din viata mea si singurul de altfel. Nu m-am simtit frustrata niciodata din cauza acestui lucru, ba dimpotriva am simtit ca o relatie de acest tip este foarte profunda si poate aduce numai satisfactii.

Sentimentele noastre nu s-au degradat, dimpotriva, cu toate ca am avut destule probleme de rezolvat de-a lungul timpului. Avem doi copii foarte reusiti, si, oficial ne merge bine. A aparut un fapt care ma nedumereste. Sotul meu s-a schimbat de ceva vreme si desi am discutat deschis acest lucru, i-am spus ca ma deranjeaza, continua sa faca la fel. A descoperit placerea discutiilor pe internet, a contactat diverse persoane, cu unele s-a intalnit, inclin sa-l cred ca doar la o cafea.
El spune ca face asta ca sa se distreze, dar tot nu-mi vine la socoteala cand vad ce le spune si cum le abordeaza.

El spune ca simte nevoia sa isi dea seama daca mai are capacitatea de a atrage sexul opus, si asta din cauza varstei. Intre noi lucrurile merg foarte bine, din punct de vedere sexual e superlativ, si nu numai din acest punct de vedere. E foarte tandru, iubitor, dar cand intra pe net le vrajeste pe rupte. Mi-a povestit si mie cateva episoade, am ras cat am putut, nu vreau sa cad nici in extrema cealalta dar nici nu cred ca e sanatos ce se intampla. Cand am descoperit prima data ca are cont pe un site de intalniri, am fost socata, dar in cel mai mare secret mi-am facut si eu unul, incercand sa-i atrag atentia.
Am facut-o ce-i drept asa cum stie o femeie sa incite fara a deveni vulgara. Pana sa-i atrag lui atentia, am primit vreo 200 de mesaje, cam seci intr-adevar, la care nu am simtit nevoia sa raspund. Intre timp a mirosit ceva sotul meu si a facut o criza puternica de gelozie care mie mi-a dat foarte multe raspunsuri. Am discutat foarte mult problema aceasta pe care o avem de vreun an si el continua sa creada ca nu face nimic rau si ca eu nu am motive sa ma ingrijorez. Ce-ar trebui sa fac? Sa astept sa-i treaca? Va multumesc!


Claudiu Ganciu - psiholog si psihoterapeut la Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie, raspunde:

Indra ne povesteste despre relatia sa pe care, in opinia sa, o simte adecvata, multumitoare, satisfacatoare.
In ansamblu, Indra pare sa ne lasa sa vedem imaginea unei familii, compuse din 4 persoane in care "oficial" pare sa nu prezinte vreo problema sau alt tip de dificultati. Este practic imposibil sa existe o familie in care lucrurile sa functioneze ireprosabil sau vreun cuplu in care sa nu existe disfunctii. Pana la urma existenta unor probleme sau tensiuni este normala, important ramanand modul in care cei doi reusesc sa se raporteze la aceasta problema.

Sa intram cu acest preambul in solicitarea Indrei. Problema sa consta in placerea pe care sotul sau o are in a discuta pe internet, in a filtra, in a stabili intalniri etc. Indra pare sa ne vorbeasca despre o placere a sotului sau. Eu inteleg prin placere un act, o actiune, o indeletnicire care provoaca o stare de bine, de satisfactie.
Sa fie Indra nemultumita de aceasta placere a sotului sau?

Indra lasa sa se inteleaga ca este o placere dar, dupa modul in care se desfasoara corespondenta sotului, aceasta pare sa fie altceva iar Indra se indoieste ca este vorba despre o placere. "El spune ca simte nevoia sa isi dea seama daca mai are capacitatea de a atrage sexul opus, si asta din cauza varstei." De aici depasim cadrul placerii si trecem intr-o alta motivatie
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod