Cum treci peste suferinta unei relatii incheiate?

Poate ca ai repetat in plan mental ca "relatia mea anterioara s-a terminat"; este o formula pe care o simti aproape. Din pacate, planul cognitiv nu poate sa te ajute foarte mult.

Articolul de saptamana trecuta m-a determinat, prin reactiile voastre, sa ma opresc asupra temei: cum reusim sa ne eliberam de o reactie mai veche care continua sa existe in sufletul nostru? Scopul ar fi finalizarea relatiei anterioare, consumarea ei in lumea imaginara si preluarea, in imaginar, a unei alte relatii.

Cum se termina o relatie?

Prin asumarea a ceea ce a fost, prin integrarea elementelor satisfacatoare si mai ales, prin introducerea in lumea reala a persoanelor care sunt astfel preocupate de imaginarul propriu.

Solutia falsa

Poate ca ai repetat in plan mental ca "relatia mea anterioara s-a terminat"; este o formula pe care o simti aproape. Din pacate, planul cognitiv nu poate sa te ajute foarte mult. Uneori pare a functiona, insa atunci este corelat cu afectivul, cu ceea ce simti. Aceste repetari sunt solutii cognitive pe care nu le-as recomanda intrucat par sa fie o pacaleala sau, mai corect spus, o autoinselare a propriei persoane, in care ceea ce simti de fapt nu este consumat, ci retras intr-un plan care se vede mai greu.

Autenticul

O relatie pe care ai pierdut-o se dizolva prin suferinta produsa de ea insasi, prin acceptarea ei ca pierdere si travaliul presupus de aceasta pierdere. Plansul, suferinta, durerea si acceptarea acestor stari ajuta mult mai mult decat a-ti spune mental: "viata mea e minunata, sunt alaturi de cineva care ma iubeste". Mentalul ajuta ca un pas secund. Lasarea in voia suferintei produsa de pierdere, abandon, despartire este modalitatea autentica prin care poti depasi ceea ce s-a intamplat.

Cat timp suferinta nu s-a manifestat, nu poate sa fie vorba despre o terminare a unei relatii pe care am simtit-o ca importanta. Traim intr-o epoca destul de rationalista, in care lucrurile precum "a simti durere" par sa fie interzise. Peste tot sunteti indemnate sa va simtiti bine indiferent de ceea ce inseamna acest "bine". Sa te simti bine nu mai este o consecinta a faptului ca tu esti ok, ci o datorie pe care o ai fata de lume, fata de cei apropiati.

O solutie autentica?

Lasa liber in exprimare ceea ce simti cu adevarat. Nu este necesar ca acest lucru sa se intampla intr-un context cadru definit. Nu este necesar sa o faci nici in bratele mamei si nici in biroul sefului, dar a te ascunde de tine insati este mai curand periculos. Poti sa simti liber tot felul de stari, tot felul de durere. Nu este obligatoriu sa fii vesela cand esti deprimata. Lasa depresia libera in manifestarea ei - merita pe termen lung.

Autoinvestigatia

Autoinvestigatia nu exclude solutia de mai sus. Diferenta pleaca de la faptul ca aceasta veche relatie ti-a dat un ceva unic, un ceva aparte care continua sa existe, chiar daca relatia nu mai exista. Ai oare puterea sa-l identifici pe acest ceva unic?

Aceasta este o solutie care functioneaza cel mai bine cand mai participa cineva care reuseste sa vada ceea ce tu nu vezi. Acest ceva unic este in relatie cu multe alte lucruri ale tale care vin din trecutul tau. Cand il simti cu adevarat, atunci poti spune ca relatia pierduta ti-a adus mai mult decat ar putea sa iti aduca orice alta relatie si pe care o pretuiesti tocmai prin faptul ca ai pierdut-o.

Acest lucru pretios este descoperirea propriei tale fiinte, a ceea ce esti dincolo de ceea ce faci in fiecare zi. Acest ceva unic nu este al celuilalt, ci al tau si, ca urmare, il posezi in continuare. Ti-a adus o stare de siguranta, ti-a adus aminte de copilarie, ti-a adus ceva placut, bun, util tie. Practic nu regretam persoana reala, ci propria noastra fiinta care a pierdut ceva. Acest ceva este identificat cu persoana reala, cu fosta amanta si incercam sa functionam ca atare.

Aceasta solutie presupune o mare putere de a fi foarte aproape de tine, de a "cauta" in tine si de a gasi diferite componente prin care sa te ajuti singura. Dar acest travaliu desfasurat fara altcineva, nu mi se pare imposibil, ci doar foarte dificil. Presupune abilitatea de a te vedea si a te simti, de a accepta ceea ce vine din tine. Formula de unul singur functioneaza atunci cand a existat un travaliu anterior, de descoperire a ceea ce este interior, si prin urmare atunci cand exista aceasta autoreflexie necesara in demersul desfasurat.

Pretiosul

Solutia 3 este una care poate sa functioneze impreuna cu 1 si 2. Este vorba despre acceptarea a ceea ce a fost placut in fosta relatie. Din aceasta relatie ai reusit sa strangi tot felul de lucruri bune, tot felul de amintiri frumoase. Ar fi pacat sa le pierzi doar pentru ca ele nu mai exista. Acest frumos este ascuns in spatele altor sentimente si nu reusesti sa il pretuiesti asa cum simti intrucat stari ca furie, razbunare, indoiala, par a pune stapanire pe tine.

Poti spune in cuvinte aceste lucruri bune, sa le denumesti si sa le pastrezi aproape de inima ta. Nu iti ramane decat sa simti asta cu adevarat. Iar daca in loc de placere, aceste amintiri iti produc durere, lasa ceea ce simti liber si mai tarziu vei putea sa te bucuri de ele. Este important sa spui, sa rostesti aceste cuvinte pentru ca astfel vei simti ca iti apartin, ca au o forma a lor si o viata a lor. Aceasta punere in cuvinte este diferita de lamentarea pentru pierdere sau de alte stari. Este o punere in cuvinte a ceea ce simti si nu a ceea ce s-a intamplat. Nu are rost sa spui ca te doare ca o persoana te-a parasit, dar are sens sa spui ca "ai simtit ca lumea este a ta", poti spune ca "ai nevoie de siguranta, iar aceasta relatie ti-a adus-o", are sens sa vorbesti despre ceea ce este interior.

Asculta-te

Asculta-te. Orice ai spune, face, gandi, asculta-te. Vei putea sa auzi lucruri care sa fie aparte si care vorbesc despre tine. Poti sa auzi ceea ce simti, poti sa auzi ceea ce iti doresti cu adevarat. Iti va fi dificil sa te asculti atunci cand emotia este puternica, dar va veni timpul cand vei avea o parere despre ceea ce se petrece cu tine. In acest moment, vei descoperi si lucruri diferite de ceea ce stii despre tine.

In final, o recomandare - cand simti ca lucrurile nu sunt ok cu o relatie veche, nu lua decizii pe care ai putea sa le regreti. Iar aici ma refer la decizii importante - casatorie, schimbarea locului de munca, tot ceea ce tie ti se pare esential pentru viata ta. In aceasta perioada esti mai dispusa spre masuri extreme, impulsive. Lasa timp pentru a vedea daca lucrurile sunt in ordine cu tine.

 

Comentarii (33)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adriana pe 8 Mai 2013, 15:46
    este rau cand te frigi a doua oara....

    m-am casatorit la 20 ani,am avut o casnicie fericita pana la un moment dat , spun asta pentru ca dupa 13 ani de mariaj el si-a gasit pe cineva iar eu am suferit ca un caine turbat.....dupa trei ani am inceput sa ma vad cu un barbat mai mic decat mine cu 10 ani,am fost foarte sceptica la inceput , din cauza experientei anterioare dar si din cauza diferentei de varsta , toate bune si frumoase ,ne-am facut planuri , imi spunea ca nimic si nimeni nu ne va desparti..... , in vara anului trecut a aflat ca este foarte bolnav si mai devreme sau mai tarziu el nu va mai fi langa mine , ce s-a intamplat cu el atunci nici nu stiu dar intr-o zi mi-a spus ca a venit timpul sa lase in urma lui pe pamant un pui de om...., ce sa fac? nu pot aduce pe lume , in aceasta lume plina de griji si probleme un copil care nu isi va cunoaste tatal....nu pot sa-i fac asta fetitei mele de 11 ani din relatia anterioara , este mai hotarat ca oricand sa cunoasca pe cineva care sa-i indeplineasca aceasta dorinta....ma doare sufletul si sufar din toate incheieturile pentru a doua oara.....cu toate ca sunt o romantica incurabila am ajuns la concluzia ca nu merita sa mai iubesti......

    0
    0

  • Ana pe 4 Feb 2013, 12:44
    ...

    Mai fetelor, chiar merita sa suferiti atat pt. un barbat? Eu zic ca nu. Mai tarziu cand o sa treaca suferinta, veti intalni alt barbat mai bun ca ex-ul si o sa vedeti ca o sa va para rau. Luati aminte, barbatul care te iubeste, nu te face sa suferi.

    2
    1

  • CIP pe 25 Aug 2012, 12:31
    UN SFAT BUN.

    Buna ziua,incep prin a spune ca ma numesc Ciprian am 28 de ani,trecut printr-un divort. Nu o sa relatez ce nu a mers in fosta casatorie...ci o sa va rog sa imi dati un sfat legat de relatia mea actuala care desi am duso 3 ani ceva nu merge. Din punctul meu de vedere consider ca este o persoana foarte posesiva,mereu crede ca o insel,chiar si simpla discutie cu o persoana de sex feminin ii genereaza suspicii,intodeauana considera ca are dreptate intr-un cuvant crede ca a luat un copil pe care sa il creeze cum vrea ea ,desi ea este mai mica cu 4 ani? intrebarea mea este ce e de facut ? Mentionez ca nici eu nu stiu exact ce vreau,dar am si teama de a incepe o noua relatie in care va trebui sa spun ca sunt un "divortat" Va multumesc!

    0
    0

  • ionut pe 30 Iun 2012, 17:21
    trairi&amintiri dureroase

    totul se intampla in unma cu vreo 4(patru)luni cand la munka am cunoscut o noua colrga de munka mai mare k mn cu aproape 4 ani cu timpul am inceput sa simt multe lucruri pentru ea j ea a raspuns la multe gesturi de ale mele chiar si doua tentative de sex si a 3a a fost chiar frumoasa ka am fakuto si fara prezervativ iar dupa aceea sa racit de mnb pt ka ea vroia sa se impace cu fostul ei iubit dcu care era de aproape de 7 ani ji din vorba in vorba am ajuns la cearta si mia spus multe j ka a avut pt mn doar mila j ma durut ff tare j akoma joaka cu un coleg de al meu un pic mai mare ca ea nuj cum sa fac sa scap de ea de toate de tot ke sa intamolat intre noi sa ma lase in pace ca mie frica sa nu incep sa o urasc j mia zis k niki o data nu ma iubit dar nuj kum a putut face atatea ku mn daca mia zis k nu maiubit nikiodata va rog din suflet sa ma ajutati sa uit de tot j de toate am constiinta,sufletul si inima incarcate pana la refuz nu mai rezist

    0
    0

  • gelutzu pe 24 Mai 2012, 23:03
    durere

    nici nu stiu cum sa incep...m-am despartit de persoana care pot spune k inca o iubesc si doare al naibii de tare dorm k sa nu ma gandesc la ea, ma trezesc ma gandesc la ea chef sa mananc nu am.... totul a inceput prin a-mi da demisia din politie militara pt k eu lucram la timisoara si ea in iasi,de loc si eu tot din iasi sunt,ea are un copil nimeni din familia mea nu a acceptat k eu pot iubi o fata cu un copil asa k am rupt timp de 3 ani legaturile cu familia mea, cu prietenii mei doar k sa pot fi un familist convins. problema este k a aparut monotonia in relatia noastra deoarece cand ai un copil nu poti merge des la disco nu poti iesi cand ai chef undeva ,trebuie sa fii mai mult familist,iar pe ea a terminat-o acest lucru. totul era cat de cat bine am plecat din tara si dupa o luna jumatate m-am intors fara sa ii spun gasind in apartament un prieten comun cu prietena lui intr-o camera iar in cealalt copilul cu ea si un amic de al prietenului in pat. sunt din iasi a mers la mitropolie s-a jurat cu mana pe sfanta parascheva k doar a dormit cu ea pt ca nu avea unde sa doarma,dar atuci s-a rupt ceva,a zis tot ea k e mai bine sa luam o pauza , vreau sa nu mai sufara dar orice fac doar cu gandul la ea stau,mai mult de atat mai merg si la ea sa beau cate o cafea incerc sa nu merg dar cand ma suna tresar desi stiu ceea ce a facut,nu ascund faptul k am plans de multe ori,si k m-am intors la familia mea pe care am lasat-o pt ea cu coada intre picioare....nush ce sa fac ea vrea pauza ea zice k ma iubeste....mai sunt multe de spus doar k nu pot trece peste...ce as putea sa mai fac ... K DOARE AL NAIBII DE TARE.....

    5
    0

  • Alessandra pe 24 Apr 2012, 12:26
    si eu simt la fel..:(

    Alexandra Stefania...si eu simt la fel..orice as face...e parca in zadar..am citit o gramada de carti,am auzit o gramada de sfaturi,comentarii,am incercat pe rand sa mi exprim suferinta,sa o reneg,sa o accept,sa nu ma mai gandesc...uneori,pe moment ma pacalesc,insa amintirea lui,durerea ma coplesesc din nou,si din nou...e atat de greu..nu ma mai recunosc..eu nu eram asa..nu ma inteleg nimic..:(

    0
    0

  • Alessandra pe 24 Apr 2012, 12:22
    :(

    Daca m ai intri pe aici Alexandra,desi pare aiurea poate vorbim,dc.vrei lasa unn id ceva,e cam ridicol,insa ma gandesc ca uneori face bn sa vb cu cineva care trece prin ceva asemanator,chiar dc fiecare simtim in felul nostru.numai bine doresc la toata lumea!

    0
    0

  • Alessandra pe 24 Apr 2012, 12:10
    si eu simt la fel..:(

    Alexandra Stefania...si eu simt la fel..orice as face...e parca in zadar..am citit o gramada de carti,am auzit o gramada de sfaturi,comentarii,am incercat pe rand sa mi exprim suferinta,sa o reneg,sa o accept,sa nu ma mai gandesc...uneori,pe moment ma pacalesc,insa amintirea lui,durerea ma coplesesc din nou,si din nou...e atat de greu..nu ma mai recunosc..eu nu eram asa..nu ma inteleg nimic..:(

    0
    0

  • alexandra stefania pe 23 Apr 2012, 22:03
    sa nu iubesti nicicand

    sunt atat de trista si de suparata incat nu stiu ce sa mai zic doar ca a trecut deja jumatate de an si eu inca sufar si nu vad nimic din colo de iubirea asta incheiata de mult! Cred ca sa incheiat inainte sa inceapa doar ca am refuzat sa vad asta tot timpul asta! nu cred ca vreun sfat de aici m-ar putea ajuta! bafta tuturor celor care sufera din dragoste si nu uitati capul sus poate fi si mai rau de atat

    0
    0

  • claudiu pe 8 Mar 2012, 14:15
    este foarte greu , nu stiu de ce se intampla asta

    am avut o relatie cu o fata timp de 2 ani, dupa 2 ani a ajuns la concluzia ca problemele financiare sant mai impportante decat noi si a hotarat sa o terminam pentru a avea o viata noua si spera ea fara datorii , , cu toate ca munceam amandoi se pare ca nu era suficient pt ea , acum stau si sufar ca prostul pt o relatie in care am bagat tot ce poate baga un om ;respect,sentimente, si tot ce se poate , este foarte greu nu stiu cum o sa trec peste asta!!!!!

    0
    0

  • Flavya pe 22 Feb 2012, 22:28
    Imi e dor, ce sa fac?

    Buna, am 17 ani si vreau sa spun ca am fost intr-o relatie cu un baiat nu foarte lunga, dar ceea ce-am simtit a fost cu totul special si deosebit. Cand ne-am cunoscut, eram foarte apropiati, in fiecare zi de dimineata pana seara eram impreuna. Dar distanta ne-a despartit atat la propriu cat si la figurat. El locuieste la cateva sute km distanta. Cand s-a intors, am avut o tentativa de impacare, insa eu am rsipit-o.. El si-a gasit fericiea in bratele altei fete iar eu am suferit enorm. Acum, sunt cu altcineva pe care nu pot sa spun ca-l iubesc, dar ..ma simt bine cand sunt langa el. Oricum, gandul meu tot la fostul zboara si sentimentele inca mai traiesc.. sper ca timpul sa ne aduca iar unul langa celalalt chiar daca va dura mult.

    1
    0

  • Cris pe 6 Sep 2011, 12:46
    Cum treci peste suferinta unei relatii incheiate

    Off e greu tare !! Sunt multe d spus eu am lasat de l inceput de la mine s n am ajuns bine de loc !! Si a luat o in cap ca numai el are dreptate ca numai el le stie pe toate cat timp fac si zic ca el e ok daca am si eu un punct d vedere s a treminat !! Are multe astepari de l mine dar eu d l el sa n am !! Si lipsa d incredere ma omorat nu are incredere daca m suna noaptea si n aud telefonul imi suna toata familia !!

    0
    1

  • ... pe 15 Feb 2011, 12:52
    DESPARTIRE

    hey..am fost cu un baiat cv timp si il iubeam ff mult...inca il iubesc dar el a spus ca nu ne cunoastem destul ca sa fim impreuna..iam zpus ca in timp o sa ne cunoastem insa nu a vrut...a doua zi mia dat un sms cu stii ca il place de tine insa simt ca nu te cunosc in deajun...ce ar trebui sa fac?????????????

    0
    0

  • ... pe 15 Feb 2011, 12:51
    DESPARTIRE

    hey..am fost cu un baiat cv timp si il iubeam ff mult...inca il iubesc dar el a spus ca nu ne cunoastem destul ca sa fim impreuna..iam zpus ca in timp o sa ne cunoastem insa nu a vrut...a doua zi mia dat un sms cu stii ca il place de tine insa simt ca nu te cunosc in deajun...ce ar trebui sa fac?????????????

    0
    0

  • Marya pe 5 Nov 2010, 18:13
    o despartire dureroasa

    si eu mam despartit de iubytul meu adica fostul si sufar foarte mult stau si ascult muzica trista...aducandumi aminte de clipele frumoase si de ultimul sarut.....

    0
    0

  • brandy pe 15 Oct 2010, 16:56
    vreau sa nu mai sufar!!!!!

    buna am 22 ani stau cu un baiat in casa de vreo 3 ani ne-am mutat impreuna de 4 ani stam impreuna vreau sa va zic ca nu mai pot prin cate despartiri si certuri am avut cred ca nu le mai stiu numarul acum m.am hotarat sa plec definitiv din casa sa ma mut si sa.l las chiar daca se rupe inima in mine dar nu mai pot la cat m-a injosit si la cate mi-a facut.ce pot sa zic eu de la el nu am cerut decat f mult respect iubire si intelegere reciproca dar partea cu respectul nu prea a mers la e.acum astept sa imi gasesc un apartament si sa ma mut si nu mai vb cu el de o sapt aproape si fiecare isi face treburile lui parca suntem 2 straini nu-l intereseaza cred dar drept sa zic nu ar mai putea sa faca ceva ca sa ma faca sa intorc inapoi din drumul meu pt ca m-am intors de 2 oro si degeaba am ajuns la aceeasi cocluzie ca e un tampit.nu m-a inselat niciodata ce pot sa zic tot timpul a fost alaturi de mine daca mi.a fost rau m-a ajutat cand am avut nevoie dar nu e pers care o vreau simt ca ma pune la zid si vrea sa ma controleze si e f gelos nu pot asa!de fiecare data cand am mers in romania in vacanta mi-a facut-o un infern cu geloziile lui si nu vroia sa mergem deloc la mine sa stau si eu cu ai mei doar la el vroia si eu sufeream f mult pt ca nu cunosteam pe nimeni la el nu mai pot simt ca ma sufoc vecat am mai plans si suferit si ii ziceam tot timpul sa se schimbe iar el o facea pt o sapt doua si gata......dati-mi un sfat sunt eu de vine oare?nu stiu ce sa mai zic simt ca innebunesc de atatea ganduri.

    4
    1

  • emma pe 26 Sep 2010, 21:16
    buna

    am 17 ani,aproape 18.sunt in prezent impreuna cu un baiat mai mic decat mine cu un an.mai precis,ne-am impacat de o luna.am mai fost 2 ani inainte si ne-am despartit din motive imature.acum din pacate da iarasi semne de o posibila despartire insa a zis ca mai vedem ce facem pt ca nu mai gaseste o fata ca mine.chestia e ca eu ma simt rau pt ca nu vb f mult si nici nu ne vedem mai mult de 1 data pe saptamana.il iubesc enorm.insa m-am saturat ca totul sa depinda de el .ar fi o metoda sa ne despartim?

    0
    0

  • Paternic_marinela-andreea pe 13 Sep 2010, 17:46
    despre o relatie de 4 luni

    Am avut o relatie de 4 luni cu un baiat,il cheama alex si are 17 ani jumate. l-am iubit dar el ma parasit pentriu ca nu au vrut ai mei sa ma lase sa dorm cu el, asa ca el intr-o seara mi-a zis ca o sa isi caute alta iubita ca nu poate sa traiasca asa, si acum cand il vad pe langa scoala mea cu fata aia de mana imi vine sa plang ca inca il iubesc niste sfaturi va rog......

    0
    3

  • Roxana pe 9 Sep 2010, 23:10
    vreau sa uit trecutu!!!

    Am fost cu un baiat cateva luni. El imi spunea ca ma iubeste ,eu chiar am pus suflet pe relatie si incet incet am inceput sal iubesc, ne-am petrecut revelionu inpreuna si cu cativa prietenii unde lam suprins pe el inpreuna cu o amica dea lui sarutanduse atunci nu am spus nimica am esit si iam lasat sa continue ce a inceput...am plecat acasa nu iam mai raspuns la telefoane.sms eu il iubeam foarte mult si am spus sai mai dau o sansa si lam iertat. Dar el nu sa schimbat a ramas acelasi .Asa ca am pus punct relatiei si am mers fiecare pe drumul lui desi il iubesc si acuma nustiu ce sa fac sal uit sa nu ma mai gandesc la el, imi apare tot timpu in gand, tot timpu ma gandesc la el nu mai stiu ce sa fac ...poate vreti sa ma ajutati sa-mi dati niste sfaturi...

    0
    0

  • Nelutu pe 26 Iul 2010, 16:43
    buna

    Am avut o relatie de 5 ani.am trecut si prin rele si prin bune.de ceva timp lucrez pe taxi.fosta me-a prietena lucreaza la o firma de distributie la facturari.de o sa ptamana mi-a zis ca nu se mai poate sa continuam,spunand ca nu stie daca mai simte ceva pt mine.am rugato sa imi acorde o sansa sa repar ceva,sa ofer mai mult timp liber pt noi.mi-a acordat o sansa,dar nu ma lasat sa patrund in sufletul ei,in mai multe cazuri ma evita.nu stiu ce sa mai fac,sunt cu moralul la pamant.tot la ea ma gandesc,pt ca oi iubesc.a spus sa o las un timp singura sa isi aseze putin treburile,sa le puna cap la cap si sa vada ce e bine si ce nu e bine.nu stiu ce sa mai fac.oare o sa se intoarca la mine.oare ce trebuie sa fac sa nu ma mai gandesc atat de mult la ea.Va rog frumos sa imi ziceti ce sa fac sa trec peste asta

    0
    0

  • mihai pe 5 Iul 2010, 15:39
    sal'atre

    am avut o relatie de 4 ani si am terminat.o acu 3 sapt. Inca nu mi.am revenit, inca nu pot dormi. Ea are deja pe alcineva, se inteleg f bine si sunt bucuros pentru ea chiar dc a fost vina ei deoarece vb cu acest tip inainte sa ne despartim. Nu stiu ce sa mai fac, nu stiu incotro sa o iau. Pur si simplu am inebunit de tot. Va rog sa ma ajutati dc puteti. Va multumesc.

    1
    0

  • Amanny pe 22 Iun 2010, 10:34
    Buna

    nu cred ca exista om care sa nu fi trecut printr-o despartire.e ceva normal sa te doara,sa simti ca nu mai ai pt ce sa lupti,sa crezi ca lumea se termina la persoana respectiva.dar sa stiti ca nu ii asa.yo am fost cu un baiat 4 ani de zile.ne-am despartit pt ca nu mai suportam sa ma isi bata joc de mine si de relatia ce-o aveam.sa va zic cum mi-am revenit.am inceput sa tin mai mult la mine,adica mergeam la saloane,imi cumparam numa haine faine,machiaje(cam tot ce ne face pe noi fericite).credeti-ma ca ma simteam foarte bine cand ma abordau baietii,cand vedeam ca pot avea ceva mult mai bun.am inceput sa am mai multa incredere in mine.si sa stiti ca asta conteaza cel mai mult.cum imi zicea mama mereu:"ce-i al tau,nimeni nu iti ya"!care va fi sa fie al meu va fi.si viata ii prea scurta ca sa ne gandim la ce a fost o data.la inceput ii foarte greu,dar timpu si prietenii adevarati vindeca orice rana.va ramane acolo o amprenta si o amintire dar nu o sa mai doara.trebe sa aveti incredere in voi si sa priviti inainte!

    0
    0

  • Anca pe 11 Mai 2010, 21:55
    Buna

    Deci in primul rand: Vreau sa spun ca imi pare sincer rau pentru Vlad20,cam asa mi-am petrcut si eu imprinirea celor 17 ani ai mei..in data de 6 feb.:P, in casa ,la PC si TV...citind mesajele prietenilor de la multi ani...dar mai ales gandindu-ma la baiatul cu care fusesem doar 2 luni...si care ma lasase balta chiar inainte de Craciun.:|,mai rau e ca nici macar nu stiu de ce alesese sa faca acest lucru deoarece relatia noastra chiar incepea sa se lege si eu incepeam sa tin la el. Adevarul e ca de atunci am mai vorbit inca cu un baiat..gasind acest lucru ca o cale de a uita de vechea relatie,dar nu a mers de loc,sunt si in acelasi liceu cu el si il vad zilnic de multe ori fata in fata,iar faptul ca acum ma priveste atat de descumpanit,ma intristeaza si ma face sa-mi rascolesc toate amintirile de zeci de ori,pana nu mai pot.:((.Mai rau e felul cum ma trateaza el nu se datoreaza despartirii (deoarece dupa toate cele intamplate de ziua mea mi-a dat mesaj cerandu-si scuze si urandu-mi La multi ani..iar de atunci am vorbit aproape zilnic prin mesaje) ci faptului ca m-a vazut cu baitul cu care vorbeam de mana..iar pentru a nu ramane nici el in urma a 2-a zi l-am vazut si eu cu o blonda focoasa de mana.;)) dar nu m-a deranajat prea tare..de fapt i-am zambit.si asta pentru ca il cunosteam destul de bine si stiam ca facea asta doar din orgoliu.:|..Dupa intamplarea asta..si-a schimbat id-ul de mess,nr de tell si chair si hi5-ul :)).:| :-j...daor ca sa nu mai am nici o posibilitate sa stiu ceva despre el.Nu stiu de ce dar inca simt ca mai am ceva pentru el...cred ca nu m-am impacat inca cu ideia ca ..e gata tot...dar o sa se intample si asta...candva

    0
    0

  • Vlad20 pe 6 Apr 2010, 22:15
    Mam saturat sa ma uit in urma ...

    Acuma un an si doua luni eram un tip obisnuit care iubea . Si prin obisnuit ma refer la faptul ca,ca toti barbati inselam,beam si nu apreciam ceea ce imi ofera persoana de langa mine . Bineinteles aceea relatie sa termiant . Iar din acel moment am inceput sa ma schimb trepatat in bine,dar in acealasi timp in ochii fostei tot acelasi am ramas . Am incercat tot felul de abordari,nimic nu a mers. Ce incerc sa spun este ca atunci cand eram un nemernic am putut avea parte de iubire . Dar acum cand sunt cu picioarele pe pamant si incerc sa merg inainte,din ce in ce mai des ma izbesc de esec . De ce ? Ce ar trebui sa fac ... ? Si app ... astazi 06.04.2010 este ziua mea .. Si stau in casa,singur fara nimeni care sa ma ia in brate ... Sau ceva gen ... Si tot la fosta ma gandesc ... Dar se pare ca din pacate ... Ea de mult nu se mai gandestete la mine :)

    0
    0

  • MARIANA pe 5 Feb 2010, 02:29
    AM O RELATIE CU UN OM CASATORIT SI VREAU NISTE SFATURI

    VREAU SA STIU MAI MULTE PARERI CHIAR SI CRITICI PENTRU CA SUNT CONSTIENTA CA CEEA CE FAC NU E BINE MAI ALES CA AM FOST PATITA DE FOSTU7L MEU SOT AM RAMAS SINGURA CU O FETITA DE 7ANI NU ASTEPT NIMIC SERIOS DE LA EL DOAR CA NE SIMTIM BINE UNUL IN COMPANIA CELUILAT NU NE VFEDEM DES NU VREAU SA SE DES0PARTA DE FAMILIA LUI ASTAI TOT VA MULTUMESC

    0
    0

  • mihaela pe 3 Mai 2009, 22:35
    durere

    nu mai suport atata durere in suflet-baiatul cu care ma vedeam alaturi mereu ma da la o parte pentru familia lui,in special pentru sora lui;sora asta a lui si-a batut joc de mine cand a vrut si el a sustinut-o pentru ca nu a facut nimik,ne-am de4spartit de n ori din cauza asta,cand eu mi-am gasit alinarea langa altcineva a venit si mi-a promis cat in luna si stele ca de data asta nu se va mai intampla asa,degeaba,lucrul asta s-a intamplat de foarte multe ori si asta pentru ca mereu ma da la o parte pentru sorasa.cum sa trec peste aceasta durere si sa nu ma mai uit inapoi,e foarte greu sa vezi ca viatza ta depinde de cineva care joaca teatru(sorasa).AJUTATI-MA!

    0
    0

  • deea pe 14 Feb 2009, 06:31
    nu mai suport sa indur

    nu pot intelege de ce nu pot sa il uit si de ce inca imi apare in minte dupa ce sia batut joc de mn...am in suflet un gol imens si ma doare ptr ca stiu ca e cu alta si ca el mai poate fi iubit...dar eu nu ptr ca il am in minte tot timpul...la scl tot timpul astept sa vina sa ma vada dar nu raman decat cu o dezamagire dureroasa care ma omoara...ce pot face ca sa il uit???ce???ca nu mai suport atata durere si suferinta...ce as putea ca sa il scot din suflet si din minte??as vrea sa il pot uita cca nu a facut decat sa imi lase decat o durere mare ....:((:((:((

    1
    2

  • mihaela pe 7 Feb 2009, 01:24
    :(

    e aiurea ... mai ales ca eu credam k totul e roz shi dintr-o data mi a spus ca vrea pauza ca relatia noastra nu mai e o prioritate ptr el ... am acceptat pauza shi am aflat ka m-a inselat , eu credam k invatza e acasa shi el era cu o colega ... il ajuta sa treaca peste monotonia sesiunii .M ai dureros e ca deshi aveam poze cu el ... si povesti d la prietenii lui , el n-a recunoscut nimik :( continua sa-mi spuna ca ma iubeste dar ca vrea sa s distreze . Asa ca am adunat tot ce am primit d la el in cei 3 ani ... le am bagat intr un gemantan shi incerc sa uit dar e greu :( mi-l tot inchipui cu colega lui ..... sunt deja 2 luni dar vad ca trece greu :((

    0
    0

  • adriana pe 5 Ian 2009, 17:29
    :(

    ...vorba aia las k vine altul nu exista ptr ca din moment ce iubesti pe cineca nu poti sa te gandesti la altul..eu de ex dupa 1an jum..neam despatrit kiar dupa revelion si mi se rupe sufeltul in 2..mai ales ptr ka kand sunt singura numa la el am gandesk si aoriunde mas duce totote lyukrurile imi aduc aminte de el...e foarte greu sa te impaci k ideea...

    2
    0

  • natasa pe 6 Nov 2008, 22:58
    cum trecem peste o relatie incheiata

    inca nu ne am despratit ,dar sunt sigura ca in cazul in care o vom face voi trece prin ce am trecut in 10 zile in care nu ne am vorbit pt ca eram certati..iata ce am facut atunci,in primele zile am plans ,am suferit ,am vazut cum toata lumea se destrama in jurul meu ..dupa 1 saptamana am inceput sa mananc si eu ca un om normal ...incepi sa ti revii ,incepi sa iesi cu prietenii si sa le intelegi glumele si incet incet iti revii...dar trebuie ,cu regret spun,sa plangi pana nu mai poti ..si m a ajutat un lucru ,mi am pus pe foaie suferinta..scrieti tot ce simtiti ca si cand ati vorbi cu el..fetelor ,chiar merge..numai ca atunci cand eu incepusem sa mi revin ,s a intors ,atunci eram fericita ,acum nu stiu daca mai sunt..fiti tari !si invatati sa aveti respect pt voi !

    0
    0

  • ana maria pe 14 Oct 2008, 00:59
    cum trecem peste o relatie incheiata

    desi poate pare straniu pentru unii eu inca nu ma pot obisnui ca s-a terminat tot ce ma inconjoara imi aduce aminte de el nu pot sa inchid ochii fara sa ma gandesc ca poate are pe alta ca poate nu il mai intereseaza persoana mea ca sa stiti despre ce vb am avut o relatie de 4 ani pana acu vreo 2 zile si mi-e greu sa nu imi imaginez anumite lucruri care ma bantuie ca m-a uitat ca nu am insemnat nimic pentru el ca tot ce a fost a fost doar ceva trecator asta e cred ca e timpu sa accept ca totul s-a terminat si ca tre sa imi iau viata de la capat oricat de greu ar fi asta

    0
    0

  • ariela pe 29 Iun 2008, 23:21
    cum treci peste suferinta unei relatii

    mie personal imi ia f mult timp sa trec peste suferinta poate ca niic nu trec cu adevrat peste unele chiar dupa mult timp imi mai vin in minte amintirile regretele dar m-am obisnuit cu strea asta

    1
    0

  • emma pe 26 Mar 2008, 20:23
    cum treci peste suferinta unei relatii incheiate?

    Exista remediu pentru orice suferinta. Eu cred ca, in functie de gradul de suferinta, remediul poate fi diferit. Cind suferi mai putin, o simpla consolare poate fi de ajuns. Cind esti intr-un mare impas emotional, cind suferinta te ingroapa si ai senzatia ca nimic nu te mai poate ajuta sa te ridici, nu mai este atit de usor. Durerea, ca si starile pozitive, trebuiesc consumate in totalitate, pentru a putea trece mai departe. Dar care este remediul pentru situatia de criza imediat urmatoare despartirii? Cum poti trece peste momentele in care nu poti respira de durere, in care plingi incontinuu si nu mai conteaza nimic altceva?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod