Care este diferența dintre iubire și obsesie?


2. Pe viitor, nu te baza pe faptul că poate știi să citești oamenii în general sau că iubirea presupune automat sinceritate. Fă un efort să cunoști acel bărbat în mod special. Încearcă să afli cât mai multe detalii despre el, fără să îl supui însă la un șir lung de interviuri. Puterea de observație este factorul cheie în această situație. Fii atentă la cum te simți în preajma lui, cum se poartă cu cei din jur, ce îți povestește despre fostele relații. Întotdeauna să fii atentă la detaliile care nu se potrivesc în descrierile lui. Sau dacă aceeași situație povestită se nuanțează sau se schimbă de la o zi la alta.

3. Începe să îți analizezi stările și emoțiile ca să te cunoști mai bine. Nu este un proces ușor, dar în momentul în care te concentrezi asupra ta, vei vedea ca dorința obsesivă de a avea orice formă de afecțiune în viața ta, cu orice preț, se diminuează. De multe ori, după o despărțire, apar întrebările, interpretările și disecarea obsesivă a fiecărui detaliu. Ne întrebăm de ce s-a întâmplat asta, cine a greșit, de ce tocmai mie mi se întampla. Însă cel mai important aspect în aceasta situație este să ne cufundam în propriile trăiri. Știu ca doare și de asta vrem sa fugim cel mai mult, dar este un proces necesar.

4. Fă-ți o listă detaliată de nevoi pe care le dorești implinite într-o relație, de la un bărbat. Încearcă să încercuiești nevoile care crezi că te pot face dependentă de persoana respectivă. Cate din acele nevoi le poți îndeplini de fapt singură? Concentrează-ți eforturile în această direcție în perioada următoare. Învestește în ariile în care știi că ești vulnerabilă, astfel încat să reduci nevoia și gradul de dependentă față de alte persoane. Iar când următoarea iubire va veni, vei fi mai puțin dependentă și mai deschisă spre a iubi senin și curat.

5. Deși pare cel mai greu pas de făcut, printre singurele acțiuni care pot vindeca cu adevărat este iertarea. În primul rand, aș vrea să te ierți pe tine. Pentru toate lucrurile pe care le simți și de care fugi. Acceptă ceea ce s-a întamplat și lasă un val cald de iertare să te cuprindă. Dacă tu ai greșit, încearcă să obții iertarea celui față de care ai greșit. Dacă nu poți avea o discuție față în față, transmite un mesaj în care să faci asta. Dacă tu ești cea căreia i s-a greșit, încearcă să ierți , chiar dacă e greu și iți spui că celălalt nu merită. Meriți tu să ierți pentru a-ți liniști sufletul. Când ierți, vindeci sufletul și faci pace cu trecutul.

6. Dacă totuși starea de neputință, depresie și obsesie persistă mult timp, recomand consultarea unui specialist care poate ajuta la rezolvarea problemelor în eficient și în profunzime.

Lasă-ți feminitatea să strălucească,
Violeta

Mai multe articole de acelaşi autor pe academiadefeminitate.ro  

violeta-mois
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod