Greșeli pe care le faci când iei anticoncepționale

Între a-ți aminti să iei pastilele de anticoncepționale în fiecare zi, folosirea altor metode de protecție când faci pauză și optarea pentru tipurile potrivite de lubrifianți, este destul de ușor să faci greșeli.
Și sunt foarte multe greșeli pe care nici nu îți dai seama că le faci. Pentru a te asigura că te poți baza pe contraceptive, asigură-te că eviți aceste greșeli comune din timpul tratamentului cu anticoncepționale!

Ce greșeli ar trebui să eviți atunci când iei anticoncepționale?


Există nenumărate motive pentru care anticoncepționalele sunt folosite de foarte multe femei. Acestea sunt eficiente în ceea ce privește protecția, atunci când sunt luate corect. În plus, acestea sunt cunoscute pentru faptul că ameliorează bufeurile și mențin un program regulat al ciclurilor menstruale.
Însă trebuie să ai grijă cum și când le iei. Când omiți să iei una sau mai multe pastile din folia destinată unei luni, acestei forme de contracepție îi scade eficiența. Este recomandat să-ți setezi o alarmă pe telefon pentru a te asigura că iei pastila în fiecare zi și la aceeași oră. În cazul în care uiți să iei o pastilă, întreabă-ți medicul ginecolog ce trebuie să faci. De asemenea, pastilele care conțin doar progesteron trebuie luate la aceeași oră în fiecare zi.
Dacă le iei la o diferență de 3 ore față de timpul stabilit, ar trebui folosit un prezervativ pentru o perioadă de 48 de ore, până când revii la normal.

Și știi că există greșeli pe care le poți face în timpul relațiilor intime? Un lubrifiant poate fi modalitatea perfectă de a face lucrurile mai ușoare atunci când iei anticoncepționale, dar tipurile de lubrifiant pe bază de ulei pot afecta materialul de latex din care sunt fabricate cele mai multe prezervative. Acest lucru se datorează faptului că uleiul poate slăbi cauciucul prezervativului, făcându-l mai puțin eficient când vine vorba de protecția împotriva sarcinilor și bolilor cu transmitere sexuală.
În schimb, este recomandat să optezi pentru lubrifianții făcuți din apă sau silicon.

Chiar dacă folosești anticoncepționale, este recomandat să nu renunți la prezervative, deoarece acestea îți oferă protecție și împotriva bolilor cu transmitere sexuală.

În plus, nu ar trebui să iei anticoncepționale fără o consultație. Un specialist îți va face analizele hormonale, ajutându-te să găsești formula perfectă pentru organismul tău.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod