Prima dragoste

Adolescența este un prag pe care, fie ca vrem sau nu, trebuie sa–l trecem. Ne îndreptam cu pași repezi spre o lume a maturității, o lume in care ne confruntam cu diverse dileme si învățăm sa ne rezolvam singuri problemele .
Ne detașăm încet, dar sigur de dependența familială care mai ieri, ne călăuzea activitatea și comportamentul, la o independență relativă. Fiecare dintre noi, în această perioadă, încercăm să ne formăm o personalitate stabilă, să ne valorificăm prin forțele proprii. În această perioadă ne exprimăm independența expresiv și natural. Credem că putem atinge cerul cu mâna și că toată lumea e a noastră.

Fiecare tânăr se simte bine în preajma prietenilor și uneori chiar se comportă ca niște copii jucându-se. Adolescentul are o labilitate crescută și este preocupat de el însuși.
Acest lucru se simte mai mult la băieți decât la fete. Băiatul nu mai face o selecție riguroasă a partenerei,  se mulțumește cu satisfacerea rapidă a impulsurilor sexuale. Fata, delicată și mai grațioasă, are instinctul sexual mai slab dezvoltat. Pe fondul unei afectivități crescute, alegerea partenerului se realizează cu mai mult discernământ. Ea dorește de la un partener vorbe frumoase, tandrețe, mângâiere și să aibă sentimentul ca este protejată.
Fata este tratată cu atenție, este invitată permanent la petreceri, plimbări și spectacole. Tânără, mulțumită de semnele de iubire cu care este înconjurată, prețuiește frumusețea, gesturile delicate.

„ Iubirea este acel sentiment cate te face să-ți trăiești viața după ticăitul ceasului ce iți bate in piept.”


Atitudinea de izolare dispare, este învinsă timiditatea, fata fiind convinsă că a descoperit iubirea veșnică. Dacă băiatul privește această relație ca pe o nouă și posibilă aventură, finalul va crea o mare deziluzie pentru fată.
Prima dragoste va rămâne ca o simplă amintire. Echilibrul pierdut pe moment va fi redobândit pe dorința de realizare profesională. Apare dorință de afirmare, de a munci, de a comunica , de a se distra împreună cu prietenii. Aici, este momentul ca familia să intervină pentru sprijinul moral și necondiționat. Indiferent de parcusul pe care îl are prima dragoste nu trebuie să uitam: Iubirea este cel mai puternic sentiment. 
De cele mai multe ori, noi confundăm iubirea cu atașamentul sau atașamentul cu iubirea, o oarecare confuzie între sentimentele nostre. Este adevărat că există iubire la prima vedere, însă ea este fulgerătoare și trebuie menținută, pe când iubirea adevărată poate fi constantă.
A iubi pe cineva este omenesc, fiind ceva pur și nu poate ține cont de prejudecăți.
Iubirea este un sentiment puternic pentru care suntem dispuși să facem orice pentru al simți mereu.
 
Disclaimer: Acest articol a fost scris de Marin Mariana, în urma concursului publicat pe 1 februarie 2018. IMedia nu poate fi trasă la răspundere pentru conținutul articolelor în totalitatea lor sau doar pentru o parte a acestora si este absolvit de orice răspundere civilă sau penală cu privire la acestea. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod