Arta preludiului si a postludiului

Ca act ce poate aduce pe lume o viata noua, sexul este demn de o atentie deosebita. Il poti aborda ca pe o masa frugala, pentru a-ti satisface repede foamea. Dar, daca...

Ca act ce poate aduce pe lume o viata noua, sexul este demn de o atentie deosebita. Il poti aborda ca pe o masa frugala, pentru a-ti satisface repede foamea. Dar, daca numai asa procedezi mereu si nu poti niciodata sa te bucuri de o cina tihnita si eleganta, cu toate ritualurile pe care le presupune ea, viata iti va fi mai saraca.

Aceasta comparatie a hranei cu sexul este fireasca atat timp cat avem apetit pentru amandoua si ambele implica placerea simturilor.

Daca vrei sa iei cina la un restaurant elegant, probabil ca iti faci timp pentru pregatire, imbaiere si imbracaminte aleasa cu atentie. La restaurant, inainte de sosirea felului principal de mancare, te bucuri de un aperitiv si de " "hors d'oeuvres". Atmosfera din restaurant contribuie la placerea ta: fete de masa albe, scrobite, lumanari si poate un pianist cantand muzica placuta.

Si totusi, oamenii inca nu acorda suficient de des o asemenea atentie pregatirii actului sexual. Texte antice ne spun ca stramosii nostrii din India, China, Japonia si Orientul Mijlociu dadeau o mare importanta realizarii unei atmosfere speciale pentru actul sexual. Poti spune ca nu ai timp pentru asta, dar oamenii consuma energie si pun suflet pentru acele aspecte ale vietii pe care le considera importante.

Preludiul


De cand femeile si-au castigat dreptul de a se bucura de orgasm, s-a acordat o mare atentie preludiului. Aceste este considerat a fi "incalzirea" dinaintea actului penetrarii si orgasmului. Atrage dupa sine parerea ca este ceva "adaugat" actului sexual. Aceasta judecata nedreapta trebuie sa se schimbe, altfel femeile vor continua sa se simta vinovate de ceva ce este pentru ele un aspect esential al intalnirii amoroase.

Deoarece accesul femeii la placere este asigurat de excitatia intregului corp, in special a sanilor si pantecelui, actul sexual va fi unul unilateral daca barbatul se indreapta direct spre Yoni (vagin), avand in minte numai scopul de a-si asigura placerea proprie. Multor barbati le-ar placea sa-si multumeasca partenera si se inseala crezand ca vor realiza asta daca ii ating clitorisul cateva momente inainte de penetrare.

Multe femei pur si simplu, se inchid ca o scoica la acest tip de atingere orientata catre un scop precis. Cand actul sexual este unilateral, cand barbatul si femeia nu-si reincarca unul altuia energiile, in fluxuri de Yin si Yang, el nu este satisfacator pentru nici unul dintre parteneri. Intotdeauna va exista sentimentul frustrant ca ceva nu este in regula.

In loc sa se planga, femeia trebie sa-si exprime clar necesitatile. Daca nu este sigura de nevoile sale, ea ii poate cere barbatului sa incerce diverse experimente. Femeia are nevoie mai intai, si mai presus de toate, sa se simta iubita, apreciata si respectata.

Multe femei spun ca nu s-au simtit niciodata mai pline de senzualitate ca in anii adolescentei, cand, ore intregi, se jucau, se sarutau si se dezmierdau cu iubitul lor, fara intentia unui sex penetrativ. Cercetari ale terapeutilor in domeniul sexual au aratat ca 20 de minute de jocuri erotice inainte de penetrare sunt timpul necesar unei femei pentru excitatia intregului corp.

Relaxarea, acceptarea si dragostea sunt cheile pentru initierea actului sexual. La inceput poate parea ciudat sa intri intr-un joc sexual intr-o maniera relaxata, fara sa fii orientat catre scopul performantei. Barbatul se poate sa nu aiba erectie, dar este un lucru natural ca in timplu preludiului erectia sa apara si sa dispara. Deoarece barbatul are tendinta de a gandi ca trebuie sa-si mentina permanent erectia, adesea este dificil sa se relaxeze in timpul preludiului. Extazul se naste cand cele doua polaritati opuse, cu adevarat vii, se intalnesc. Alimentati polii feminini si masculini si se va crea o intensa electricitate.

Postludiul


Cand actul sexual pare a fi complet, el nu este inca terminat. Faceti-va timp pentru exprimarea reciproca a recunostintei in postludiu. Aceasta se poate realiza mangaindu-va unul pe celalalt, in timp ce va soptiti aprecierea sau printr-un dans romantic. Lasati postludiul sa fie o expresie vie a sarbatorii dragostei.

Poate fi minunat sa dormiti dupa sex. Cand sexul a adus o mare implinire ambilor parteneri, apare un abandon delicios catre odihna, intr-o contopita imbratisare. Dar cliseul in care barbatul se intoarce cu spatele si incepe sa sforaie imediat dupa ejaculare, lasand femeia sa planga inabusit in perna, este, din nefericire, o realitate pentru multe cupluri. Aceasta se intampla cand circuitul bioelectric dintre polaritatile feminine si masculine nu a fost creat, iar actul sexual este aproape doar un experiment de eliberare a tensiunii organelor genitale ale barbatului in femeie.

El se poate simti, in mod firesc, sleit dupa o astfel de experinta si poate dori doar sa doarma. Barbatii sunt dornici de o consumare rapida a actului sexual si de un singur orgasm, in timp ce femeilor le plac o excitare lenta si mai multe orgasme. Aceasta aparenta contradictie condimenteaza sexul: un cuplu trebuie sa invete cum sa amestece condimentele astfel incat masa sa fie delicioasa, in loc sa fie necomestibila. Pentru asta trebuie sa lucrati cu ingredientele pe care vi le-a dat natura, in loc sa va plangeti de ele; ce aveti trebuie acceptat si folosit cu imaginatie.

Cum sa faceti intalnirea amoroasa mai placuta

  •   - Decoreaza camera in care urmeaza sa faceti dragoste. Poti folosi o cuvertura sau asternuturi deosebite, lumanari si betisoare parfumate, plante sau flori, lumina delicata, eventual si muzica. Fa curatenie si aranjeaza locul inainte de intalnire.
    •   - Pregateste-ti trupul facand baie sau dus.
    •   - Gandeste-te la sex ca la o sacra celebrare a dragostei. Fa-ti timp pentru a te bucura de frumusetea celui iubit si de fiecare aspect al actului sexual. Soptiti-va unul altuia cat de mult va apreciati. Mangaiati fiecare parte a corpului celuilalt. Priviti-va lung in ochi.
    •   - Scoateti sunete de deliranta placere. Alintati-va in miracolul dragostei. Lasati-va emotiile sa se manifeste, exprimandu-va abandonul total in fata iubitului. Sexul este un fenomen cursiv. Ceea ce se intampla inainte de penetrare are mare legatura cu ce se intampla in timpul ei sau dupa. Traiti fiecare aspect al simfoniei dragostei sexuale in deplinatatea lui.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod