Orgasmul pentru... incepatoare

O relatie de dragoste implica, de cele mai multe ori, si sex. Pe langa multe alte elemente care stau la baza acesteia, activitatea sexuala este una dintre cele mai importante.
O relatie de dragoste implica, de cele mai multe ori, si sex. Pe langa multe alte elemente care stau la baza acesteia, activitatea sexuala este una dintre cele mai importante. Si pana la urma nu conteaza cat de des sau cat de mult faci sex, important este ca acele clipe sa fie traite la intensitate maxima de ambii parteneri; atingerea orgasmului este o chestiune vitala, atat pentru tine, cat si pentru partenerul tau.

Dar poti defini orgasmul? Poti explica trairile pe care le ai atunci cand ajungi la orgasm? Am hotarat sa punem "bazele" orgasmului la femei, mai ales pentru cele care vor sa afle mai multe despre aceasta stare de "delir" pe care dorim sa o atingem macar o data in viata.

Orgasmul este un raspuns final al activitatii din timpul actului sexual. In cazurile cele mai fericite, poate fi obtinut de ambii parteneri.

Este momentul in care simti o placere fizica intensa, controlata involunar de sistemul tau nervos, si manifestata prin contractii ciclice rapide ale muschilor pelvini inferiori, care iti inconjoara organele genitale si orificiul anal. Pot exista manifestari si reactii involuntare, care constau in spasme musculare in diferite zone ale corpului, euforie generala si chiar tipete si gemete de bucurie. Sunt reactii absolut normale, nimic nu trebuie sa te ingrijoreze. Si oricum, aceste manifestari pot varia de la o persoana la alta.

Pentru a ajunge la orgasm, trebuie sa parcurgi cateva etape foarte importante. Dorinta sexuala este prima si cea mai importanta, de la ea porneste totul. Urmeaza apoi excitatia, care duce, in cele din urma, la orgasm. Daca una din primele doua etape lipseste sau nu este exploatata la maximum, orgasmul nu poate fi atins si de aici ajungi sa te simti nesatisfacuta sau frustrata din punct de vedere sexual.

Trebuie sa inveti sa iti cunosti propriul corp pentru a sti cum si unde iti place sa fii atinsa. O solutie este si masturbarea, fiind considerata de foarte multi sexologi calea cea mai sigura pentru o viata sexuala sanatoasa. In acest mod creste si productia de hormoni (estrogen si testosteron), care ajuta la diminuarea stresului si mentinirea unei stari bune de sanatate, relaxand muschii si oasele.

Pe langa faptul ca te ajuta sa scapi de tensiunea care iti incarca trupul, orgasmul te ajuta sa previi si ridurile adanci, cancerul, bolile de inima, iti prelungeste viata, imbunatateste memoria, te scapa de durerile premestruale, de cap si de starile depresive, eliminand substante ce au ca efect calmarea. Cate beneficii de pe urma catorva minute de "extraz"...

Pentru a atinge aceasta stare, trebuie sa depui mult efort, dar recunoaste ca merita! Daca dorinta ta sexuala este mai scazuta sau lipseste, nu esti singura... Se pare ca 40% din femei sufera de aceeasi problema si tot mai multe care recunosc faptul ca nu au orgasm. Motive? Sunt multe si foarte variate: stres, probleme medicale, care tin de psihic etc.

Multe femei foarte tinere sunt mai mult decat ingrijorate in legatura cu abilitatea lor de a ajunge la orgasm. La femei, spre deosebire de barbati, orgasmul este mai greu de obtinut si, de cele mai multe ori, trebuie invatat. Exista femei care nu reusesc sa atinga orgasmul decat dupa o perioada mare de timp de la inceperea vietii sexuale. Deci poti atinge primul orgasm la 18 ani sau chiar la 35 de ani. Mai bine mai tarziu decat niciodata, nu?

In mod normal, dupa varsta de 30 de ani, femeile ar trebui sa fie capabile sa atinga orgasmul mult mai usor; la unele, dorinta sexuala apare la jumatatea ciclului menstrual, in perioada care urmeaza ciclului menstrual sau in anumite perioade ale lunii. Totul tine de organismul fiecareia.
 

Comentariile 51-100 din 276

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • viperele pe 7 Oct 2008, 16:34
    uuuuuuuuuuuuuuuu

    no nu mai zice nimeni nimic nou ca pe mine mati amuzat tare mult ma bucur cand vad unele cas atat de proaste voi leati intrecut pe toate

    0
    0

  • aia nu e Elena pe 1 Oct 2008, 12:10
    nu e

    aia nu e Elena, se vede de la o posta ca vrea sa faca misto de "maestra"..era mai autentic daca din cand in cand scria cu litere mari ca sa puna accent pe cate un cuv. cum facea adevarata Elena...foarte amuzat oricum :))))

    0
    0

  • miriam pe 30 Sep 2008, 17:33
    elena

    eu nam vrut sa ma bag in ceati discutat voi in general dar fato tu vezi ce scri sau nu intelegi u stiu care e problema ta e grava deci sincer nu esti sanatoasa si nu tio zic in nume de rau dar fati un control femeie asculta sfatul meu ca tu nu esti sanatoasa la cap "daca taceai filozof ramaneai"esti dusa cu pluta rau dar rau de tot

    0
    0

  • elena pe 29 Sep 2008, 11:09
    pata de pe san

    Nu pot lasa pe cineva la necaz. Am vrut sa nu mai scriu nimic,pentru ca multi dintre voi ma cred nebuna si nu inteleg nimic din ceea ce scriu. Eu insa,fiind femeie desteapta si cu o foarte aleasa educatie,nu ma pot abtine sa nu dau un sfat unei femei aflate in necaz. De ce pe acest site s-a adresat miriam,nu am habar dar,cred ca Dumnezeu a indrumat-o la mine. Eu stiu ca aceste pete sunt semne dumnezeiesti si apar pentru a atrage atentia purtatoarelor de sani. Adica,sa aprofundam un pic filozofic,sunt semnale ale unor vieti anterioare,pentru ca noi,oamenii,nu suntem decat trecatori ocazionali in anumite etape ale evolutiei universului. De ce pe sani? E limpede,ai fost o mare practicatoare de sex intre sani si oral,intr-una din vietile anterioare. Ai aceleasi tendinte acum si,ti s-a dat semnalul de avertizare. Nu pune penisul pe sani si nu cumva sa te poarte pacatul sa il iei in gura. Asta ar insemna iadul pentru o mie de ani. Ai mai trecut prin aceasta pedeapsa si de aceea esti avertizata. Esti la al treilea pacat major si ti se atrage atentia. Asadar,draga miriam,sa fugi de penis ca dracu' de tamaie. Refuza-l cat poti,inchinate si alunga-l sa se duca pe pustii. Sau,mai bine,trimite-l la mine ca,mare lipsa am si eu nu sunt pacatoasa. Mie mi se permite sa-l folosesc in orice mod. Eu sunt curata si pot face orice. asta e deosebirea intre noi,tu ai fost o pacatoasa iar eu nu. Cine nu a fost,poate sa fie... se iarta! Tu,ai grija la ce ti-am spus!

    0
    0

  • miriam pe 25 Sep 2008, 16:14
    am o problema

    nu stiu daca poate sa ma ajute cineva ca este vb de o chestie ce nu se refera la ceea ce discutati dar incerc ca poate intra careva ce se stie in domeniu si ma poate ajuta.mia iesit o pata alba pe un san destul de mare asta e decand am fost la mare si am stat fara sutien dar nu stiu daca sigur asta e cauza dar de atunci mia iesit tr sami fac griji pata e destul de mare va rog datimi un raspuns

    0
    0

  • theo radu pe 24 Sep 2008, 23:31
    pentru punctepuncte, semnuexclamarii si alti d-astia

    1. Eu sunt barbat, ca sa se stie. Ca vad ca se fac confuzii cu unii... 2. Elena e nebuna, it's a fact. 3. Daca cineva ii tine partea unui nebun ori e prietenul imaginar al acestui personaj ori e la fel de nebun... ori e pur si simplu extrem de prost. Da prost! 4. Stiu ca e greu cu cititu asta cand abea stii sa tastezi... dar incercati fratilor sa urmariti firul discutiei si pe urma comentati de x sau de y. V-ati luat de Gloria si acum de BB (care nu e femeie! cel putin nu era cand a inceput aceasta lunga discutie), pentru simplu fapt ca va sunt superiori. Gloria v-a facut un bine, v-a anuntat din timp de idiotenia Elenei, a facut-o sa isi dea arama pe fata. Si ceea ce nu inteleg eu la mai toti ofticatii de pe net e ura fata de persoanele care au un pic de creier, care stiu sa scrie si sa poarte o discutie fara sa recurga la un limbaj vulgar. Acesti oameni va fac muci fara injuraturi si asta va intimideaza, va scoate din sarite cand vedeti ca nu faceti fata replicilor si va manifestati ca niste mahalagii. Va spun in final ca orice raspuns idiot nu ma va impresiona chiar deloc, deci incercati sa imi dati un raspuns pertinent. Peace!

    0
    0

  • ! pe 24 Sep 2008, 16:12
    bb

    esti penibila nu stiu care e mai dusa elena sau tu dar a doua varianta se potriveste mai bine

    0
    0

  • BB pe 22 Sep 2008, 08:27
    lunatica

    E limpede ca pe acest site au intrat lunaticii. Cititi suratelor si va cruciti! Asa aiureala n-am mai pomenit. Una bate campii rau de tot si alta ii tine isonul! Doamne fereste de mai rau. Asa ca nu mai citesc nimic. Pe langa rasul inevitabil,datorat unor asemenea ineptii,ma apuca si sictirul. De la orgasm ati ajuns la fanatism religios si nu numai. Uitati si voi o mostra de cre(s)tinism la aceasta elena paranoica. Dati-i suratelor un sfat ce pilule ii fac bine. Rudotel,fenobarbital sau sfantul ceai de tei,sa-i mai treaca efervescenta. Daca stiti si alte recomandari,nu ezitati,are mare nevoie saracuta!

    0
    0

  • lorelorry pe 21 Sep 2008, 22:33
    Pentru Ely

    Inainte de a lua anticonceptionalele ar fi bine sa mergi sa iti faci un consult ginecologic si sa intrebi medicul ginecolog daca poti sau nu sa iei pilula

    0
    0

  • Elena pe 21 Sep 2008, 21:13
    Tare mult voiam sa fii "FEMEIA VIRTUALA UNICA" !

    De miercuri , vei vedea, Doamna / Domnisoara minunata, ca nu voi mai aparea deloc ! Joi plec la un Simpozion international, dar va fi in Romania, ca asa este acum, daca mai vin si somitati din strainatate, i se da antet de "International" si nu-ti spun cat de mult conteaza la "Grila de salarizare" si la CV-ul personal, ca si cadru didactic ! Va veni o vreme ( sa dea Domnul sa o apuc si eu), cand profesorii, absolut toti - si din "preuniversitar, si din universitar - sa fie platiti NUMAI dupa activitatea de cercetare - adica dupa publicatii, congrese, simpozioane etc.! Asa este in ...UE! Daca esti profesoara sau daca ai rude & prieteni dascali, spune-le sa astearna ceva pe hartie si sa publice! Chiar daca este " in colaborare" cu alti colegi ! Sa apuce sa aiba asa ceva, la "cartea de vizita" a lor, pana nu se da legea ! ********************************** Ma curprinde sinceritatea ta! Asta inseamna ca tu crezi SINCER in IIISUS ! Recunoscand ca "te-a luat valul", ai facut o fapta extraordinara! Si eu, la randul meu, te voi ierta, ca sa fiu , si eu, iertata ! In viata mea, nici unui caine nu m-am adresat ca GLORIEI ! Sincer imi pare rau ca "am cazut in lat ! " M-a consternat modul jignitor cum m-a desfiintat si ajunsesem la capatul capatului al CRUCIFICARII ! Am adunat material suficient pentru acel articol de la Simpozion! Frumusetea este ca am acum material, si pentru o carte:"Femeia romanca in lumea virtuala "! Nu vreau sa-ti "fac curte", dar TU, @......., este "Floarea cu care s-a facut "PRIMAVARA" in sufletul meu" si, chiar, ai salvat onoarea companionelor noastre ! Esti de admirat si de felicitat, SINCER! Iti doresc ca IISUS sa te tina in palma mainii drepte, iar INGERII sa va ocroteasca ORIUNDE v-ati afla - tu si tot ce ti-a dat Domnul" ta !" Cu stima si aleasa pretuire, Eu, " o vietate marina, care traieste pe uscat si care, AICI a dorit sa zboare- catre INALT , catre mai BINE - , alaturi de FEMEIA ROMANCA, pe care o iubeste biblic si profesional - cum nu se poate de mult !!!

    0
    0

  • ............... pe 21 Sep 2008, 17:18
    bb

    tu o judeci pe elena dar nai vazut ca fata asta nare nimic cu voi doar a incercat sa se apere de unele vb ce tot aveti cu ea de no lasati in pace tot timpu vreti sa scrieti ceva numai ca sa vedeti ce mai scrie elena s.a.Tu,maram,vrei sa nu mai apara aici dar eu cred ca tie iti plac, abea aastepti sa vezi ce scrie, cu cine se mai cearta si sa sti tu esti mult mai rea ca ea si numai judeca tu lumea ca nu stie sa scrie si mai stiu eu ce ca nimeni ce sccrie pe acest sait nu a zis niciodata cai perfect si fi sigura ca nici eu si nici tu nu suntem perfecte dar diferenta e ca eu stiu ca am lipsuri si de aceea nu judec lumea dar tu pe langa te crazi prea buna si nu esti si cum ai judecat tu pe altele ca nu scriu bine si mai stiu eu ce eu iti spun ca sfat verificati vocabularul ca nui tocmai frumos hai pa

    0
    0

  • ................ pe 21 Sep 2008, 17:07
    elena

    tu teai manifestat o data si asta au asteptat toat tatele sa aiba un motiv de cearta si sa le intoarca pe toate impotriva ta. toate avem in noi un pic de rautate si toate putem sa injuram, numai ca multe sunt false si vor sa para alea perfecte.e drept nu era momentul si locul unde sa scoti unele cuv dar cum teau judecat pe tine unele asa au ajuns la fel si ele de au scos numai tampenii din gura.sincer eu am fost una din ele ce team judecat la inceput dar cand am vazut cum au ajuns altele, mai rau, si nu vor sa inceteze imi pare rau ca am fost de partea lor tu ai avut dreptate de la inceput numai ca din cauza a celor ce tiau dat foc la furie teai aparat sa le dem ceva numai ca nau priceput.tot respectu ptr tine

    0
    0

  • BB pe 21 Sep 2008, 14:06
    Sfinte Sisoe !!!!!!

    E incredibil suratelor !!!! Gloria,am crezut ca nu te pui la mintea acestei ratacite(elena) dar,vad ca insisti sa-i demonstrezi nu numai ca e dusa cu pluta ci si vulgara si mincinoasa! De ce? Crezi ca ea (el) nu stie ce-i poate pielea? Merita efortul sa te straduiesti sa-i demonstrezi cat de inutila e pe acest pamant,inclusiv pe acest site? Aci e psiholog,aci e psihiatru,aci medic generalist care cauta rufe murdare pe sub calorifere! Dar,un singur lucru nu spune,e psihopata(psihopat) nu psih(oloaga)! Iar tu asazisa Dina ( de unde dracu ti-ai gasit pseudonimul asta?) nu numai ca nu meriti nici un raspuns,ba chiar ar trebui sa fii total ignorata pt ca esti analfabeta,ilogica,inculta si colac peste pupaza,agramata rau de tot. In fata unui asemenea monument de prostie,nu ne ramane decat sa amutim. Du-te la scoala fatuco,invata sa citesti,mai cultiva-te si invata apoi,sa mai citesti si printre randuri! Dupa vreo 20 ani,e posibil sa iti permiti a accesa aceste site-uri si sa incerci a aborda anumite subiecte. Pana atunci,vezi-ti de cratita sau penisul prietenului tau. Ne plictisesti. Eleno,cred ca al cu coarne te-a inteles ca,oamenii normali iti dau cu flit! Ce-ar fi sa dispari de pe aici. Ai facut prea multi purici!

    0
    0

  • Elena pe 20 Sep 2008, 22:06
    Pentru @.......................,

    ....Un gand la fel de curat si de binecuvantare de la mine, asa cum ma lupt de aproape o luna, pe aici! @........, tu vrei sa fac infarct??? Azi, 20 sept, ora 21, 52, AICI, in sfarsit, o singura persoana m-a inteles si a realizat ca numai bine am dorit si acea persoana nu are un Nick ! Doamne, tare mult as dori sa stiu, cel putin, daca esti Domnisoara/ Doamna/ Cavaler sau Domn !!!!!??? Iti promit, OM minunat, ca nu le mai dau satisfactie! Cara dreptate ai ! Somn usor - tie si celor dragi !

    0
    1

  • ............. pe 20 Sep 2008, 21:52
    gloria

    nu te sinchisi sami dai raspuns inapoi ca nare rost eu nu mai intru sa vad ce idiotenii scri ca sunt sg ca vei vrea sami zici ceva si chiar nare impportanta tinele ptr tine ca am vazut imediat ce cineva iti zice ceva ce nuti convine tr sa dai un raspuns nesimnificativ si daca zice ceva de bine le pupi in cur esti o falsa hai pa

    0
    1

  • ............... pe 20 Sep 2008, 21:47
    elena

    bravo elena inchidele gura las sa gandeasca ce vor de tine tu daca nu le dai importanta la mes lor le dezamagesti asa ca u le mai da satisfactie ca toate acum intra numai sa vada ce mai face elena cu cine se mai cearta si gloria asta ii place mult sa puna paie pe foc e doar o alta idioata nimic mai mult nu tr sa cazi la nivelul ei ca la un om ce nu judeca nai ce cere sa auzim numai de bine

    0
    0

  • Elena pe 20 Sep 2008, 18:22
    @gloria,

    ...daca mai ai un strop de rabdare si mai mult timp decat mine, du-te si spune-mi: in ce articol"am injurat"! Eu, in viata mea n-am cugetat sa fac asta! Aaaaa!!! Ca am fost un strop dura , desigur, recunosc, cata vreme am ramas blocata de obtuzitatea semenelor, de inconstienta lor si de faptul ca "Eu am udat, am udat , am udat FLOAREA, dar , daca ea nu vrea sa creasca , am rupt-o !Atunci ...am atacat , si eu, fiind incitata si jignita cumplit ! Du-te sa citesti ce mi se scrie, inainte de ajigni eu !!! Si tu ai facut la fel! Nu te-ai lasat terfelita , nevinovata ! P,S. @gloria, eu nu m-am referit la cei 6 ani de facultate - adica la anul I cand lucram pe cadavre si la ceilalti ani, cand am fost plimbati prin toate sectiile si, normal ca am vazut SANGE ! [ Ca,....... in cele din urma, ce este orice facultate, deci si Medicina asta??? "" Este TIMPUL in care inveti CE SA INVETI si CUM SA INVETI, DE UNDE SA-TI PROCURI BIBLIOGRAFIE"" , iar la noi, SA TE STABILESTI la o SPECIALITATE, cata vreme, ti se "plimba pe la nas" toate ! Eu am afirmat ca n-as fi rezistat sa lucrez toata viata cu asa ceva ! Reciteste comment-ul meu ! Incearca si nu mai imi citi mesajele ! Am incheiat orice dialog, si cu tine !Cred ca acum, au realizat sceleratele ca nu suntem una si aceeasi persoana!Asa cum au gresit cu noi 2, la fel au gresit ENORM fata de mine! Dar, Dzeu nu doarme! Sa ne dea fiecareia - numai DUPA CAT MERITAM !

    0
    1

  • gloria pe 20 Sep 2008, 18:00
    pentru Elena, cu prietenie

    1. nu poti sa faci medicina fara sa vezi muuuult sange!!! nu mai zic ca iei oase umane acasa in vacanta ca sa le studiezi si cercetezi cadavre bucatica cu bucatica!! nu tine scuza cu sangele pt un medic, femeie!! asta e cea mai gogonata. 2.nu te cred nici cretina, nici agramata, nici analfabeta! si nici nu ti-am adresat (tie sau altcuiva) vreun cuvant de genul asta, nu ti-am raspuns urat nici dupa ce mi-ai adresat cuvinte de mahala, nici nu stiam ca exista atatea..ti-am zis ca esti absurda, atat. multe din invatamintele tale le-am considerat adevarate, pertinente, folositoare, tot ce am criticat eu este METODA si atitudinea prin care iti sustii parerile, nu parerile in sine sau intentiile. astea iti tradeaza o mare labilitate, pe romaneste : nebunia! degeaba te lauzi tu cu minunata ta cariera si minunata ta aura, daca atitudinea, stilul, comportamnetul, vocabularul tau te contrazic. sau mai bine zis: te dau de gol. stiu ca minti, asa cum stie toata lumea care a intrat in contact cu tine..si stiu ca e trist sa vezi ca nu poti convinge pe nimeni sa creada ceea ce vrei tu sa crezi despre tine. e ca un vis al tau pe care vrei sa il transformi in realitate facandu-i si pe altii sa creada in el. dar te-ai supraestimat si ai dat-o in bara, ai fost descoperita. cu toata sinceritatea iti doresc numai bine, sper ca vei pricepe ca nu are nimeni nimic cu tine, problema e la tine. 3. femeile din lumea reala sunt aceleasi cu cele de aici ;) 4.si eu sunt balanta.

    0
    0

  • Elena pe 20 Sep 2008, 17:43
    Gata, am gasit !!!

    Cotidianul este"JURNALUL NATIONAL"; clickati capitolul de sus "VIATA SANATOASA" si imediat, in stanga, incepe acel articol ! Fetelor, "Salvati Sufletele Voastre!" Si asa ne pasc destule pericole, la tot pasul ! Doamne, ajuta !

    1
    0

  • Elena pe 20 Sep 2008, 17:31
    A propos de sex oral!

    Azi, am citit pe www.ziare .ro, la cotidianele pe care le frecventam, SELECTIV, aproape zilnic ( Gandul, Jurnalul National, Cotidianul, Gardianul, Ev. Zilei etc.), ca , finalmente, cine practica sexul oral, inca din start, capteaza un microb tare periculos care declanseaza ...CANCERUL in GAT ! E cumplit! Tineti minte: ATI-ul intr-un Spital ( adica sectia postoperatorie + reanimarea) sunt cele mai cumplite sectii din Spitale, mai ales la ORL sau la ONCOLOGIE, la Cancere la cap si la gat! De ce? Daca ai ceva la Ficat etc., pui halatul si nu se vede, dar , la gat, numai pacienti cu....tubermane, furtunuri, garouri si tevi agatate de ei vezi pe culoare sau in pat ! E NE NO RO CI RE! Exact ce va spuneam, eu, in start ! Cititi comment-ul meu! Ori PREZERVATIVUL, ori....ADIO asemenea practica ! Sunteti INCONSTIENTI ! Nici cu barbatul tau curat nu e bine, d-apoi cu....Neica Nimeni, periodic !!! Semnal de alarma, fetelor! Nu mai fiti - si sclave - si viitoare paciente, Doamne, fereste!!!! Daca va iubeste sincer, va intelege !!! { Doamne, ajuta-le sa priceapa ! ]

    0
    0

  • Elena pe 20 Sep 2008, 17:15
    @gloria....

    .....fi sincera...sa zicem ca, in sfarsit, ma crezi ca nu mint si n-am mintit NIMIC, decat numele si locatia ! Spune-mi si mie: ti se pare ca sunt nebuna, cretina, analfabeta, agramata etc., etc., etc.????? Asa cum m-au umilit aceste femei din lumea virtuala ??? Nu pot sa inteleg( e ceva nou pentru mine) DE CE femeile de aici n-au acceptat sfaturile mele??? Comparativ cu cele din lumea reala ???? A trebuit sa vorbesc despre mine, intrucat am fost rugata de o companiona ! Dar....NU PENTRU A EPATA sau a "ma rupe in figuri"! [ Traiasca argoul!"], ci pentru a ajuta ! ATAT ! Bye !

    0
    0

  • Elena pe 20 Sep 2008, 17:07
    De toate, dar.....

    ....6 ani de facultate, MEDICINA UMANA am facut ! Apoi, am traversat , si un REZIDENTIAT( "specialitate" se numea pe vremea mea) in NEUROLOGIE de tratament. La cea chirurgicala nu m-am bagat ! Traia faimosul dr. Arsene si eu, ma vedeam " o nimicarnita " pe langa Titanul acela ! Sunt Balanta ! Benefica ! Perfectionista ! [ Cica Bin Laden ar fi, si el, tot Balanta ! ] Vreau mereu sa fac numai ceea ce e superperfect si....totul sau nimic! Dar, si daca ma omora cineva, sa vad - o viata intreaga SANGE - nu as fi rezistat ! Cand au venit vremurile astea, s-au putut da ..."competente"! Si, avand cap, stiinta si...debit verbal plus caracter si suflet, aureolate de empatie ( vezi zodia mea), am fost tentata sa urmez acele cursuri( "floare la ureche" pentru mine, exact cum cereau niste medici din Moldova sa dea un examen de....asistenti, ca sa poata pleca la job in Europa!], sa am Atestat si Diploma, gandind, de atunci, ca va veni vremea( si a venit) sa deschid un Cabinet, mai lesne de psiholog decat de neurolog sau de psihoterapeut! Acum, poti sa deschizi, si Cabinet de taiat frunze la caini! E disperat Guvernul ca fug, in mase, medicii, din RO! Daca ma crezi, nora mea e medic de familie; stii ce face ea si altii ca ea, mai inainte de a trata un pacient de o boala de viscere??? Ii trateaza pe pacientii inscrisi la ei de....SUFLET! Fac deci....psihoterapie! Ne-a furat painea , fara sa doreasca! Tu crezi ca e usor sa stai de vorba cu un client - ca psiholog sau cu un pacient - ca psihoterapeut??? E cumplit lla cate subterfugii apelam, cat mai "murim" pentru fiecare( ca ne mai si doare sufletul), cata "munca de lamurire " ducem cu ei! [ Nu vei crede ca, si sotul meu a stat de vorba cu niste nemernici de barbati, cu neveste minunate, disperate ! Deci el, care nu are halat alb, m-a/ le-a ajutat, pentru ca a reusit sa convinga niste ticalosi sa renunte la amanta! S-a molipsit de la mine cu....RABDAREA sisifica ! Asta e adevarul! Daca nu crezi, e problema ta ! Have a nice and happy week-end - you and your family - !!!

    0
    0

  • gloria pe 20 Sep 2008, 14:33
    Elena

    tu pana la urma esti psiholog sau medic-psihiatru? sau psihoterapeut care face vizite la domiciliu? wtf? ce faculatate trebuie sa faci ca sa fii 3in1? aaaa...chiar ma interesa, si nu cred ca doar pe mine, cum arata baia ta si daca tu porti bikini sau budigai :))

    0
    0

  • Elena pe 20 Sep 2008, 08:39
    Baia -model ptr.@gloria!!!

    Am neglijat sa-ti raspund unde am vazut eu ce nu trebuia... intr-o BAIE: la niste copii si alti pacienti netransportabili, pe care a trebuit sa-i vizitez acasa. Ca orice femeie, medic si om curat, m-am dus la baie sa ma spal dupa consultatie sau pentru ca am avut nevoie, ca tot omul ! Ce mi-a putut da soarta ocazia sa vad......m-am crucit!!! Erau - nu numai carpe si carpite, ci si chiloti murdari - , deci rufe care trebuia sa stea intr-un cos ori....ascunse naiba undeva, nu sa-ti vina greata la toaleta aia ! Si erau famili de intelectuali, ca pe la astea se intampla s-o ia neuronul sau spiritul, razna ! @ Baia mea - model n-are deat 6 cotoane: 3 prosoape si 3 halate( mai avem, si pe mama, de 86 de ani). ATAT ! Caloriferul este mai curat ca orice alt bun de consun din apartament, cata vreme, la cele 2-3 dusuri pe care le fac, zilnic, indiferent de anotimp( vara, de canicula, si mai multe!), am griga, si pun dusul pe el si printre elementi etc. Sclipeste! In rest, sunt :dulapiorul cu obiecte din sfera semantica:"BAIA" , iar sus, pe el, sunt detergentii- ajutoarele Mariei, menajera noastra si burete, peria de spate, peria de WC, 3 perechi de papuci de plastic, sampoane, geluri, sapunuri etc, iar sus, pe policioara de la oglinda, cosmeticalele sotului si periutele de dinti & pasta ! ATAT! Nici daca e iarna si avem caldura, cand fac dusul si imi spal bikinii, eu nu-i pun sa se usuce pe calorifer, ca nu se stie cine-ti intra in casa si vrea la buda ! Asta este adevarul. Imi pare rau ca nu pot afisa o poza cu realitatea ! Esti, si tu, la fel de compatimit, ca multe alte nemernice din lumea virtuala ! Vai de mama voastra !

    0
    0

  • dina pe 19 Sep 2008, 17:26
    bb

    curios a fost ca gloria nu sa exprimat ca tine si prin intermediul asta ii cer scuze cum am vb eu ptr ca mia aratat multe dar tu ca nu team intrebat de viata ai sarit ca o pisica ,sa ma exprim frumos,ca toata lumea poate sa scoata tampenii din gura dar totusi nu inseamna cas toti ca tine ,am pareri numai de rau ptr tine sa vezi cum unele persoane al "sexului frumos"pot vorbi asa se vede ce persoana esti

    0
    0

  • dina pe 19 Sep 2008, 17:12
    bb

    daca eu sunt paralela cu logica is curioasa cum esti tu ok mas fi exprimat gresit dar tu ce treaba ai cu mine eu pot sai zic ce vreau la gloria si cat timp nuti zic tie nu ta baga inculto si sa sti ca iam zis asa ptr ca daca stai sai citesti toate ce a scris vezi ca seamana cu ea si parca si tu ai crezut la un moment dat ce parere am eu e fix problema mea si tu daca esti mai cultivata ca vad ca mai facut pe mine de zici ca tu esti aia ce le stie pe toate mai lucra la vocabularul tau nu stiu cum nu tie rusine tu cu elena si gloria deci chiar intrati asa iin siteuri numai sa provocati scandal lasati sasi incerce oamenii sasi rezolve problemele si dreptul la parere toata lumea are oricum esti o nula cautati de lucru ca se vede ca nai ocupatie dupa parerea mea esti tigana tinand cont cum ai vb

    0
    0

  • dona pe 18 Sep 2008, 17:26
    distractie

    N-am mai fost demult pe-aici. Am ras de mi s-a strambat gura la ultimele postari. Elena are umor, dar ea "habar nu stie". Si e tare vulgara. Pacat.

    0
    0

  • BB pe 18 Sep 2008, 08:01
    dina tembelina

    Odata ce am clarificat ca aceasta tembela ce-si da numele elena,nu are toata tigla pe casa,deci nu e capabila sa judece din doua puncte de vedere,e limpede ca Gloria nu poate fi inventia ei! Prin urmare,draga dina (dinamovista-muista sau dinafara subiectului si predicatului) esti paralela cu logica! Ce cauti tu pe aici,doar Dumnezeu stie! Sau esti vre-un accident genetic? Si de cand sunt gaste celelalte iar tu esti curca? Te bagi ca musca in lapte,ca sa nu zic in partea dorsala a calului! Ce problemuta ai tu,stimata intrusa si nu poti s-o etalezi acilea,in zonz asta crepusculara? Ce te roade puicuta tatii? Gandacul/ ( vorba Bahmuteancai). Ai? Te chinuie ceva si nu ai posibilitati de exprimare? Inteleg,idioata asta ce se da elena,e o cretina handicapata mintal dar,ce ai cu gloria? Si cine iti da dreptul sa faci gaste niste fiinte umane? Sictir!!!

    0
    0

  • gloria pe 17 Sep 2008, 19:58
    da

    da asa e, recunosc, sunt Elena.

    0
    0

  • dina pe 17 Sep 2008, 16:15
    gloria

    tu asa zisa gloria tu esti elena de ce nu reconosti ca oricum esti la fel de penibila oricum vad ca nu numai eu am parerea asta si daca nu e asa atunci tot ce ii se zice elenei tr sa ti se zica si tie voi doua ati reusit sa speriati pe saracile femei de aia nu mai intra nimeni sasi zica problema din cauza a 2 pa....te "va pup "gastelor

    0
    0

  • gigi pe 17 Sep 2008, 15:08
    shhhhhh shhhhhh shhhhhh...

    ce sa fac?!?!?!

    0
    0

  • gigi pe 17 Sep 2008, 15:05
    salut

    eu sunt gigi si de cate ori imi dau drumu' imi suiera pipota. stie careva de la ce se intampla asta? nu mai pot sa am o viata sexuala normala! glumesc. vroiam doar sa zic ca Elena e praf... si pulbere. si cred ca de la ea imi suiera.

    0
    0

  • .... pe 17 Sep 2008, 14:51
    iar a grait elena

    elena mie una imi place de tine ptr ca ma amuzi tare cu prostia ta zau asa.si din cate am vazut nimeni na zis ca e deasteapta sau ca nu face greseli noi putem accepta asta e ceva omenesc dar tu doamna desteptaciune si preaperfecto, cea mai oribila fiinta de pe planeta si zau ca tu estu prima nebuna ceam auzit sa spuna atatea tampenii pe un sait ,nu poti recunoaste si zau asa ai spus de n ori adio de ce mai intri atunci sau mai bine ia dex-ul si vezi poate iti traduce ce inseamna adio si ce vroiai sa zici cu "as ar tipa...." a si gloria si tu esti o penibila din punctul meu de vedere la fel ca miss perfectiune si zau asa mai terminati cu prostiile voastre si lasati sa scrie aici femeile ce vor un sfat si facetiva voi un seit de prostii separat hai pa "desteptelor"

    0
    0

  • Elena pe 17 Sep 2008, 14:31
    Asertiuni ale altora!

    1. "Ce bine ca nu doare PROSTIA, ca am muri din cauza ....decibelilor! As ar tipa de tare prostimea" 2. Voi, cretinelor, stati linistite ca " NU VETI MURI NICIODATA! De ce? Pentru ca n-are ce SUFLET sa iasa din voi!" N.B. Am tras deja concluziile la carte! E clar! Stiu exact, acum, ce se intampla in lumea virtuala, cu MUIEREA ! E total diferita fata de FEMEIA de FEMEIE din lumea reala, chiar daca sarmana este in ultimul grad de depresie ! Aceasta te vrea, ca tamaduitor, te cauta si te binecuvanteaza ca-i dai "un deget"! Ca-i intinzi o mana ! M-am convins de "menajeria" umana feminina de pe NET! Si mi-au fost de ajuns doar un site - acestea - si 4 articole, ca n-am timp prea mult ! Aici, eu am castigat o carte! Voi insa...ati mai pus inca "o stampila" pe "Pasaportul pentru IAD" ! Ramaneti defulatelor, in durerea voastra ! [ Fac exceptie companiOnele care m-au onorat, cel putin, ca OM ! Dumnezeu sa le ocroteasca - ORIUNDE - s-ar afla ! ] Adio si n-am cuvinte, sceleratelor ( Fuga - fuga la DEX, ca habar nu stiti ce inseamna, analfabetelor!)

    0
    0

  • BB pe 17 Sep 2008, 14:04
    Elena drogata

    Dragele mele clone ale elenei,vad ca discutiile au luat-o complet razna. Ana este,fie extrem de naiva,fie,extrem de parsiva. Sa nu inteleaga ironia mea cu jetul furtunului de pompieri,treaca-mearga dar,sa insisti ca "maia-gatu" pe aceeasi tema,desi i s-a explicat de "n" ori mi se pare de-a dreptul.. pur si simplu!!!! N-am mai intalnit asa aiurita. Vad ca elena e chiar trampalie rau de tot. Face si ea referire la stimabilul furtun al si mai stimabilului pompier atomic. Eu cred ca si-a bagat,din greseala,vre-un pompier,stutul de la furtun pe undeva prin partile sensibile ale elenei si a dat drumul la apa. Datorita presiunii teribile,apa a zburdat printre ovare si alte chestii rusinoase ale acestui personaj sacaitor si cred ca i-a stimulat centrii nervosi in asa hal,ca a inceput sa scrie pe acest site,ineptii de toata pomina! Pai,cum altfel sa explic insistenta acestui personaj? S-o faca oare de dragul amuzamentului nostru? ! ? ! M-ar mira acest lucru,pentru ca prea pare plina de ea si egoista. Numai la amuzamentul si buna dispozitie a noastra nu se gandeste aiurita asta! Mai ziceti-i si voi sa taca! S-o lase pe Gloria sa scrie mai mult ca e mult mai sic si mult mai realista! Te salut Gloria!

    0
    0

  • gloria pe 17 Sep 2008, 12:40
    Nira

    ba eu cred ca tu esti Elena :))))) de ce sunt varza? nu iti place sarcasmul meu? sau nici nu ai reusit sa il identifici? :)

    0
    0

  • NIRA pe 16 Sep 2008, 22:29
    revenirea elenei

    sa intors cosmarul a revenit dar cred ca nici nu a plecat esti varza elena si gloria daca nu esti una si aceasi cu elena nu stiu cei mai rau sa fi ea sau sa fi identica ca ea ptr ca fata mea asa pari deci ca si elena esti varzaaaaaaaaaaaaaaaa

    0
    0

  • gloria pe 16 Sep 2008, 18:59
    aha

    doamne fereste, Elena, cu ce ocazie ai vazut tu carpe varate printre elementii caloriferului? :))))))) vad ca ai inceput sa vorbesti frumos pe pagina asta, incerci sa iti mai revigorezi reputatia? ia zi Elena, cum e cu best-sellerul? cand il lansezi?

    0
    0

  • Elena pe 16 Sep 2008, 17:43
    Rabdare.....

    ...cat cuprinde am avut ca sa vad, si eu, daca cineva stie care este realitatea cu "furtunul ...."!!! NICIODATA o femeie nu se poate elbera in asemenea hal ! Ceea ce vedeti prin filme sau prin clip-uri video sunt ....trucaje ! In clipa aceea, tipa ....u..r..I..n..e..a z a !!!De aceea o arata, ridicata, nu in pat, culcata, intentionat ca sa impresioneze! De aceea ea se tine de "comoara sa" ! E cu mana pe ea, ca sa arunce jetul cat mai departe si sa socheze fete tinere novice ! Asta nu inseamna ca femeia, sanatoasa sexual si mental ( creierul este primul organ sexual, al femeii, mai ales ) nu elimina un lichid, chiar in timplul Preludiului, d-apoi daca este ....implinita! Se intampla ca, la unele femei - mai senzuale, mai sentimentale, mai indragostite pana peste cap - , sa se elimine mai mult lichid, dar categoric nu ca in trucaje! De aceea, e nevoie ca, in timpul contactului, sa se stearga cu servetele "de amor", speciale( sub nicio forma cu carpe cum fac infectele, iar apoi le vara printre elementii caloriferului de la baie si mai zic de ce le inseala barbatii! Asta am vazut eu, cu ochii mei, pe la unele!) , pentru ca nici prea mult lichid nu ajuta, ci incomodeaza, iar, finalmente, totul se intampla ACOLO unde, "la centima", nu se poate cantari...asa...gramajul: cat de la El, cat de la EA ! Femeile - aisberg si femeile la menopauza( dar nu toate) nu au acest lubrifiant natural.. De aceea e nevoie de "adjuvante" pe baza de apa, nu chimicale, care se pot cumpara de la farmacie, fara reteta !! Deci, sa ziceti sarut mana ca sunteti "practicabile", si prin acest artificiu, nu numai prin vointa si sentimente ! Deci, sunteti foarte sanatoase si normale - fetelor- si chiar "o comoara" pentru un partener! Sper ca am fost inteleasa !

    0
    0

  • ana pe 16 Sep 2008, 15:08
    gloria

    gloria imi plac f mult articolele scrise de tn.esti o fata super de treaba si mi-ar placea sa te cunosc personal.am crezut faza aia k furtunul de pompieri pt k intamplator am vazut la tv o fata care ejacula(intr-un film) si p bune faza chiar se potrivea perfect fara nici o exagerare si de atunci am inceput sa-mi fac probleme.am crezut k asa este normal si k eu eu n-am avut orgasm niciodata chiar dak simteam senzatia aia f misto.dar voi m-ati ajutat sa-mi dau seama k nu am probleme si k este normal asa cum am eu.va multumesc si mai vb

    0
    1

  • gloria pe 15 Sep 2008, 14:44
    ana

    faza cu furtunu de pompieri era o exagerare, o gluma. da un search pe google la "ejacularea feminina" si o sa vezi ca nu provine din vagin, se produce la orgasm, si nu prea are legatura cu lubrifierea.

    0
    0

  • ana pe 15 Sep 2008, 13:48
    multumesc didi

    ba da cand facem dragoste ma ud si destul de tare uneori,dar nu-mi curge cum spun unii jet din ala ca furtunul pompierilor.niciodata nu mi-a curs asa,dar cand facem dragoste normal k ma ud,altfel nici nu am putea.ti-am zis uneori chiar destul de mult.dar credam ca tre sa-ti curga jet.intreb k mi-e frica sa nu am ceva,dar dak u zici k e normal asa nu-mi mai fac probleme.mersi mult

    1
    1

  • Elena pe 15 Sep 2008, 09:10
    pt.@ely

    Vrei raspuns SINCER? Ok! NICIODATA ! Silicoanele, anticonceptionalele, marirea penisului etc., etc., etc., TOATE , peste ani, creeaza asa mari probleme, ca n-am cum sa te conving decat tu te vei convinge si altele ! N-ai cum sa nu-ti dai seama ca , si asa inmagazinam , zilnic, numai CHIMICALE - din alimente si di medicatie musai necesara - ! Astea trebuie sa le luam, ca altfel, murim de foame sau de vreo durere / boala, dar pilula-minune de moment, NUUUUUUUU ! E parerea mea; du-te la un medic si cere-i aceeasi parere, cu bataie lunga si tot ....SINCERA!

    1
    0

  • ely pe 15 Sep 2008, 01:12
    :-?

    dar as putea folosii anticonceptionale..dar am auzit k este mai periculos pt mne....k mi-ar putea face rau...este adevarat?km de la ce varsta se pot lua aceste pastile?:-?

    0
    1

  • theo radu pe 15 Sep 2008, 00:17
    :))

    ma tu esti elena... :) nu-i asa Veronica? ;)

    0
    1

  • Veronica pe 14 Sep 2008, 11:58
    ptr. ely

    Sunt profa de biologie....am avut ore, prin anii '80, si la araboaice studente( mamele lor, alaptau pana pe la 3 ani ai copilului ca sa nu ramana gravide; deci, uite ce treaba interesanta la asemenea popor)....Sta inseamna ca fiecare femeie este "un individ unic", in felul ei...Asculta-ma: exista fecioare care pot ramane gravide, si numai daca se joaca baiatul cu ea si juiseaza acolo, la suprafata, d-apoi daca o penetreaza...un pic si ...se elibereaza... ! Fiica mea avea de terminat teza de doctorat si nu avea timp sa faca un copil( nu e langa noi). Am invatat-o s-o defloreze cu PREZERVATIVUL....a fost cumplit ca mai e, si bruneta ! Dar....a facut copilul - exact cand a vrut ! Un barbat - fie el, si sotul ei - este un "pericol " pentru femeia care evita o sarcina. Dupa ce o defloreaza, tot prezerbvativul este salvarea si un lubrifiant pe baza de apa, de la farmacie, folosit de femei dupa menopauza, cand mucoasa vaginala e uscata( dar, ...nu la toate). Singura perioada fericita, totalmente, langa sotii nostri este dupa ce ai vrut sa ramai gravida. Atunci putem face amor, si in luna a 8-a , dar cu delicatete si in alte pozitii decat "misionarul"( vezi Kama Sutra clasica; are zeci de pozitii, pentru zeci de situatii si trupuri). Nu am sfatuit fata mea sa ia anticonceptionale ! Sunt cu enspe taiusuri !!! Sotul meu l-a invatat pe ginerele meu cum "s-o fereasca"! Eu, 31 de ani, asa am foast...salvata !Pe cuvant de onoare ca asa m-a ocrotit, incat nu stiu ce inseamna chiuretaj! Insa e nevoie sa avem un barbat adevarat, matur si altruist, care are rabdare sa faca un preludiu "pe cinste", excitandu-si nevasta, si chiar daca el nu juiseaza acolo, face tot posibilul ca femeia lui sa fie implinita si, la randul lui, sa fie, si el fericit! Al meu sot se mai numeste si...DL PRELUDIU! Asa ii zic mereu, si acum ! De ce? Pentru ca, de o viata, cand ajunge acasa, mai ma ciupe, mai ma saruta, mai ma tachineaza, mai imi da un pupic, ma ajuta la bucatarie, la curatenie ("Amandoi la truda, amandoi la "zu Bed", asa zice si asa face, cata vreme e constient ca nu are nevoie de o sotie-cazatura, in pat ....si...cica asa trebuie( si cata dreptatea are) , ca barbatul sa facaPRELUDIU partenerei - 25 de ore din 24 , atunci cand e langa femeia lui ( in week-end, in concedii), deoarece nu musai penetrarea si eliberarea este IDEALUL in cuplu, ci si celelalte ore din zi ! Starea psihica stiti, si voi cat de mult conteaza! Dar e o arta sa faci asta si e un mare NOROC, chiar BAFTA , sa gasesti un asemenea barbat ! O sa ziceti ca intervine DESTINUL! OK! Dar, si noi il putem influenta, ca doar nu tragem un bilet de la loz in plic sa nu stim NIMIC din ce cuprinde! Il vedem, stam cu el un timp, il punem sub MICROSCOP, ii cunoastem Sistemul de valori, calitatile, defectele, dicutam cu el si-i spunem CE AM DORI , si NOI, in diferite contexte etc., etc., etc. Deci, iarasi COMUNICAREA fara PERDEA ! Finalment , e bine sa ajutam si noi Destinul (" Dzeu iti da, dar nu-ti baga, si-n traista!") si sa gasim un barbat N O R M A L - si in BINE, si in RAU - , ca nimeni nu e perfec t ! Cam atat ! Sper sa ma fi inteles ! Multa sanatate, noroc s prudenta - tie *ely si, la toate fetele de pe acest Forum - ! Draga mea, aceste practici nu se invata din start....ele se deprind in timp, exact asa cum decvine un om mai experimentat in job-ul lui....nu "as", imediat dupa facultate....!La fel si cu practicarea amorului....cei doi ajung numai in timp sa-si cunoasca trupurile, zonele erogene, mofturile etc. Ajungem iarasi la IDEALUL cuplului, adica la acea COMUNICARE, si in dormitor, nu mulai ....pe verticala !Nemerniciile din camin se datoreaza numai si numai JENEI nejustificate, silei si altor prejudecati....in cuplu daca cei doi se iubesc SINCER, e permis ORICE ii poate ajuta sa atinga SUBLIMUL. Pot fi ei cei mai cei mai educatori si oameni morali...OK, dar in dormitor, "e treaba lor"! Dreptul la "intimitate" este stipulat si in "Drepturile Omului"! Iar acum, ca o GLUMA autentica, hai sa-ti spun ce mi-a zis mie mama, cand a aflat ca mi-a venit , la 12 ani, CICLUL:"fata mamei, sa tii minte ca barbatii sunt periculosi...ramai GRAVIDA ...una-doua...N-ai voie nici sa TE ASEZI pe scaunul pe care a stat un barbat, ca RAMAI GRAVIDA!" Bbiata mama mea, asa disperata era, ca asta m-a mintit !Ani de zile am ascultat, pana mi-am dat seama ca a exagerat ! Nici pe scaunul tatei nu ma asezam ! " E tare greu sa ai o fata mare la casa ta ! " Deci, PRUDENTA maxima, fata draga !

    0
    0

  • didi pe 13 Sep 2008, 16:36
    ely

    normal ca daca lasa baiatul in tine poti dar fol prezervativ ca tinerii nu stiu sa sio scoata cand tr dar si cu prezervativul aveti gija sa nu se rupa asa ca vb cu el dinainte sau eu stiu poate are habar de asta dar cand ii vine sa ejaculeze sa sio scoata indiferent daca are prezervativ tu faci cum vrei hotararea e a voastra

    0
    0

  • ely pe 13 Sep 2008, 16:27
    si pana la urma...

    si pana la urma dak nu folosim prima data prezervativ exista riscul de a ramane insarcinata?...

    0
    0

  • didi pe 13 Sep 2008, 15:21
    ana

    tu de ex nici cand te exciti nuti curge nu te imagina ca tr sati curga cum o zis o pers mai sus daca doar te uzi un pic e normal si de curs nuti curge eventual un pic dar te simi tu uda si asta sigu se intampla ca daca nu te uzi apar greutati cand faci amor de ex trebuie sa te doara cand o faci poate sal doara si pe el un pic de tot spunemi ai astfel de probleme in timp ce o faci in parte sunt deacord cu nana

    0
    0

  • didi pe 13 Sep 2008, 15:13
    ely

    si cu chestia cu ciclu o faci cu risc e adevarat asa se spune normal femeia e dispusa sa ramana gravida doar in 4-5 zile de pe luna dar zilele astea nu le poti sti cu exactitate daca vrei iti dau adresa unde scrie despre chestia asta si sincer nui sigur cam cu nimic ca au fost cazuri in care femeia a ramas gravida sin timpu cand a avut ciclu si cand a luat pastile si cu spirala astea depinde de la o pers la alta daca vrei adresa imi spui pa

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod