Descoperirea aventurii

Ca si in celelalte cazuri, este posibil sa va simtiti socati, auzind in acest mod despre aventura. Va puteti gasi in pozitia de a incerca sa pastrati o masca de normalitate, in timp ce in interior va simtiti distrusi. Daca descoperiti ca mai multe persoane stiau despre aventura, in timp ce dumneavoastra erati pe dinafara, va veti simti, probabil, stanjeniti si nesiguri in legatura cu modul in care trebuie sa abordati situatia. Va puteti intreba in cine mai puteti avea incredere, daca atat colegii de serviciu, cat si rudele sau prietenii au tinut secret fata de dumneavoastra un astfel de lucru.

Ati putea sa va intrebati imediat partenerul drept in fata despre adevarul zvonurilor sau sa incepeti propria investigatie, mai intai cu ceilalti. Puteti fi tentat sa contactati un prieten comun, pentru a descoperi daca era la curent cu aventura sau doar pentru a vedea daca va va spune ce se petrece. Exista posibilitatea sa reactionati intrerupand orice contact cu ceilalti, deoarece nu puteti face fata faptului ca ei au stiut despre aventura inaintea dumneavoastra.

Ati aflat despre aventura de la amant

Vestea aventurii partenerului data chiar de amantul acestuia poate fi destul de greu de suportat. Respectiva persoana va poate contacta direct, la telefon ori printr-o scrisoare. Daca soseste la usa si va spune ca ea este persoana cu care partenerul dumneavoastra va insala, primele ganduri pot fi acelea ca minte. Exista si posibilitatea de a trai un sentiment de tipul "gasirea unei piese lipsa dintr-un puzzle". Acest sentiment poate fi atat de puternic, incat persoanele care l-au trait descriu intalnirea cu amantul ca pe "un fel de eliberare".

Totusi, chiar daca aceasta intalnire va poate ajuta sa vedeti clar anumite evenimente, altfel inexplicabile, care au avut loc in cadrul relatiei in ultimele cateva luni sau chiar mai mult, ramane totusi un moment incarcat de emotie. O parte din ceea ce va urma va depinde de modul in care respectiva persoana se prezinta. De exemplu, poate fi furioasa, disperata sau tematoare. Va trebui sa faceti fata atat unei persoane extrem de emotionate, cat si propriilor sentimente.

Sa aflati despre aventura printr-o scrisoare de la amantul partenerului dumneavoastra este, de asemenea, foarte dificil, desi ati avea, cel putin, timp sa analizati cum v-ati putea aborda partenerul in legatura cu aceasta situatie. Ati putea chiar nega ca scrisoarea este sincera sau veritabila, in timp ce asteptati mai multe informatii de la partener.

Primul sentiment va fi, probabil, cel de surpriza si nefericire. Puteti sa izbucniti in plans, sa simtiti agresivitate fata de amant sau sa fiti rezervati, ca si cum evenimentele prezentate se intampla unei alte persoane. Puteti, de asemenea, sa traiti experienta unei empatii neasteptate fata de acesta, simtind ca ati fost impreuna victimele partenerului, mai ales daca amantul a descoperit abia acum ca persoana pe care o credea singura este, de fapt, casatorita sau traieste cu altcineva. Acest lucru poate explica de ce unele persoane pot chiar sa se alieze cu amantul partenerului lor.

Sau, dimpotriva, puteti simti ca acesta este vinovat pentru toate problemele relatiei si sa doriti sa il atacati, verbal sau fizic. Confruntati cu realitatea data de prezenta amantului in persoana, nu va mai puteti ascunde in spatele iluziei ca nu a avut loc nici o aventura sau in incercarea de a gasi scuze pentru a o descrie drept o greseala. Aceasta inseamna ca intalnirea cu amantul este ca o lovitura de ciocan care v-a facut tandari viata. Acestea sunt sentimente normale, dar foarte greu de infruntat.

Ati aflat despre aventura de la partenerul de cuplu

Acesta reprezinta cel mai deschis mod de a afla despre aventura, dar este, probabil, si cel mai dificil de infruntat. Daca partenerul va va expune situatia pe un ton grijuliu - dupa ce v-a explicat ca vrea sa va vorbeasca despre ceva important, pregatindu-va pentru discutia care urmeaza - probabil ca veti fi suparat, chiar nervos, dar nu va veti mai putea ascunde in spatele sentimentului defensiv ca aventura nu este reala.

Daca insa, in mijlocul drumului, va dezvaluie aventura pe care o are, puteti simti ca se crapa pamantul sub picioarele dumneavoastra. Oricare ar fi conjunctura, veti trai realitatea emotionala deplina a aventurii si va va fi foarte dificil sa ii faceti fata. Unele cupluri au descris sentimentul ca pe un "tavalug emotional", aproape in sensul literal al cuvantului, care iti taie, pur si simplu, respiratia. Daca ati avut banuieli cu privire la existenta unei aventuri, acum va puteti intreba ce va mai rezerva viitorul.

Raspunsul dumneavoastra la vestea data de partener in legatura cu aventura va depinde de modul in care acesta va comunica situatia. Daca vi se da ceva timp pentru a pune intrebari si a va exprima sentimentele, veti face fata mai usor decat daca partenerul va va spune despre aventura si apoi se va napusti afara din camera. Dar, oricare ar fi sentimentele profunde pe care le nutriti in legatura cu aventura partenerului, primele cateva zile dupa dezvaluirea acesteia vor fi marcate de un puternic amestec de sentimente contradictorii - manie si tristete, soc si resemnare.

Daca partenerul sta cu dumneavoastra, probabil ca veti dori raspunsuri la intrebarile pe care le aveti si, de asemenea, veti dori o anumita perioada de singuratate. Puteti chiar sa va respingeti partenerul, daca acesta incearca sa se scuze sau chiar sa deveniti atat de maniosi, incat sa incepeti sa aruncati cu lucruri in el. Toate aceste manifestari sunt normale, dar daca apare orice tip de violenta care sa va ameninte pe dumneavoastra sau pe partener, trebuie sa luati cele mai potrivite masuri pentru a va proteja. Nu stati locului, sperand ca violenta nu va escalada.

Felul in care veti reactiona la dezvaluirea aventurii poate depinde de modul in care ati infruntat in trecut evenimente dificile. Majoritatea cuplurilor si-a format un fel de tipare de raspuns pe care tinde sa le urmeze de fiecare data cand apare ceva incomod in relatie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod