Trăsături surprinzătoare pe care bărbații le consideră atractive

Se spune că frumusețea este subiectivă și vine din interior, însă nu poți nega faptul că prima impresie este destul de importantă.
Te-ai întrebat vreodată ce trăsături sunt considerate atractive de către bărbați? Din fericire, au fost efectuate câteva studii care ne ajută să știm ce trăsături surprinzătoare îi atrag pe bărbați. Iată care sunt acestea!

4 trăsături surprinzătoare atrag sexul masculin:


1. Ochii albaștri (doar câteodată)


Un studiu realizat de Universitatea Tromso din Norvegia a sugerat faptul că bărbații cu ochi albaștri sunt atrași de femeile cu ochi albaștri. Bărbații și femeile cu ochii căprui nu au nicio preferință pentru culoarea ochilor atunci când își aleg partenerii.
Studiul acesta a explicat și care este motivul pentru care se întâmplă acest lucru - are legătură cu genetica. Singurul mod în care un copil poate avea ochi albaștri este dacă ambii părinți au ochii albaștri sau dacă au gena recesivă pentru ochi albaștri. 

2. Un aspect mai "vârstnic"


Poate că te afectează momentul în care încep să apară primele fire albe de păr sau când îți dai seama că te încadrezi într-o altă categorie de vârstă. Însă, conform unui studiu realizat de o echipă de psihologi de la Universitatea St.
Andrews și Universitatea Liverpool, aspectul mai matur este exact ceea ce caută unii dintre bărbați. În general, culturile au seturi de norme cu privire la ce consideră atractiv. Studiul a ajuns la concluzia că bărbații ale căror mame aveau peste 30 de ani când i-au născut consideră mai atractive femeile mature atunci când caută o parteneră pentru o relație pe termen lung. 

3. Caracteristicile similare trăsăturilor părinților


Un alt studiu realizat de Universitatea St Andrews a analizat un fenomen cunoscut sub numele de întipărire. Acesta este transpus în faptul că bărbații sunt atrași de femeile care au aceeași culoare a ochilor și a părului precum mamele lor.
Este posibil ca legătura dintre mamă și fiu să formeze preferințe în mod inconștient pentru trăsături cu privire la siguranță, familiaritate și confort. 

Un studiu realizat de Universitatea din Tokyo a constatat că bărbații au arătat o preferință semnificativă pentru femeile care sunt de aceeași înălțime cu mamele lor. 

4. Simțul umorului


Simțul umorului ocupă un loc important pe lista acelor trăsături surprinzătoare pe care bărbații le consideră atractive la femei, conform unui studiu publicat în revista Evolution and Human Behavior. Femeile evaluează simțul umorului la bărbați și apreciază lucrurile amuzante, pe când bărbații sunt atrași de deschiderea către simțul umorului pe care o au femeile.
Cu alte cuvinte, bărbații caută pe cineva care să râdă la glumele lor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod