Ne-am emancipat, dar suntem satisfăcute în plan sexual?

Deşi femeile s-au emancipat în plan sexual, primesc ele  în prezent mai multă plăcere de la partenerii lor faţă de câtă primeau în epoca victoriană (1837-1901)? Dintotdeauna,

Deşi femeile s-au emancipat în plan sexual, primesc ele  în prezent mai multă plăcere de la partenerii lor faţă de câtă primeau în epoca victoriană (1837-1901)?

Dintotdeauna, satisfacerea sexuală a unei femei le-a pus probleme bărbaţilor. Despre asta e vorba în filmul "Hysteria", o comedie britanică inspirată din întâmplări reale. Sexualitatea femeilor a fost în era victoriană şi este şi în prezent un subiect controversat, care-i intimidează teribil pe bărbaţi.

În Anglia victoriană, aşa cum ne prezintă şi filmul, femeile erau diagnosticate cu isterie atunci când prezentau simptome precum anxietate, insomnie, nervozitate, irascibilitate sau fantezii erotice, simptome care astăzi, ca şi ieri, nu reprezintă nimic altceva decât starea unei femei nesatisfăcute în plan sexual. Dacă astăzi tratamentul pe care orice sexolog l-ar recomanda este masturbarea, ai să râzi, dar în epoca victoriană tot masturbarea era soluţia. Numai că masturbarea avea un alt statut. Era considerată o procedură medicală pe care doar un bărbat o putea practica, în speţă doctorul sau soţul. Femeia "bolnavă" nu trebuia să se atingă singură!

Povestea filmului "Hysteria" este centrată pe activitatea unui medic, Robert Dalrymple (Jonathan Pryce) şi a asistentului său, Joseph Mortimer Granville (Hugh Dancy) care tratau femeile de isterie. Cum? Prin şedinţe de masturbare care vizau decongestionarea sistemului reproducător şi, astfel, vindecarea femeii, nefiind recunoscut scopul pur excitativ al actului. Şi cum multe femei sufereau în era victoriană de isterie, având în vedere că viaţa sexuală de cuplu nu viza decât plăcerea bărbatului, cei doi medici erau depăşiţi de situaţie. Astfel, asistentului îi vine ideea să construiască un aparat electromecanic de stimulare a organelor genitale feminine, cunoscut astăzi sub denumirea de vibrator.

În prezent, suntem libere să ne atingem singure, iar bărbaţii s-au acomodat cu ideea că şi noi avem nevoile noastre. Cu toate acestea, vibratoarele nu au dispărut de pe piaţă. Dimpotrivă, azi le găseşti în diverse culori şi mărimi.

Deşi ne-am emancipat în plan sexual, care sunt beneficiile? În timp ce bărbaţii pot conta pe femei pentru a fi satisfăcuţi în plan sexual, noi încă avem nevoie de vibratoare?

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod