6 principii cheie pentru ca o relație să funcționeze

Relațiile sunt cele care dau sens vieții noastre. Cu toate acestea, dacă vrei să ai o relație adevărată, trebuie să o cultivi în fiecare zi!
Menținerea unei relații poate fi o sarcină dificilă uneori, deoarece vor exista inevitabil și zile proaste. Cheia este să accepți și binele și răul și să faci un efort în fiecare zi.

  • 6 principii cheie pentru ca o relație să funcționeze


Iubește-te pe tine mai întâi


Dacă nu te iubești, partenerul tău nu va putea face nimic în această privință. Dimpotrivă, el va reflecta lipsa ta de iubire de sine și de încredere în sine.

Pentru ca o relație să funcționeze și să dureze, trebuie să cauți în interiorul tău pentru a vedea unde te situezi în raport cu tine. Te neglijezi? Ești dependentă de partenerul tău?

Mulți oameni intră în relații din motive greșite. Se simt singuri și doresc ca cineva să-i aprecieze, deoarece nu se pot prețui singuri. Dar atât timp cât vrei ca partenerul tău să te facă să te simți bine cu tine însăți, îl îndepărtezi.

Partenerul tău nu este responsabil pentru fericirea ta. Trebuie să o găsești în tine, indiferent dacă ești sau nu într-o relație.

Aceasta poate fi o lecție grea, dar îți oferă libertate. Dacă vrei să faci o relație să funcționeze, concentrează-te mai întâi pe tine, fii tu sursa propriei iubiri și fericiri.
Dacă nu te iubești pe tine însăți, nu te poți aștepta ca altcineva să te iubească complet. Pur și simplu nu funcționează așa. Atragi doar oameni care îți reflectă energia.

Nu renunța la TINE pentru partenerul tău


Când ne găsim un partener, ne simțim atât de fericite încât este foarte ușor să uităm de ceea ce ne dorim și avem nevoie. Am putea chiar să ne compromitem propria identitate pentru a petrece mai mult timp cu el. Cu cât suntem mai implicate în relație, cu atât ne obișnuim să facem mai multe lucruri împreună.

Dar acest lucru este extrem de periculos pentru orice relație. Când renunțăm la hobby-uri, obiective și prieteni pentru a putea petrece mai mult timp împreună, facem relația codependentă. Și din această cauză nu va funcționa niciodată și nici nu va dura.

Este vital să lucrezi în continuare la visurile tale și să îți aloci timp doar pentru tine și spațiul tău în care faci ceea ce îți place. Pe măsură ce faci ceea ce îți place, îți încarci bateriile și apoi te simți mai fericită și împărtășești acea fericire cu partenerul tău.

Prin urmare, este crucial pentru amândoi să vă păstrați identitatea.

Asumă-ți responsabilitatea pentru propriul tău haos


Fiecare are experiențe și convingeri diferite.
Ne purtăm pe umeri bagajele rănilor nevindecate oriunde mergem. Dar cumva, destul de ciudat, mulți dintre noi se așteaptă ca, odată ce suntem într-o relație, să putem preda bagajul celuilalt și el să ne ajute să-l cărăm. Așa că dăm vina pe partener când lucrurile nu merg așa cum ne dorim sau nu ne simțim bine.

Partenerul tău nu este cauza problemelor tale. Da, le declanșează uneori, dar el doar scoate la suprafață unele răni nevindecate pentru ca tu să te eliberezi. Cu toții am avut anumite experiențe neplăcute în trecut: în familie, la școală, în alte relații.

Dar durerea nu dispare de la sine, pentru că există energie blocată în sistemul tău pe care trebuie să o eliberezi în mod conștient. În caz contrar, va rămâne acolo și va atrage momente dureroase similare până când vei decide să o vindeci.

Fii ca o carte deschisă


Deși există o mulțime de sfaturi despre cum să păstrezi misterul și să menții atracția, dacă vrei să creezi o relație de durată, construită pe încredere, atunci ignoră acest sfat.

De asemenea, presupunerea poate fi fatală pentru o relație.

Dacă nu comunici exact ceea ce vrei, gândești și ai nevoie, partenerul tău va lua totul așa cum i se dă.
Și asta duce la neînțelegeri. Aest lucru este valabil și invers: dacă nu el nu îți spune exact cum stau lucrurile, atunci gândul tău creează scenarii negative.

O bună comunicare este importantă, așadar spune întotdeauna exact ce vrei și simți!

Chiar dacă nu știi motivul pentru care ești într-o stare proastă, nu îi răspunde partenerului "Nu am nimic", ci spune așa: "Sunt indispusă, dar nu știu de ce. Acest sentiment a început acum câteva zile, dar nu are nicio legătură cu noi. Te rog, acordă-mi puțin timp să aflu". Acest lucru este mai precis decât să spui pur și simplu "nimic", chiar dacă nu ești sigură de ce se întâmplă.

Nu încerca să pui stăpânire pe el și pe viața lui


Partenerul tău nu este al tău. Chiar dacă sunteți împreună de 30 de ani. Nimeni nu ne aparține. Adevărul este că ne-am născut singuri și vom pleca singuri din această lume.

Partenerul tău are, de asemenea, propriile hobby-uri și visuri. Și la fel ca tine, ar trebui să-și urmeze inima și să facă ceea ce îi place. Orice control este ca otrava pentru amândoi.


Cu toții avem liberul arbitru și asta înseamnă că nu toată lumea va acționa întotdeauna așa cum îți dorești. Dacă depășește limita standardelor tale, atunci trebuie să te gândești dacă trebuie să mai continuați, dar nu să-l ții captiv înainte de a se întâmpla. Altfel va fugi.

Sprijină-l


Fii cel mai mare sprijin pentru partenerul tău.

Când el este fericit, relația voastră va fi mai relaxată. Nu există nimic mai rău decât o persoană care își îngroapă visele și apoi, la un moment dat, se uită înapoi și este deprimată că nu a făcut ceea ce și-a dorit.

Dacă îți iubești partenerul, vrei să faci ceea ce îl face fericit și să creezi un mediu de susținere.



Sursă: zodiachelps
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod