Ce ți se întâmplă când te alintă partenerul

Femeilor le place să fie alintate, iar bărbaților nu prea. Este un stereotip, dar există și o bază a acestei generalități. Există motive științifice care stau la baza nevoii de intimitate și alintare a unei femei. S-ar putea să fie vorba despre faptul că obții reafirmarea că nu ești singură atunci când te alintă partenerul. Însă iată cum reacționează corpul tău!

Cum reacționează corpul tău atunci când te alintă partenerul?


1. Ești mai fericită


Oxitocina este un hormon care este asociat cu nașterea și alăptarea. Cu toate acestea, hormonul joacă un rol important în modul în care te simți. Cu cât nivelul oxitocinei este mai mare, cu atât mai fericită ești. Studiile realizate de Centrul Național pentru Informații Biotehnologice au demonstrat că acest hormon joacă un rol important și în alte aspecte ale vieții. Oxitocina este și un hormon ușor de activat.
Chiar și interacțiunea pe Facebook poate duce la creștea nivelului de oxitocină. Iar alintările partenerului sunt pe această listă. Specialiștii recomandă cel puțin opt îmbrățișări pe zi.

2. Sistemul imunitar este întărit


Imaginează-ți că te duci la farmacie și în locul unor pastile pentru gripă, farmacistul te întâmpină cu o îmbrățișare. Probabil că ai fi surprinsă, însă sistemul tău imunitar va primi un impuls. Într-un studiu care a analizat patru sute de adulți sănătoși expuși la un virus ce cauzează apariția răcelii, unii adulți au fost îmbrățișați.
Cei care au primit sprijin emoțional și îmbrățișări au fost protejați împotriva dezvoltării infecției. Se pare că un număr mai mare de îmbrățișări este mai bun. Cei care au primit mai multe îmbrățișări au prezentat chiar mai puține simptome ale bolii.

3. Scade anxietatea


Dacă ai de-a face cu anxietatea, atingerea fizică poate și va reduce anxietatea. Însă cum? Acest lucru are loc parțial datorită faptului că oxitocina este eliberată în timpul atingerii fizice. Potrivit unui raport publicat de Centrul Național pentru Informații Biotehnologice, s-a dovedit că oxitocina reduce anxietatea și comportamentele asemănătoare anxietății.

4. Scade tensiunea arterială


Persoanelor care suferă de hipertensiune arterială li se recomandă dieta, exercițiile fizice și adesea medicamentele. De ce? Pentru că o tensiune arterială ridicată poate provoca vătămări grave asupra corpului tău în numeroase moduri.
Fluxul sanguin și oxigenul către inimă pot scădea atunci când tensiunea arterială este crescută. Poți dezvolta numeroase afecțiuni, de la boli cardiace până la insuficiență cardiacă. Inima ta nu este singura afectată de hipertensiune. Creierul tău și rinichii pot fi supuși deteriorării. Dacă vrei o protecție suplimentară împotriva hipertensiunii arteriale, există un antidot pe care îl poți încerca. Roagă-l pe partener să te alinte. Însă nu ar trebui să renunți la tratamentul medicamentos. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod