Femeile sunt mai inteligente decât bărbaţii

Pe măsură ce înaintează în vârstă, femeile devin mai inteligente decât bărbaţii, potrivit unor cercetători americani. Se pare că acest lucru este posibil datorită hormonului sexual feminin, estrogen, considerat un "adevărat elixir al minţii", care creşte capacitatea cerebrală.
Pe măsură ce înaintează în vârstă, femeile devin mai inteligente decât bărbaţii, potrivit unor cercetători americani. Se pare că acest lucru este posibil datorită hormonului sexual feminin, estrogen, considerat un "adevărat elixir al minţii", care creşte capacitatea cerebrală.   
 
Cu vârstă, la femei creşte nivelul de estrogenului, atingând apogeul în perioada în care sunt apte de reproducere.  
 
Şi creierul femeilor este construit altfel decât al bărbaţilor, se arata într-un studiu publicat la începutul acestui an. Creierul masculin şi cel feminin pot face operaţiuni similare, însă este foarte diferit modul în care cele două creiere "circuitează" informaţiile primite.
 
Femeile acţionează mult mai intuitiv şi gestionează mai bine problemele pe care le au; se orientează mult mai bine în timp şi spaţiu şi gândesc în perspectivă.
 
Oare mai era nevoie de aceste studii, atât timp investit pentru a demonstra, încă o dată, că femeile se pricep la toate? Şi bărbaţii sunt buni în multe domenii, să nu negăm asta. Va las pe voi să faceţi o listă.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • pffffff pe 19 Iul 2011, 19:14
    idioata dracu

    m**e adriano! tie si celor care te asculta! playback poa' sa faca si-o surdo-muta asa ca tine

    0
    6

  • adriana pe 14 Ian 2011, 21:39
    femeia si barbatul sunt la fel

    cred ca domnul.....mark....ar fi dat dovada de inteligentza daca ar fi stiut sa'si alea mai cu atentie cuvintele.... din pacate, el a demonstrat contrariu...ca nu are creier si nici maniere.... da, sunt barbati care dovedesc ca nu au creier deloc in cap, dar nu putem nega ca printre femei nu exista astfel de "specime" ...

    1
    0

  • Mark pe 9 Ian 2011, 13:52
    AIUREA

    Hai ca ati luat-o prin porumb.De asta umblati voi goale pe strada si flirtati cu toti?Vreti sa ma scutiti?Bai nebunelor,in Biblie scrie clar ca barbatul e capul femeii!Voi sunteti obsedate sexual,de aia ispititi si distrugeti barbatii,scarbe ordinare ce sunteti.Scrie tot in Biblie,desteptelor.Da de unde sa stiti voi,care cititi ce zic specialistii lu' peste prajit.Asa va trebuie,ca barbatii sa va evite si sa va ignore,pentru ca voi nu vreti iubire sincera,ci puterea absoluta

    0
    6

  • floricica27 pe 31 Dec 2010, 12:10
    bine zici alexandra

    are dreptate alexandra :))...fiecare gandeste cu ce are...sau nare:))... barbati cu ce au in pantalonii iar noi...ne folosim creierasul :P poate asa nu o sa se mai creada ei atat de buni :D

    1
    1

  • Alina.P pe 9 Dec 2010, 18:25
    Go Girls!!!

    Adoooor studiile de genul,in care sunt acreditate si femeile. M-am saturat ca barbatii sa se creada atotputernici iar noi femeile sa fim devalorizate. E timpul pt marea razbunare!!!!

    3
    0

  • andreea pe 4 Dec 2010, 22:23
    dap

    de acord cu tn...

    2
    1

  • alexandra pe 27 Nov 2010, 05:00
    hi

    normal frateee!!!mult le a mai luat sa descopere.Dar cauza e ca ei gandesc cu ce au in pantaloni si nu in cap:D

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod