Cele 5 întrebări pe care să ți le pui înainte de a te căsători

Dacă ești îndrăgostit până peste cap, sunt șanse mari să treci cu vederea lucruri importante legate de relația ta.
Căsătoria pare să fie un vis frumos și alegerea perfectă. Dar specialiștii spun că tocmai această abordare este una dintre cauzele divorțului. 

Ellen McCarthy Rosenthal, expert în relații, consideră că cele mai fericite cupluri au de obicei un lucru în comun. Este vorba despre așteptări rezonabile. "Sunt persoane care au intrat în relație cu ochii larg deschiși, care și-au înțeles diferențele și care știu că mariajul este dificil. Cei care se așteaptă să fie perfect sunt cei care sunt dezamăgiți", spune specialistul, potrivit time.com

Iar pentru a te asigura că intri într-un parteneriat conștient, sănătos și ești compatibil cu persoana alături de care faci acest pas, iată cinci întrebări ale experților pe care să ți le pui înainte de a te căsători:

1. Este această relație corectă?

Echilibrul este extrem de important într-o căsnicie, iar aici este inclus și echilibrul emoțional. Dacă unul dintre parteneri oferă întotdeauna mai mult, face compromisuri și se concentrează pe nevoile celuilalt, este necesară o reevaluare.
"Un dezechilibru se poate întoarce împotriva voastră. Dacă îți consumi toată energia ca să-l menții fericit pe celălalt, poate deveni o povară mult prea mare atunci când apar copiii, când ai rate sau ai un părinte bolnav", este de părere expertul.

2. Ce așteptări mi-au inspirat părinții mei?

Deși fiecare cuplu este unic, este important să examinați cum v-au influențat părinții și alte rude așteptările față de viața de familie. În unele familii, copiii sunt întotdeauna pe primul loc. În altele, copiii sunt mai independenți. Părinții au îndatoriri egale sau fiecare are propriile responsabilități. "Nu poți știi intuitiv ce înseamnă familia pentru cealaltă persoană și nu te poți aștepta ca ea să știe ce înseamnă familia pentru tine", susține expertul în relații Amiira Ruotola.
De aceea este important să aflați ce înseamnă "familie" pentru fiecare dintre voi.

3. Îmi doresc copii?

Unele diferențe sunt mult mai dificil de negociat decât altele. Dacă un partener își dorește copii, iar celălalt nu, va fi dificil să se găsească o cale de compromis. "Dacă vrei copii, nu ar trebui să continui relația cu o persoană care nu este sigură că vrea", sunt de părere specialiștii în relații Barbara Grossman și Michael Grossman. "Recomandăm să-i spui politicos și cu afecțiune că te poate anunța dacă se răzgândește, dar până atunci te vei întâlni și cu alte persoane", declară specialiștii pentru time.com.

4. Ce țeluri am în viață și cât de compatibile sunt cu cele ale partenerului?

Trebuie să știi ce vrei atât acum, cât și peste zece ani. Specialistul în relații Rob Scuka este de părere că trebuie să te gândești care sunt scopurile tale majore în viață și să te asiguri că sunt suficient de asemănătoare cu cele ale partenerului tău.
"Dacă cealaltă persoană își dorește ceva radical diferit, vor apărea conflicte majore din această cauză", spune specialistul. În loc să faci presupuneri, este mai bine să clarifici acest aspect înainte de a te căsători.

5. Cum pot să mă pregătesc pentru căsnicie?

Cele mai multe cupluri fac planuri pentru nuntă, dar extrem de puține fac planuri pentru căsnicie. "Credem că dragostea și relațiile sunt intuitive, dar este o greșeală. Trebuie să ne dezvoltăm capacitatea de a fi pricepuți în relații", este de părere terapeutul Ellen McCarthy Rosenthal. Aceasta încurajează cuplurile să-și facă un plan, să citească împreună cărți despre ce înseamnă o relație sănătoasă, să discute despre problemele pe care le au înainte ca acestea să devină prea grave.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod