Studiu. Stresul dublează riscul de infertilitate la femei


Un studiu desfășurat pe 501 femei arată o legătură între stres și dificultățile de concepție. O echipă de cercetători americani a demonstrat că femeile stresate rămân mai greu

Un studiu desfășurat pe 501 femei arată o legătură între stres și dificultățile de concepție. O echipă de cercetători americani a demonstrat că femeile stresate rămân mai greu însărcinate decât celelalte.

Tensiunile emoționale și mentale pot provoca infertilitate. Cele 501 femei între 18 și 40 de ani, dornice să aibă copii, au fost observate timp de un an sau mai mulți, până au rămas însărcinate.

„Femeile care aveau cel mai înalt nivel de stres prezentau și o probabilitate cu 29% mai mică să conceapă copii. Acest lucru se traduce prin dublarea riscului de infertilitate“, a spus, potrivit Agerpres, dr.

Courtney Dennig-Johnonson Lynch, de la Ohio State University.

Oamenii de știință nu culpabilizează deloc viitoarele mame, ci le sugerează să recurgă la metode simple de relaxare ca să își sporească șansele de a rămâne însărcinate. Mersul pe jos 20 de minute, o ședință yoga, meditația sau luminoterapia pot scădea nivelul de stres.

„Nu le obligăm pe viitoarele mame să se înscrie la cursuri de meditație. Lucruri simple le pot aduce liniștea și le pot ajuta să se destindă. Oricine își poate face timp 20-30 de minute pe zi să meargă pe jos“, a încheiat cercetătoarea.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod