Poveste adevărată: "Mă culc cu şefii! Cum pot să scap?"


Sunt o fată drăguţă, serviabilă, muncitoare. Poate prea drăguţă şi serviabilă, ar zice prietenele mele, care îmi spun mereu că de la firea asta a mea mi se trag toate necazurile la serviciu. Deşi nu mi-am propus niciodată asta, s-a întâmplat ca la ultimele trei locuri de muncă...
Sunt o fată drăguţă, serviabilă, muncitoare. Poate prea drăguţă şi serviabilă, ar zice prietenele mele, care îmi spun mereu că de la firea asta a mea mi se trag toate necazurile la serviciu. Deşi nu mi-am propus niciodată asta, s-a întâmplat ca la ultimele trei locuri de muncă să mă implic mai mult decât era cazul în relaţii amoroase cu şefii mei. Şi de fiecare dată lucrurile au degenerat. Iar atunci când cineva trebuie să plătească pentru asta, cred că nu vă spun o noutate, femeia este aceea care plăteşte sau pierde.


La primul loc de muncă, situaţia a fost aşa: eu aveam 19 ani, abia terminasem liceul, eram tânără, naivă şi dornică să învăţ cât mai multe. Şeful avea 40 de ani, era căsătorit, dar funcţia îl solicita destul de mult încât cea mai mare parte din viaţă şi-o petrecea la muncă. În scurt timp după ce m-am angajat la acea firmă i-am devenit secretară şi apoi amantă. Nu pot să spun că am fost hărţuită sau constrânsă. Aş fi ipocrită. Mi-a plăcut de el, era un bărbat nu foarte atrăgător, dar avea un spirit dominator. Iar escapadele sexuale cu el aveau un aer extravagant pentru cei 19 ani ai mei. Până atunci fusesem doar cu puşti de liceu.

Nu vă imaginaţi că sunt genul care se îmbracă provocator sau care ţine cu tot dinadinsul să strice casele oamenilor, aşa cum se spune într-o anumită categorie de femei măritate, despre secretare şi amante. Intenţiile mele la fiecare loc de muncă la care am lucrat au fost dintre cele mai cinstite. Întotdeauna mi-am văzut de treabă şi am încercat să învăţ de la alţii ceva în plus, care să mă ajute să-mi fac treaba mai bine. De aceea, de multe ori, am devenit antipatică unora – în special femeilor din firmă – care vedeau în felul meu de a fi o concurentă, o băgăcioasă care vrea să le fure locul.

Faptul că sunt săritoare şi amabilă cu colegii mi-a creat o imagine falsă, de nimfomană care se culcă cu toţi bărbaţii din firmă. Probabil doar eu ştiu adevărul: acela că m-am limitat la şefi.

Despărţirea de Dorin, primul meu şef, s-a produs după doi ani, când în firmă s-a angajat şi sora lui şi probabil că primul lucru pe care l-a aflat a fost despre relaţia lui Dorin cu secretara. Femeie aprigă, de la Cluj, Ana m-a pălmuit în toaleta doamnelor şi mi-a zis că dacă nu-mi dau demisia şi nu-l las în pace o să spele gresia din budă cu părul meu cel lung şi roşu.
 
Dacă ar fi fost după mine n-aş fi urmat "indicaţiile" Anei, în fond, până atunci familia lui fusese bine merci, fără să ştie despre mine. Dar lupta ei s-a dus pe două planuri, iar Dorin a fost mai sensibil la ameninţările surorii sale, aşa că mi-a sugerat să-mi cer transferul. Pentru mine a fost un şoc, pentru că eu vedeam în el mai mult decât un amant. Fusese un om de la care învăţasem în doi ani multe pe plan profesional. Sugestia lui de a renunţa a fost cumva echivalentă cu a-mi spune că după doi ani eu n-am însemnat decât o aventură, nu i-am fost în vreun fel folositoare şi profesional.

O vreme am fost plecată din ţară, am stat la sora mea care e stabilită în SUA, am ajutat-o cu copiii. După aproape un an, complet refăcută, am revenit şi am găsit de lucru la o firmă de telefonie. De data asta am devenit asistenta unui director străin, datorită faptului că ştiu foarte bine engleza şi franceza.

Steve era şi el căsătorit, avea trei copii şi până când familia lui s-a mutat în România se simţea foarte stingher aici. Săritoare cum mă ştiţi, l-am ajutat iniţial să cunoască Bucureştiul, apoi să înveţe câteva cuvinte româneşti şi, înainte să ne dăm seama, m-am îndrăgostit.
 
De data asta sentimentele mele au depăşit interesul profesional. L-am iubit pe Steve ca o nebună. Aş fi fost în stare să fac orice pentru el. O vreme am crezut că el nu vede în mine decât o secretară dintr-o ţară de mâna a treia în care e silit să muncească vremelnic. În timp, am priceput că e un tip foarte rece, şi că aşa e el în general. Totuşi nu m-a deranjat, gândindu-mă că măcar de la el n-o să am surpriza să constat că mă dă afară ca să nu-şi supere soţia. Aşa că am petrecut trei ani în umbra lui Steve, fiindu-i amantă, secretară, asistentă şi menajeră câteodată.

După trei ani, Steve a fost mutat în altă ţară, aşa că povestea s-a sfârşit într-un mod previzibil, fără şocuri emoţionale.
Totuşi, ceva bun a rămas în urma lui. M-a ajutat să avansez în firmă şi asta m-a făcut să cred că voi depăşi stadiul de veşnică secretară amorezată de şefii ei. Aşa că m-am avântat cu toată convingerea în noua mea carieră, în departamentul marketing al firmei.
Unde, aţi ghicit, am descoperit ce multe am de învăţat de la Alex, directorul de marketing.
 
Alex nu era căsătorit, avea 35 de ani, iar eu deja făcusem 25. Relaţia noastră nu a fost propriu-zis o relaţie. De vină n-au mai fost soţiile, surorile, detaşările, ci firea lui schimbătoare. Alex era cu mai multe în acelaşi timp şi cu niciuna în particular. Nu că asta m-ar fi deranjat foarte mult, eram obişnuită să-mi împart şefii.
Aşa că ne-am trezit la un moment dat, trei femei din firmă, de la departamente diferite, care-l disputam. A apărut şi un email anonim, distribuit generos către multe departamente, cu detalii despre acest "grup" al femeilor din haremul lui Alex. S-a creat o atmosferă cu bârfe şi zvonuri false, aşa încât două dintre noi ne-am trezit chemate la resurse umane, unde ni s-a explicat că e în interesul fiecăreia să-şi găsească de lucru în următoarele 30 de zile.
 
A fost până la urmă o uşurare să ies din acea combinaţie. Acum îmi caut de lucru. Sunt o fată drăguţă, muncitoare şi dornică să învăţ lucruri noi.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (34)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • mihai pe 9 Sep 2014, 15:29
  UN OM ”APROAPE “”TRIST

  Vreau sa incep cu povestea unui prieten , un om bun care nu reusea sa aiba o relatie stabila si de durata , care isi pierduse orice speranta de a avea o familie.Acel baiat acum circa 13 ani v-a trimis o scrisoare la o rubrica dematrimoniale,revista respective a publicat povestea si el are acum o familie de vre-o 12 ani fericita.Acum sa vorbim despre mine, in timpurile acestea ”moderne” sincer sa fiu mi-a fost greu sa scriu , sau sa cer ceva de la revistele de acest gen, dar am reusit sa imi iau inima in dinti si sa sper din suflet ca si eu imi voi schimba viata.Ma numesc Marius am 35 ani.1,70 inaltime,75 kg sunt ospatar , imi place sa cred ca sunt un om bun si cu frica de Dumnezeu si in toti anii acestia de viata nu am reusit inca sa imi umplu golul -o familie careia sa Ii ofer totul, o familie care sa imi ofere totul.Nu sunt un pretentios , sau prin prisma meseriei vre-un fustangiu .Viata m-a incercat atat de mult incat am trecut de mult peste aceste copilarii>Am avut o relatie cu cineva de 4 ani dar decat eu ofeream,in 4 ani nu am reusit sa ne mutam inpreuna ,femeia de langa mine nu putea sa ”vrea”nimic stabil si sigur doar vroia sa ratacim , ori anii treceau fara nici un rost si a trebuit sa pun punct.Vreau sa ma trezesc dimineata si sa ma culc seara langa un suflet bun si curat,vreau sa pot sa ofer tot si sper ca cu ajutorul lui Dumnezeu sa reusesc.Multumesc anticipat si crede-ma o sa merite

  1
  0

 • Bond pe 9 Apr 2013, 16:14
  Angajez secretara

  Angajez o secretara care sa-mi fie amanta. Cine doreste sa trimita CV la email. Rog seriozitate.

  7
  0

 • Eu si nimeni altu. pe 16 Sep 2012, 20:25
  La cate proste sunt in tara.

  Romancele sunt frumoase dar au melicul asta de a se f*/3 cu orice barbat de care le place sau le cumpara increderea fara sa se mai gandeasca la ele sau si la cealalta relatie pe care unele o au. Nu ma mira de ce am exportat atata materi prima pe strazile din Italia, Spania, bordelurile din Elvetia, Olanda si Germania.

  2
  0

 • pitiku pe 3 Iul 2012, 18:25
  femeia cea mai periculoasa fiara.

  ce sa zici si tu ST.EVA . toate spuneti acelasi lucru dar sunteti o apa si un pamant. vrei sa spui ca nu ai inselat niciodata? cum poate spune o femeie ca nu a inselat niciodata? eu nu mai pot crede in femei.am fost inselat de 10 femei si de zeci de ori poate chiar sute la 19 ani ai mei.. numai de o femeie am fost inselat de vreo 13 ori in 9 luni de zile...asa ca nu va mai dati inlaturi ca voi suferiti si ca sunteti inselate .s-a schimbat moda.nu mai sunt timpurile in care barbatu insela,acum femeia inseala si barbatu sufera;) VA DATI RANITE SA PUTETI RANI MAI USOR ! BAIETIIII NU MAI CREDETI FEMEIA NICIODATA NU CREDETI IN VORBELE EI DE VRAJITOARE,SEDUCATOARE...!

  2
  1

 • RAY pe 4 Oct 2011, 01:41
  PT MIRELA

  Mirela lasa ne draga cu pricipiile tale......!Iti spun eu sunt 3 elemente :momentul;locul si omul-cind astea trei se intinlesc, cind momentul locul si omul sunt alea care trebue, sa vezi tu ce te....pe ele de principii..!.asta daca nu ai vreo problema cu capul ori esti frigida! Mai comenteaza ST. EVA :mi am tras o....si cu portarii da n am indraznit de ce urita sunt sa ma dau la sefu..ca el la mine oricum nu s ar fi dat.....Dragutelor credeti ma cit de bine ar sti ea in pat nu ar fi avansat o nici dracu daca era proasta...!Mai bine ati invata ceva de aici si n ati mai sta neepilate si putind a mincare,reci ca un peste congelat si nemultumite ca de aceea va fute altele barbatii!

  3
  0

 • RAY pe 4 Oct 2011, 01:34
  PT MIRELA

  Mirela lasa ne draga cu pricipiile tale......!Iti spun eu sunt 3 elemente :momentul;locul si omul-cind astea trei se intinlesc, cind momentul locul si omul sunt alea care trebue, sa vezi tu ce te....pe ele de principii..!.asta daca nu ai vreo problema cu capul ori esti frigida! Mai comenteaza ST. EVA :mi am tras o....si cu portarii da n am indraznit de ce urita sunt sa ma dau la sefu..ca el la mine oricum nu s ar fi dat.....

  1
  0

 • RAY pe 4 Oct 2011, 01:26
  comentariu

  E usor sa judeci, dar e pacat domnelor frustate.Este viata ei ce va nemultumeste faptul ca s a culcat cu sefii ei si nu cu portarul?S au ca erau indivizii casatoriti? a ? ASTA E......!Nici un barbat care are o buna relatie cu sotia lui nu isi trage amanta chiar daca e sef!Ea nu a vrut sa sparga casa nimanui...le ar fi putut provoca neplaceri indivizilor va asigur de asta!Si a trait viata asa cum a vrut si basta. Iubita atita timp cit nu esti maritata trageti o cu cine ti pofteste inima.Iar pentru viitor iti doresc mult succes!

  1
  0

 • Mimi pe 9 Aug 2011, 12:20
  CRED CA ESTE DOAR O POVESTE

  Mai , sincera sa fiu, eu nu as fi povestit cu atata seninatate cat de imorala sunt ... DAR IN PROPORTIE DE 89 % cred ca este doar o poveste... In rest nu agreez astfel de caractere care urmaresc ascensiune doar cu derierul... Daca ce ai spus este adevarat,,, atunci este bine sa te trezesti fata.. si sa mergi pe un drum drept.De ce nu te indragostesti de barbati liberi, necasatoriti, fara obligatii? Pune-te pentru o clipa in locul sotiilor acelor barbati cu care te-ai culcat ani de zile... S-ar putea ca intr-o zi sa simti pe pielea ta ce inseamna aceasta tradare

  3
  0

 • maria pe 15 Feb 2011, 16:01
  Fataaaaaaaa esti naiva

  Ion,da i un birou si un calculator ca se revanseaza:)))))))))) Stai de saltea cu atat scoala....:)))))))

  2
  2

 • Marcelino pe 10 Feb 2011, 17:47
  Poveste adevărată: "Mă culc cu şefii! Cum pot să scap?"

  Incearca si cu colegii!

  10
  0

 • Mirela pe 8 Feb 2011, 16:15
  FELICITARI!!!

  FELICITARI!!! Si nu o zic deloc ironic....Bravo tie k poti sa fii asa. Ce-i drept ai si de pierdut....dar , pierzi frumos.

  3
  3

 • Mihaela pe 8 Feb 2011, 12:25
  Pt Ani

  Uite ca eu iti zic: n-am avut nicio relatie cu niciun sef. Si nu, nu sunt ipocrita. Si nu, nu voi avea niciodata pentru ca am niste principii ... Ce zici de asta?? Si cum adica "amanta/secretara"? Poti sa te explici un pic?

  5
  0

 • ani pe 7 Feb 2011, 23:46
  eehh naaa

  "cine se crede nevinovata sa arunce prima piatra"?!! hai sa fim serioase,acelea care zic ca nu au avut nici macar o aventura cu seful, este o ipocrita ,cele care acuza sunt frustrate,celelalte care zic ca a stricat casa unor barbati ,nevasta-sa nu va sti niciodata pt ca asta inseamna sa fii amanta /secretara:)) tentatii sunt la orice pas,conteaza ce tintesti si pe cine:P

  2
  5

 • elenush05 pe 7 Feb 2011, 21:42
  Draga fata ..

  pai tu 6 ani de zile ai fost numai secretara ?nu ti se pare putin anormal ? adica daca tot spui ca esti desteapta ar trebui totusi sa avansezi.ca secretara nu castigi foarte mult (salariu minim),program de 8 ore in general.putin imi pasa ca ai fost amanta;insa sa susti ca esti muncitoare si ca vrei sa inveti lucruri noi ??? 6 ani de zile ce ai facut?defapt este de inteles de ce ai preferat secretara si nu ai avansat.

  7
  4

 • ion pe 7 Feb 2011, 17:27
  POVESTE FICTIVA

  POVESTEA ASTA SIGUR E FICTIVA!:)))NU O MAI LUATI DE BUNA:)

  4
  2

 • puf pe 7 Feb 2011, 17:20
  ce rai sunteti !

  avand in vedere ca ea inca e in cautarea unui loc de munca, prima vina este a sefilor deoarece i-au dat unda verde pentru a putea ajunge mai departe de relatia sef-angajat.poate a fost si vina ei ca totusi .. era o varsta destul de frageda, practic ea s-a tot hranit cu iluzii si a trait cu sentimentul ca se indragosteste de oameni mai maturi decat ea sau deodata cu ea, dar asta nu inseamna sa o condamnam pentru simplul fapt ca a ajuns la unele relatii mai mult decat ar fi trebuit sa fie. e totusi o femeie ... si merita ajutata ca nu cred ca e singura femeie de pe fata pamantului care trece prin asta . are nevoie de ajutorul unei persoane, sa-i ofere incredere . :)

  6
  1

 • Mimi pe 7 Feb 2011, 14:48
  ....

  "japita devoratoare ce-si merita soarta"?????? spunea cineva dar .."sefii insurati "care acceptă asemenea servicii de la secretare ce sunt???????? Ei nu se gandesc niciodata sa se pună in pielea sotiilor înselate!!!!! Oare de ce!!!! Despre ei putem zice ca sunt ce....????????

  4
  3

 • Lizica_cu_pisici pe 7 Feb 2011, 09:54
  e o facatura

  ...nu ca nu ar exista doamne si domni care duc o astefel de viata ,dar aici totul e ipotetic..Sunt bune si astfel de dezbateri ,dar sa fie un studiu de caz,adica ceva real.

  1
  3

 • Marika pe 7 Feb 2011, 07:27
  lol

  Sincer...nu cred ca sunt in masura sa te critic...dar totusi o s-o fac!!!Dragutzo te-ai bagat in casnicii si poate le-ai si distrus....deci ce parere vrei sa am despre tine....n-o mai face pe victima...incepe sa-mi fie greatza de femei ca tine!!!sper sa te miste macar un pic cometariile noastre,si sa-ti revi!!

  2
  3

 • MILIUTA pe 6 Feb 2011, 22:06
  de ce? NICIODATA FEMEILE NU DAU VINA PE BARBAT?

  De ce este mereu vinovata aceea ce se culca cu el? de ce suntem atit de lase si nu spunem ca de fapt vina totala este a lui?A celui ce are familie ,sotie ,copii.Nu pot sa cred ca multe femei inca mai gindesc asa .Din acest considerent mereu suntem lovite noi ,femeile ,cele ce credem in ei .Si atunci de ce mereu incercam sa-i absolvim de vina ce o poarta numai pentru a avea acel statut de femeie maritata ,la locul ei ,cu barbat ,desi el se culca cu cine-i iese in cale fara a avea remuscari.TREZITI-VA DOAMNELOR CELE CE AVETI BARBATI DE ACEST FEL SI VEDETI LUCRURILE ASA CUM TREBUIE ,SI CUM SUNT.

  2
  2

 • Livia pe 6 Feb 2011, 20:53
  naivilor!!!

  cat de naivi puteti fi! cum puteti crede ca acest articol e real? ma pufneste rasul cand vad ca va adresati direct unei persoane inexistente. aceste povesti sunt cele in genul cum erau mai demult revistele :povestea mea, povesti adevarate etc., care nu erau decat nascociri ale redactorilor. m-am saturat de atata fals peste tot: la tv emisiuni regizate, pe net articole inventate... sunt de-a dreptul scarbita!!!

  6
  2

 • elena pe 6 Feb 2011, 20:40
  mda...aruncam cu pietre

  nici eu nu sunt de acord cu genul asta de femeie,mai ales ca sunt sotie,mama...dar sa fim seriosi..nu le-a pus pistolul la tampla,indiferent cat de tarfa ar fi fost...dragilor care aruncati cu pietre

  3
  0

 • cristinukaaa pe 6 Feb 2011, 19:23
  vsm !!!

  doamneh cat urasc genul asta de femei !!!!! nijte curve imputzite care au impresie f buna dsp ele , dar ele sunt doar nijte zdrentze imputzite care reushesc doar cu fundul :)) imi dau seama ce parere va avea copilul tau dsp tn ...

  4
  2

 • filipandreea pe 6 Feb 2011, 18:08
  ......

  mai sunt inca femei care cauta un barbat pentru ca au nevoie de stabilitate atat financiara cat si profesionala.din pacate asta e lume in care traim si crezi ca tie nu o sa ti se intimple.sotul meu are o relatie cu cineva inferior lui din punct de vedere profesional.e si vina lui si vina ei.concluzia o trageti voi

  0
  0

 • marlene pe 6 Feb 2011, 16:40
  mda ...

  De ce sa-ti pierzi timpul absolvind facultate dupa facultate si cu munca in adevaratul sens al cuvantului cand poti sari dintr-un pat in altul pentru a avansa cat mai rapid in cariera? Se pare ca merge de minune in Romania acest lucru!!! Cineva comenta mai jos "ca trebuie sa inveti din greseli", ti se pare ca duduia a invatat ceva? Crezi ca nu urmeaza un al patrulea sef si o noua promovare?! promovare

  10
  1

 • Mihaela pe 6 Feb 2011, 15:35
  Ce legatura are?...

  ....jobul de secretara???? Care-i faza? ca nu inteleg...Tot repeti in articolul asta (care oricum, cred ca e inventat, dar cu siguranta se intampla si in realitate cazuri d-astea). Pai ce are a face un job cu caracterul execrabil al unei femei?? Duduie, o femeie serioasa este admirata si in postul de secretara, post pe care vad ca-l consideri inferior, si in orice alt job. Stai linistita, la avocati e mai ceva...

  3
  0

 • Gianinah pe 6 Feb 2011, 15:31
  Vai si-amar !

  Incredibil ce ipocrite sunt unele femei: daca povestea ar fi fost spusa de una din nevestele inselate, protagonista ar fi fost catalogata ca o japita devoratoare ce merita infernul. Asa, vai saracuta, e o victima sincera! Vrei parerea mea ? Esti o japita devoratoare ce-si merita soarta... Nu te-ai gandit niciodata sa te pui in pielea sotiilor, nu ? Mereu a fost vorba doar de tine, de ce vrei tu, de ce poti tu sa ai ! Esti egoista, manipulatoare, profitoare si da, ai meritat toate insultele primite. O persoana sincera si bine interesata (cum ai vrea sa te credem), s-ar fi gandit de doua ori inainte sa se bage in familiile altora si sa aduca nefericire unor biete femei. Sincer iti doresc sa fii si tu inselata cu o secretara draguta si amabila. Apoi sa indraznesti sa vii aici sa te zmiorcai cu ghinionul tau. Deocamdata nu esti decat o femeie fara scrupule care pozeaza in victima si nu gandeste decat in perspectiva interesului ei. Mi-e scarba de tine !

  5
  0

 • ileana pe 6 Feb 2011, 15:22
  mai bine nu te culcai cu nici unul

  eu zic ca daca nu te culcai cu nici unul mai bine stateai acum cu constiinta sa te simti aruncata la gunoi sau folosita trebuie ca e un sentiment care face sa te urasti ca persoana sunt destule fete care sunt la locul lor dar si muncesc..ai pornit pe drumul asta de mica..schimba-te, ca de pierdut vad ca tot pierzi locul de munca..ai sa te simti mult mai bine cu tine insati.

  2
  0

 • denisa pe 6 Feb 2011, 14:44
  eva

  important e sa invatam din greselile noastre

  5
  1

 • bubulina gospodina pe 6 Feb 2011, 14:26
  Nu e de scapat!

  Nu-ti face atatea griji. Nu ai vrut sa se intample. Atata timp cat ai avut curajul si deschiderea sa povestesti, esti de admirat. In plus, vad ca deja iti gasesti un loc de munca. Domnul Ion iti vrea CV-ul, nu pe tine ca femeie. Ci pe tine, ca persoana harnica, dornica de a invata toate secretele unei meserii curate, de birou. Deci, tot raul spre bine. Cine stie? Poate vei da si de o persoana serioasa. Nu ca neseriosii tai de sefi. In fond, barbatul e cel vinovat.

  5
  2

 • andra pe 6 Feb 2011, 14:07
  secretara

  te inteleg..sincer...fie ei sefi sau nu...de fapt, te`ai indragostit de iluzii si fara sa`ti dai seama si oricat vei incerca sa nu o faci..tot o vei face..spor in cautarile pentru job!!!

  2
  2

 • Ion pe 6 Feb 2011, 11:39
  secretara

  ionmunteanu32@yahoo.com

  4
  0

 • Ion pe 6 Feb 2011, 11:38
  esti secretara ideala

  Uf, ce sa zic...nu vrei sa-mi trimiti un CV? si o fotografie... Vorbesc serios..astept

  7
  1

 • ST.EVA pe 6 Feb 2011, 10:48
  Mi-au placut si mie barbatii la viata mea

  Si ei pe mine de mama mama, dar niciodata nu am indraznit nici macar sa ma gandesc sa am o relatie cu seful meu. Nu te judec, nu am nici un drept. E mult mai cinstit si ami bine sa fii apreciata pentru ce ai in cap si ce stii sa faci la locul d emunca decat ce stii sa faci in pat. Zau de v-am inteles pe voi astea care urcati mai sus pe scara profesionala datorita sexului. Bai nene sex gasesti si fara asta ce mama dreaq.

  5
  2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod