Eva.ro ramane o un mijloc prin care tu poti sa te descoperi, dezvolti, cunoaste mai multe despre tine si viata ta. Asteptam intrebarile tale la adresa: "/>

Nu pot ajunge la orgasm

Buna ziua! Ma numesc C si am 23 de ani. Am o prietena care are 37 de ani, ne intelegem foarte bine. Sexul merge bine, dar exista o problema destul de delicata: ea ajunge la orgasm de cateva ori, iar eu nu pot. Pot tine erectia mult si bine, dar fara rezultat. Ma gandesc cam care ar fi problema: ma masturbez de la 12 ani si de fiecare data cand o fac pot ajunge usor la orgasm.

Sa nu imi spuneti ca este din cauza virstei ei si nici ca ea nu este atenta la ceea ce simt. Este foarte intelegatoare dar nici ea nu stie ce sa faca. Am trecut peste fazele cum ca ea este mai experimentata sau ca ma simt inferior. Nu. Cand fac sex ma simt foarte in largul meu si imi face placere, dar este acolo ceva ce ma impidica sa am orgasm. Va multumesc anticipat!


Claudiu Ganciu - psiholog si psihoterapeut la Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie, raspunde:

Se pare ca intr-adevar tu ai dreptate - "este acolo ceva care te impiedica".
Demersul tau ar trebui sa constea in a determina acest ceva. Mai intai ar trebui sa definim domeniul in care apare acest "ceva". Foarte probabil ca el sa fie de natura psihologica - adica sa fie un ceva care se petrece in tine, in mintea si sufletul tau.

Ceea ce ti se pare clar este ca este un "ceva" care nu tine de relatie intrucat nu simti ca diferenta de varsta, modul in care comunica cu tine sau faptul ca exista o anumita lipsa de experienta ar putea explica situatia. Prin urmare aceste atribute care tin de relatie le vom elimina si noi in succinta noastra analiza a cazului tau.

Gandul te duce la faptul ca te masturbezi de la 12 ani si atunci se produce ejacularea. Ceea ce ti se pare un pic contradictoriu - cand e vorba de autoerotism, ejacularea se produce iar cand te intalnesti cu o persoana aceasta nu mai are loc.

In acelasi timp simti ca prietena ta ajunge de mai multe ori la orgasm iar tu nu.
Probabil ca acest lucru produce un impact asupra ta - iti da o anumita stare dar... mesajul tau nu cuprinde astfel de informatii. In acest punct este posibil ca tu sa acorzi atentie si la modul in care simti tu aceasta situatie. Prin ce este important? Prin faptul ca spune ceva despre functionarea ta psihologica.

Sexul iti face placere, iti produce placere si te simti bine facand ceea ce faci. De ce ar fi atunci o problema? Pe de alta parte trairea starii de orgasm este foarte apropiata de suspendarea ratiunii si controlului. Starea de orgasm este o stare de anulare a controlului si de abandon, de lasare in a fi continut. Starea de excitatie este suficient de puternica si cunoaste o crestere constanta astfel incat ea ajunge sa nu mai poata fi tinuta sub control. Implicit ratiunea apare ca fiind inutila, gandurile se blocheaza iar aceasta suspendare este in permanenta punctul de inceput al orgasmului.


Cand mintea este foarte prezenta in actul sexual, cand gandurile exista, cand scopurile sunt clar formulate starea de orgasm este mai greu de atins si, ca urmare, este dificil ca ea sa se produca.

In situatia inversa a ejacularii precoce, starea de excitatie devine foarte repede o stare prezenta care scapa de sub control si faptul de a nu simti ceea ce faci, de a nu integra prin observatie ceea ce se intampla cu tine determina o stare de descarcare si de "orgasm anticipat". Ejacularea este nesatisfacatoare din doua motive - o data pentru ca starea de excitatie este insuficienta iar pe de alta parte pentru partener.

In cazul tau, ceea ce te poate indemna pe un anumit drum este modul de functionare psihologica in momentul actului sexual.

Iata 3 motive posibile pentru care acest lucru ar putea sa ti se intample:

  • daca controlul este prea dominant;

  • daca dispare implicarea emotionala iar sexualitatea apare ca ceva rupt de ceea ce simti;

  • daca nu exista o stare de excitatie suficient de puternica in tine.


  • Cauzele le poti afla fiind atent la ceea ce se petrece in tine in timpul actului sexual. Pentru asta iti poti acorda un timp, dupa incheierea actului, in care sa faci o trecere in revista a ceea ce s-a petrecut.

    Oricare ar fi raspunsul, el va genera alte intrebari pe care ti le vei putea pune in decursul timpului. Variantele oferite de mine sunt departe de a epuiza fiecare caz posibil. Deocamdata incearca sa identifici cauza si, functie de ea, vei putea cobori pe firul ei mai departe. Ceea ce ti se intampla poate fi un bun motiv pentru a descoperi noi lucruri despre tine.







    Arhiva

     

    Comentarii (1)

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • iulia pe 1 Feb 2011, 14:13
      nu pot ajunge la orgasm

      ma numesc Iulia si am 23 de ani......partenerul meu are 39 si ne simtim extraordinar in pat dar eu nu am cunoscut pana acum orgasmul. Cu toate ca partenerul meu este foarte atent si rabdator nu pot sa ajung la orgasm.......sufar cumva de frigiditate?

      0
      0

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod