5 tipuri de atingeri cu care îi aprinzi dragostea

După 30 de ani de consiliere maritală, doctorul Gary Chapman a remarcat că există 5 limbaje ale iubirii. Atingerile reprezintă unul din cele 5 moduri în care oamenii aleg să-şi manifeste iubirea şi prin care se simt, la rândul lor, iubiţi.
După 30 de ani de consiliere maritală, doctorul Gary Chapman a remarcat că există 5 limbaje ale iubirii. Atingerile reprezintă unul din cele 5 moduri în care oamenii aleg să-şi manifeste iubirea şi prin care se simt, la rândul lor, iubiţi.

Bărbaţii adoră acest limbaj al iubirii, pentru că el reprezintă puntea dintre sex şi afecţiune. O atingere este mult mai intimă decât orice vorbă, care te împlineşte atât senzorial, cât şi emoţional. Un partener care nu este atins, este un partener neglijat. Cu toţii avem nevoie de atingeri, de contact fizic uman, pentru a ne simţi împliniţi şi capabili să oferim iubire.

De aceea, experţii te sfătuiesc să îţi atingi partenerul de cuplu cât mai des. Iată ce fel de atingeri sporesc iubirea şi armonia în cuplu!

1. Atingerile vindecătoare


Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii Universităţii UCLA, atingerile au mari şanse să aprindă dragostea dintre parteneri, mai ales atunci când sunt făcute într-un moment de cumpănă. Dacă eşti de puţin timp împreună cu iubitul tău, iar acesta trece printr-un moment dificil, vei fi tentată să-i oferi spaţiu, deci să te distanţezi de el.

Câteva atingeri tămăduitoare îi pot ameliora problemele şi, totodată, amplifica sentimentele faţă de tine.

De exemplu, când este foarte obosit sau stresat, propune-i să-i faci un masaj al scalpului şi al umerilor. Cuprinde-i faţa cu mâinile şi sărută-l uşor pe frunte, atunci când se plânge că-l doare capul. Aceste atingeri, îi cresc nivelul de oxitocină din organism şi îl detensionează, iar el va trăi cu impresia că-i iei durerea cu mâna.

2. Atingerile în oglindă


Experţii în limbajul trupului susţin că poţi trezi iubirea unui bărbat dacă înveţi să-i ghiceşti dorinţele. Când un bărbat se simte atras de o femeie, tânjeşte după atingerea ei şi, inconştient, se va atinge aşa cum îşi doreşte să fie atins de femeia respectivă: se va juca cu un deget în palmă, se va strânge uşor bărbie sau îşi va trece degetele peste braţele sale.

Urmăreşte modul în care iubitul tău se atinge mai des când sunteţi la o întâlnire şi încearcă să-l atingi şi tu aşa, mai apoi! Astfel, îi dai senzaţia că ştii ce anume îl face fericit. Iar în timp, atracţia lui pentru tine se va transforma în iubire.

3. Atingerile care îi gâdilă orgoliul


Ca să stârneşti iubirea unui bărbat apelează la câteva atingeri inocente, prin care te supui, practic, partenerului tău. Astfel de atingeri îi gâdilă orgoliul şi aprind fitilul dragostei dintre voi.

Iată câteva exemple: când vă ţineţi de mână, plasează-ţi palmele sub palmele iubitului tău - e semn de supunere. Când vrei să-ţi îmbrăţişezi iubitul, nu te ridica pe vârfuri, ca să ajungi cu bărbia peste umărul lui. Rămâi la înălţimea ta şi lipeşte-ţi obrazul de pieptul lui... Un alt gest tandru este să îţi aşezi capul pe umărul lui şi să-i mângâi uşor braţul.

4. Atingeri materne şi atingeri sexy


Un bărbat va fi cu totul cucerit de iubita lui, dacă aceasta îl tratează ca pe un băieţel şi ca pe un mascul feroce, în egală măsură. Aşa că ar fi indicat să alternezi atingerile materne cu cele senzuale. În categorie maternă intră orice fel de atingeri care îi arată că ai grijă de el, de la scuturarea scamelor de pe puloverul lui, până la ciupirea uşoară a obrajilor lui. Iar în categoria sexy, dacă mai e nevoie de precizări, intră orice fel de atingeri care îi implică zona intimă...

5. Atingerile reciproce


Experţii în limbajul trupului susţin că atingerile reciproce garantează fericirea într-un cuplu. Aşadar, dacă iubitul tău te atinge într-un anumit fel, întoarce-i gestul. În acest fel îi transmiţi că ţi-a plăcut gestul lui, iar faptul că îl răsplăteşti cu aceeaşi atingere sexy sau afectuoasă îl încurajează să fie tandru cu tine şi pe viitor.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ganina pe 22 Aug 2013, 01:17
    atingerile

    atingerile sunt un fel de maniere pentru a ajunge la inima cuiva a persoanei iubite . Aceste atingeri iti treesc tot felu de simturi

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod