Cuplu de indragostiti

Ce analize trebuie să faci dacă ai relaţii sexuale neprotejate

Indragostiti intr-o camera de hotel

Semne care trebuie să te trimită la ginecolog


  • scurgeri vaginale în cantităţi mai mari decât de obicei
  • schimbarea culorii din alb sau incolor în galben sau verzui
  • apariţia unui miros înţepător sau a peşte.

Toate acestea sunt semnale pe care corpul le trimite şi nu trebuie să le ignori.


Analize pe care trebuie să le faci dacă ai relaţii sexuale neprotejate


Potrivit specialistului, la 2 săptămâni după o partidă de sex neprotejat trebuie să faci următoarele analize:

1. Test de sarcină – deşi multe teste de sarcină relevă acurateţe la doar o săptămână de la întârzierea menstruaţie, cel mai bun rezultat se obţine la două săptămâni.
Testul de sânge rămâne însă cel mai rapid mod de a afla prezenţa unei sarcini.

2. Vizita la ginecolog – după două săptămâni se poate obţine un pronostic în legătură cu contactarea bolilor cu transmitere sexuală. De obicei, anticorpii se luptă cu „intrunşii” şi testarea nu poate fi relevantă până la 14 zile.

3.  Herpes – dacă se localizează la 10 zile după contactul sexual neprotejat, se recomandă vizita la medic care va face un test. Dacă rana se vindecă, totul este în regulă, însă dacă inflamaţia persistă, probabil este cazul contactării unei boli, pentru că herpesul chiar este un motiv de îngrijorare.


„Se pot observa modificări patologice în urma efectuării testului Papanicolau sau în timpul unui examen pelvian, numeroase boli cu transmitere sexuală necesită efectuarea de teste speciale care să fie diagnosticate corect. De pildă, gonoreea şi chlamydia pot să nu prezinte simptome specifice, iar depistarea herpesului, sifilisului sau a hepatitei necesită efectuarea unui test de sânge. Sexul neprotejat, deşi provoacă o scurtă plăcere, poate atrage cu sine numeroase neplăceri în ceea ce priveşte sănătatea aparatului reproducător, de aceea recomand femeilor să fie conştiente de riscurile la care se expun”, declară specialistul.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DAN pe 14 Iun 2016, 16:07
    GINECOLOGI OBTUZI

    MAJORITATEA FEMEILOR NU MERG LA CONSULTATIE DEOARECE GINECOLOGII DIN TARA ASTA NU PERMIT PARTENERILOR SA INTRE LA CONSULTATIE….SOTIA MEA NU MERGE FARA MINE NICI LA TESTUL BABES- PAPANICOLAU….SPUNE CA SE SIMTE RELAXATA SI IN SIGURANTA DOAR ATUNCI CIND SINT SI EU LINGA MASA DE CONSULTATIE….DOMNILOR GINECOLOGI, SINTEM IN SECOLUL XXI….FITI MAI DESTUPATI LA MINTE….ADOPTATI O GINDIRE MAI MODERNA….NU MAI DECIDETI IN LOCUL NOSTRU CA SI CUM NOI AM FI OLIGOFRENI ....PARTENERELE NOASTRE AU NEVOIE DE NOI IN ASTFEL DE IMPREJURARI….CA SA NU MAI VORBESC DE NASTERE….

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod