Sex. Sfaturi pentru a regăsi pasiunea erotică după ce ai născut

 
Exploraţi-vă trupurile prin atingeri
Actul sexual nu trebuie să se întample prima dată când te simţi excitată. Ia în calcul şi varianta îmbrăţişărilor şi, treptat, să te reobişnuieşti să fii atinsă sexual. 

Alegeţi poziţiile potrivite
În timpul actului sexual, alege o poziţie care să nu exercite o presiune prea mare în zonele care sunt mai sensibile. Recomandată este poziţia linguriţa pentru că nu pune presiune pe zona genitală. 

Nu uita de exerciţiile Kegel
După naşterea naturală, diminuarea tonusului muscular al vaginului poate reduce plăcerea din timpul actului sexual. Pentru tonifierea muşchilor pelvieni încearcă exerciţiile Kegel. Efectuează simple mişcari de încordare a muşchilor pelvieni, ca şi cum ai opri fluxul de urină. 

Foloseşte lubrifiant
Dacă partidele de sex sunt dureroase, cauza poate fi vaginul uscat şi sensibil. Pentru a evita disconfortul, nu te grăbi. Poţi începe cu dezmierdări, săruturi sau masaje şi poţi creşte treptat intensitatea stimulării. De asemenea, poţi încerca diferite creme şi geluri lubrifiante.

Prea obosită pentru sex?
Să ai grijă de un nou născut poate fi epuizant. Dacă, înainte de culcare te simţi mult prea obosită pentru sex, comunică acest lucru partenerului tău. Poţi programa partidele de amor dimineaţa sau în timp ce micuţul tău doarme. Hrăneşte-ţi copilul înainte, pentru a avea mai mult timp doar pentru voi.

Tu şi corpul tău aveţi nevoie de timp pentru a vă acomoda cu schimbările. Consumă alimente sănătoase şi cât mai multe lichide. Nu uita nici de sport şi include exerciţii uşoare în programul tău zilnic.  
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod