Dragoste. 5 greşeli aparent banale care îţi şubrezesc relaţia

Eşti dependentă de el

Într-o relaţie, este posibil ca unul dintre parteneri să-i cedeze celuilalt toate atribuţiile importante dar şi puterea de decizie. Se poate întâmpla treptat şi are consecinţe grave asupra echilibrului în cuplu, ducând la ceea ce se numeşte "infantilizare", adică unul dintre parteneri se transformă într-un copil ascultător, complet dependent de celălalt. Dacă te regăseşti în această descriere, dacă îţi este dificil să iei chiar şi cea mai mică decizie fără să-i ceri părerea iubitului tău, trebuie să îţi recapeţi independenţa.

Este o situaţie care produce dezechilibre majore: partenerul care deţine controlul se simte epuizat, încărcat cu toate grijile, iar celălalt ajunge să piardă atât încrederea în sine, cât şi respectul celuilalt. 

Crezi că trebuie să ştie ce gândeşti

Ai pretenţia ca partenerul tău să ştie ce vrei fără să-i spui? Este o greşeală majoră care apare adesea în relaţii, în special în cele vechi. Pentru ca viaţa în doi să fie cât mai frumoasă şi liniştită, comunicarea este esenţială, chiar dacă aveţi impresia că vă cunoaşteţi atât de bine încât nici nu mai e nevoie să spuneţi unele lucruri.
De aici pot apărea nemulţumiri, frustrări şi dificultăţi care în timp vă afectează serios viaţa de cuplu.

 

 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod