Simți că se distanțează? Poate încearcă să se vindece

Vindecarea este un proces. Nu se termină o relație și accepți acest lucru pur și simplu. Vindecarea este un proces, pentru că ai nevoie de timp să înțelegi de ce nu a funcționat ceva.
Ai nevoie de timp să îți dai seama că unii oameni nu sunt potriviți pentru tine. Simți că se distanțează partenera ta? Poate că încearcă să se vindece.

Simți că este distantă și nu știi de ce? Poate încearcă să se vindece


În capul tău este ușor. Poți să îți repeți mereu anumite lucruri, dar când inima ta simte că este în conflict, logica și ceea ce avea sens nu mai par a fi pe aceeași pagină. Ești prins între ceea ce știi că este corect și ceea ce vrei să fie corect, vrei să te afli în acel moment în care lucrurile erau diferite. În momentul în care posibilitatea unui viitor era reală.
Dintr-o dată, realizezi că următorii pași către viitor sunt cei pe care îi faci singur. Așa că stai neclintit, neștiind în ce direcție să mergi. Aceasta este vindecarea. 

Vindecarea este un proces. Înseamnă să iubești pe cineva, dar să iubești suficient încât să îi permiți să fie propria persoană. Chiar și atunci când nu vrei. Apoi vine acceptarea. Când întâlnești lucruri pe care nu le poți schimba, ești obligat să mergi mai departe. 

Poate că ai observat că se distanțează puțin partenera. Poate că nu mai vorbiți cum obișnuiați. Poate că nu mai este prezentă peste tot în conturile tale din social media.
Poate știi că suferă, încercând să se vindece. Să se regăsească. Poate că se distanțează pentru că simte că nu este pregătită fără a se vindeca. Și oricât de mult și-ar dori să vorbească cu tine sau să îți spună anumite lucruri, nu găsește energia pentru a face acest lucru. 

Poate că nu îți dai seama că încearcă să se distanțeze. Dar când îți dai seama și când începi să îți fie dor de ea, ce faci? Nu face lucrurile și mai dificile pentru ea decât sunt deja. Nu o întreba cum se simte. Nu o verifica. Tot ceea ce îi amintește de tine, îi aduce aminte de fapt de lucrurile care nu sunt realizabile.

Așa că atunci când o vezi și nu mai zâmbește precum obișnuia, când nu mai vorbește cu tine la fel cum o făcea, când nu se mai uită la tine așa cum obișnuia înainte, nu este pentru că nu îi pasă.
Adevărul este că îi pasă de tine mai mult decât oricine altcineva din viața ei. Dar nu mai poate continua să țină în viața ei ceva atât de dureros. Cea mai grea lecție pe care o învățăm este când să renunțăm și când să încercăm în continuare.

Se distanțează din ce în ce mai tare pentru că are nevoie să știe ce înseamnă viața fără tine, dar urăște această idee. Există atât de multă tristețe atunci când te înstrăinezi de persoana care te cunoaște cel mai bine. Dar există o tristețe și mai mare atunci când încerci să fii cu o persoană care nu este potrivită pentru tine.
Iar cel mai trist scenariu este cel în care te pierzi pe tine pentru altcineva.

Așadar, atunci când se îndepărtează, când nu mai răspunde sau când încearcă să te ignore, nu o lua personal. Dă-ți seama că are nevoie să se vindece. Chiar dacă gândul că a trecut peste tine este necunoscut și ciudat, o va ajuta să se regăsească.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod