Emotia sexuala

Atractia sexuala este considerata de unii o emotie negativa, de altii ceva util. Femeia care si-a integrat sexualitatea exista prin ea insasi, o accepta, o integreaza...

Atractia sexuala este considerata de unii o emotie negativa, de altii ceva util. Femeia care si-a integrat sexualitatea exista prin ea insasi, o accepta, o integreaza si o utilizeaza. Emotia sexuala se refera la ceea ce atrage "aici si acum". Emotia presupune o reactie de moment in care simturile joaca rolul de functii psihologice dominante. Starea de excitare este o emotie dusa la maxim.

Corpul uman reactioneaza la emotiile sexuale. Erectia, lubrifierea sunt reactii generate si care genereaza emotii sexuale. De regula este necesar un obiect prin care reactia emotionala sa apara si sa functioneze ca un proces. Toate simturile pot si contribuie la structurarea unei emotii.

Intrebarea inerenta este: in ce masura vom vorbi despre o emotie sexuala pe care o femeie o genereaza in sufletul partenerului. Dar putem vorbi si despre o reactie emotionala, de factura sexuala, pe care un barbat o genereaza asupra unei femei.

In inconstientul sau, barbatul poate percepe femeia in 3 moduri arhetipale (J. Andre):

- mama
- vrajitoare
- prostituata

Ca urmare, el va reactiona diferit si in functie de "temeiul" in care percepe femininul. Emotia sexuala este o stare in absenta careia nu vom putea vorbi despre un cuplu reusit. In absenta stimulului sexual putem vorbi despre familie, relatie sociala, dar nu despre un cuplu. Viata sexuala joaca un rol mult prea important in interiorul unui cuplu pentru ca aceasta sa poata fi exclusa.

Emotia sexuala te poate ajuta si la incadrarea intr-un post mai bun sau in relatiile pe care le intemeiezi in viata de zi cu zi. Prin crearea emotiei sexuale poti ocupa un loc intr-un autobuz sau poti sa fii preferata unui coleg. Poate vi se pare ca vorbim despre discriminare?

Poate ca esti feminista si ti se pare incorect? Dar nu putem contesta ceea ce ne pune la dispozitie viata sociala. Feminitatea si masculinitatea joaca mereu un rol important. Femininul este atras de masculin si invers. Eu nu vorbesc despre femeie si barbat, ci despre feminin si masculin.

Poti sa fii femeie si sa fii masculina. Este modul tau de a fi. Daca te simti bine nu ai de ce sa te revolti si sa schimbi ceva. In mod sigur orice om este si masculin si feminin. Esti femeie si esti feminina? Esti femeie si esti mai mult masculina? Nu este necesar sa ai comportamente tipice dintr-o anumita categorie. Este necesar doar sa te cunosti si sa accepti sau sa schimbi ceea ce descoperi.

Emotia sexuala se leaga de senzualitate - de ochi, de miros, de auz, etc. Modul in care te imbraci, tonalitatea creeaza in partener o reactie. Pentru a accepta acest rol este necesar sa accepti propria feminitate si sa ai o parere buna despre tine. Cand ai o parere buna despre tine lucrurile se vor aseza simplu deoarece vei miza pe ceea ce esti. A avea o parere buna despre tine nu inseamna a fi narcisista. Narcisismul se manifesta atunci cand, indiferent de realitate, ai o parere buna despre tine.

Fiecare barbat se subordoneaza acestui principiu universal - al atractiei aici si acum. Fara a-mi propune sa fac o tipologie care ar duce in derizoriu acest articol, putem spune ca emotiile sexuale sunt generate diferit. Emotia sexuala este o stare apropiata de starea de contemplatie in care gandirea este rupta integral de obiectele date, este o stare de fascinatie in care obiectul ocupa integral campul psihologic si recreeaza lumea prin intermediul fanteziei. Emotia sexuala este o stare metafizica. Suntem obisnuiti sa luam in deradere aceasta stare si sa o consideram ca fiind ceva negativ. Este ceva specific modelului masculin care are temeiul ca feminitatea este "prostitutie".

Masculinul care are temeiul "mamei" resimte, in general, nevoia de protectie, tandrete, ingrijire. Este o stare naturala pe care o resimt toti oamenii. Receptarea de stimuli in aceasta stare conduce la o atractie irezistibila fata de partenerul respectiv.

Masculinul care are ca temei "vrajitoarea" recepteaza feminitatea ca un pericol, are o functie castratoare, creeaza teama si sentimentul slabiciunii. Cu toate acestea, se simte atras si nu poate evada din obiect. Starea de fascinatie conduce la o pierdere de sine, la o alunecare intr-o punere in paranteze a ratiunii. Procesul este descris de un autor italian (Evola) in relatia cu atractia mitica a nudului pentru barbat.

Emotia sexuala functioneaza ca un criteriu al identitatii tale si apare atunci cand exista stimuli care te provoaca. Daca vei fi suficient de atenta, vei observa ca acesti stimuli au o anumita amprenta. Ai observat ca in timpul actului sexual anumite gesturi, miscari au un efect mai intens asupra ta in timp ce altele au un efect inhibitor.

Cele ce au un efect stimulator sunt cele care definesc sexualitatea ta. Cum ai ajuns sa fii asa nu este aleatoriu, ci exista cauze pentru care esti astfel. Cauzele le poti afla in cursul unei analize personale. Aceasta analiza, in anumite grade, poate fi facuta de tine, dar o analiza care sa te descopere cu adevarat pe tine este subiectul psihoterapiei.

O secventa dintr-o sedinta suna cam asa: "faceam dragoste, la un moment dat el m-a palmuit, in acel moment am simtit nevoia sa-l alung dar mi-a placut. M-am speriat... cand ma gandesc acum, imi dau seama ca ceea ce m-a speriat a fost placerea pe care am resimtit-o. Cum pot sa simt asa ceva?..."

Te voi lasa sa te gandesti la tine, la propriile tale emotii sexuale. Cunoscand aceste lucruri despre tine vei invata sa-ti folosesti Eul Autoreflexiv pentru a putea evolua spre un sens pe care tu il simti si poate, ca il si cunosti.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mirela pe 14 Apr 2010, 17:01
    Atractie fata de un barbat in autobuz

    Scuze nu stiu dc e chiar pe subiectul dumneavoastra.Dar vreau sa imi spun si eu offul. Deci in februarie anul acesta cand a fost ultima ninsoare,eram in autobuzul 101 mergand spre munca.La prima statie de cand am urcat ,urca in autobuz un barbat,genul de barbat care nu obisnuieste sa mearga cu autobuzul dar cum in ziua respectiva era viscol si zapada mare probabil a renuntat la masina personala. Era un barbat inalt,foarte bine facut pe care l am privit pe sub gene. Probabil mi a simtit privirea pentru ca sa intors spre mine.Am mutat privirea,dar ma trecut un fior.La un monent dat mi am dat seama ca urmeaza sa coboare,dupa doar 2 statii,si l am mai privit odata.A sitit din nou privirea mea si ni s au interesectat pentru putin timp privirile,inainte de a mi muta ochii de la el.L am simtit cum incerca sa ma priveasca in ochi iar eu ca o fraiera am evitat sa il privesc.A coborat.Abia atunci am avut curajul sa privesc dupa el.De ce nu l am privit atunci cand trebuia?De ce nu am avut curajul?Era un tip interesant,pentru care am simtit o atractie puternica. Si azi dupa atata timp inca ma gandesc la el,in autobuz logic ca nu l am mai vazut,desi l am cautat cu privirea zilnic. Ideea este ca nu are trebuii sa ratam aceste momente.Acum regret.:(

    0
    0

  • velicu florin pe 6 Feb 2009, 15:49
    despre mine

    Sal!sunt insurat,am o sotie minunata,nu avem copii..dar avem o problema.De ceva timp in actul sexual vorbim..ea ma intrb daca as face sex si cu alta..daca imi place sa fac sex oral la alta femeie..si eu la fel o intreb ,daca ia`r trage;o altul si sa`i faca sex oral sau sotia sa`i faca sex oral..revin si spun ca ne excitam foarte tare cand vorbim asa ceva..un rasp de la dn-voastra ,e normal sa vorbim asa ceva cand facem sex..va multumesc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod