Cum să faci trecerea de la o relaţie bazată pe sex la una serioasă?


Relaţiile bazate pe sex pot fi cea mai buna soluţie atunci când nu vrei să te implici într-o relaţie serioasă, nu ai de gand să-ţi iei angajamente şi sub nicio formă nu vrei să renunţi la libertate şi independenţă, dar în acelaşi timp îţi doreşti să beneficiezi de sex. Daca reuşeşti să găseşti un bărbat care este de acord cu conceptul de "friends with benefits", cu sexul de ocazie şi atât, te poţi considera o norocoasă.

Însă cât timp crezi că vei rezista într-o astfel de relaţie bazată pe sex? Mai devreme sau mai târziu, te vei îndrăgosti de el şi îţi vei dori ca legătura voastră să devină serioasă. Te întrebi dacă o relaţie serioasă poate avea succes atunci când decurge dintr-o relaţie bazată pe sex?

Răspunsul scurt: da. Răspunsul lung: depinde de tine, de el, de voi, de multe alte aspecte, însă merită să încerci, chiar dacă aţi schimbat puţin ordinea firească a evenimentelor într-o relaţie de cuplu.

Încearcă să petreci mai mult timp în compania lui

Dacă simţi că eşti din ce în ce mai atrasă de el şi că între voi s-ar putea naşte o frumoasă poveste de dragoste, nu mai sta pe gânduri şi găseşte metode ingenioase de a petrece mai mult timp în compania lui. Roagă-l să te însoţească la film, cheamă-l să-ţi ţină companie în nopţile lungi de vară sau găseşte alte scuze pentru a fi împreună cu el.

Nu-l grăbi, lasă-i timp să decidă ce îşi doreşte

Oricât de mult ţi-ai dori să fie mereu lângă tine şi să vă comportaţi ca un cuplu orbişnuit, nu este indicat să îl cicăleşti. Poate că el vrea să rămâneţi la stadiul de sex ocazional şi nu este pregătit să se implice într-o relaţie serioasă. Lasă-i timp să decidă ce îşi doreşte, dar nu lăsa garda jos. Continuă să îi arăţi că îţi place de el şi că ai vrea să duceţi relaţia la un alt nivel, unul serios. Dacă este în asentimentul tău, nu va trece mult timp până ce se va face trecerea de la o relaţie la alta.

Pune sexul pe locul 2

Dacă aţi avut o relaţie bazată pe sex, este clar că din acest punct de vedere vă potriviţi de minune. Când vrei o relaţie serioasă, trebuie să vezi dacă sunteţi compatibili şi din alte puncte de vedere. Aşadar, pune sexul pe locul 2 şi discută deschis cu el despre sentimentele tale.

Comunicarea este poate cel mai important aspect atunci când vrei să treci de la o relaţie bazată pe sex la una serioasă, aşa că nu o ignora. Odată ce ştiţi ce vă doriţi, puteţi începe să clădiţi un nou nivel în relaţia voastră.

Dacă nu funcţionează, renunţă la relaţia bazată pe sex

Dacă cele 3 metode de transformare a unei relaţii bazate pe sex nu funcţionează şi partenerul tău nu este de acord cu o relaţie serioasă, este recomandat să renunţi definitiv la ideea de a mai fi prieteni cu beneficii. Nici tu nu îl vei putea privi din nou ca pe un simplu partener de sex, nici el nu te va putea privi ca pe o femeie cu care să formeze un cuplu, ceea ce înseamnă că v-aţi face mai mult rău decât bine dacă veti continua să fiţi parteneri de sex şi atât.

De multe ori, se spune că un bărbat şi o femeie nu pot fi doar prieteni dacă au o relaţie bazată pe sex, ci mai devreme sau mai târziu vor nutri sentimente unul faţă de celălalt

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anonim pe 19 Iun 2013, 16:25
    ...

    Foarte interesant articol. Exact asta ma framanta de ceva vreme... Am si eu o relatie cu un baiat, relatie bazata pe sex, nimic serios...doar sex ocazional, cand am eu nevoie, cand are el nevoie... Dar incep sa simt ca il vreau langa mine tot mai mult, m-am indragostit de el si nu stiu cum sa i-o spun :(

    2
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod