[fix title][fix body]

# # Asociatia Romana Anti Sida, ARAS, cu spjinul Durex si al grupului McCann-Erickson, lanseaza campania educationala de prevenire SIDA "Gandeste cu prezervativ!".

Aceasta se adreseaza in principal tinerilor, care sunt cei mai expusi riscului de contaminare cu HIV, dar si cei mai receptivi la semnalele de alarma lansate pentru prevenirea infectarii cu HIV.

Campania promoveaza un concept care isi propune sa treaca dincolo de simpla sa receptare, urmarind sa genereze o atitudine in randul publicului caruia i se adreseaza.
"Gandeste cu prezervativ" este mesajul principal al acestei campanii educationale, in spatele acestuia aflandu-se o serie de "mesaje avertisment" menite sa atraga atentia tinerilor asupra riscurilor contactarii SIDA: in primele 6 luni de la infectarea cu HIV, virusul nu poate fi, in general, depistat, gradul de expunere este acelasi pentru toti partenerii, numarul persoanelor bolnave de SIDA este in continua crestere.

Campania se va desfasura la nivel national, timp de 6 saptamani. Va beneficia de promovare pe cele mai importante canale de informare: televiziune, radio, presa scrisa si web site.
Peste 9.000 de afise vor fi amplasate in licee, universitati si in locurile des frecventate de tineri: baruri, discoteci si alte locuri publice. In aceasta vara, echipe de voluntari Aras vor distribui, pe litoral si in tara, peste 12.000 de pliante si prezervative Durex, explicand tinerilor motivele pentru care folosirea prezervativului poate preveni infectarea cu HIV.

In anul 2000, in Romania, infectia cu HIV a afectat persoane din toate categoriile sociale, casatorite sau nu, femei sau barbati, cu o varsta cuprinsa intre 20 si 35 de ani, femeile, respectiv 25 si 49 de ani, barbatii.


In prezent, la nivel mondial, in fiecare minut mor, in toata lumea, infectate cu HIV, 5 persoane, in special tineri.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod