Ce analize trebuie să faci dacă ai relaţii sexuale neprotejate

Cuplu de indragostiti

Este esenţial să te protejezi când întreţii relaţii sexuale pasagere. Dar dacă s-a întâmplat să nu foloseşti contracepţie, ce analize este bine să-ţi faci ca să stai liniştită?
O aventură de o noapte fără să foloseşti metode de protecţie poate să aibă un impact negativ asupra sănătăţii tale. Dacă totuşi s-a întâmplat să întreţii relaţii sexuale neprotejate este bine să faci anumite analize care te vor ajuta să spulberi îngrijorarea.

"Primul lucru pe care trebuie să-l faci imediat după un act sexual este de a urina, deoarece acest lucru te va feri de o infecţie urinară care se dezvoltă în peste 80% din cazuri în orimele 24 de ore dacă locul nu este igienizat corespunzător", avertizează medicul ginecolog Silviu Istoc. Potrivit specialistului, aceste săruri din urină au rolul de a regla PH-ul în mod natural.

Următorul pas după ce ai făcut sex neprotejat, pentru a evita o eventuală sarcină, optează pentru pilula de a doua zi. Aceasta scade riscul cu doar 89% de a avea un copil sau chiar cu 95% dacă este administrată în primele 24 de ore.

Dacă există riscul contaminării cu HIV, se recomandă vizita la cabinetul medicului ginecolog pentru prescripţia unui tratament de 28 de zile ce va inhiba dezvoltarea virusului în corp.
„Controlul ginecologic după ce au făcut sex neprotejat este pentru multe femei o experienţă jenantă şi foarte incomodă, de aceea foarte multe dintre ele abia aşteaptă să se termine consultaţia pentru a scăpa cât mai repede din această situaţie stânjenitoare. Din această cauză, foarte multe persoane rămân cu multe dileme şi apelează la cunoştinţele prietenelor sau se informează de pe internet în ceea ce priveşte afecţiunile şi frământările psihologice cu care se confruntă.
Consider că dezinformarea este cel mai mare duşman al sănătăţii reproductive, dar şi o cauză frecventă a apariţiei sau agravării bolilor diverse”,
spune dr. Silviu Istoc, medic specialist obstetrică-ginecologie, la Spitalul Medicover.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DAN pe 14 Iun 2016, 16:07
    GINECOLOGI OBTUZI

    MAJORITATEA FEMEILOR NU MERG LA CONSULTATIE DEOARECE GINECOLOGII DIN TARA ASTA NU PERMIT PARTENERILOR SA INTRE LA CONSULTATIE….SOTIA MEA NU MERGE FARA MINE NICI LA TESTUL BABES- PAPANICOLAU….SPUNE CA SE SIMTE RELAXATA SI IN SIGURANTA DOAR ATUNCI CIND SINT SI EU LINGA MASA DE CONSULTATIE….DOMNILOR GINECOLOGI, SINTEM IN SECOLUL XXI….FITI MAI DESTUPATI LA MINTE….ADOPTATI O GINDIRE MAI MODERNA….NU MAI DECIDETI IN LOCUL NOSTRU CA SI CUM NOI AM FI OLIGOFRENI ....PARTENERELE NOASTRE AU NEVOIE DE NOI IN ASTFEL DE IMPREJURARI….CA SA NU MAI VORBESC DE NASTERE….

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod