Aboneaza-te la newsletterul de noutati! "/>

De ce are nevoie o casnicie?

Cantecul spune "All you need is love", dar cei casatoriti stiu ca nu este chiar asa. Dragostea este scanteia care sta la baza unei casnicii, dar nu este singurul lucru care o mentine, an dupa an, cu incercari si indatoriri, copii si facturi de platit. Indiferent daca sunteti impreuna de un an sau de douazeci, iata micile secrete care ajuta la mentinerea relatiei:

Certuri corecte

Nu trebuie sa fiti intotdeauna de acord, dar asta nu inseamna ca trebuie sa tipati si sa va insultati. Cel mai indicat ar fi sa nu discutati lucrurile importante cand sunteti suparati, dar nici sa nu le lasati nerezolvate. Pastrarea unor anumite chestiuni nediscutate si transformarea lor in tabuuri, determina aparitia unor conflicte mult mai ample pe viitor si mult mai greu de rezolvat.

Promisiunea de a ramane sanatosi

Pentru ca totul sa mearga asa cum trebuie, aveti in primul rand nevoie de sanatate. Sanatatea voastra este mai importanta decat starea financiara a familiei, mai importanta decat activitatile zilnice pe care le considerati esentiale pentru familia voastra. Pentru a va putea ocupa de toate acestea, de copii si de relatia voastra, trebuie in primul rand sa va ganditi la starea voastra de sanatate. Viata agitata va determina sa puneti miscarea si alimentatia sanatoasa pe ultimele locuri. Nu trebuie neaparat sa fie asa. Incepeti un program de activitate fizica impreuna si ganditi-va serios sa adoptati un regim alimentar sanatos.

Solicitati ajutor cand este necesar

Oricat de bine va cunoasteti, partenerul tau nu poate ghici de ce ai nevoie. Sa nu mai vorbim si de faptul ca femeile cred ca ar trebuie sa se descurce pe cont propriu fara sa ceara ajutor. Atunci cand simti ca nu poti face fata, cere ajutorul persoanei iubite, indiferent daca e vorba de ingrijirea copiilor, pregatirea mesei, cumparaturi sau o situatie imprevizibila. De aceea sunteti doi, sa rezolvati problemele impreuna si sa va ajutati atunci cand este necesar.

O fotografie frumoasa cu voi doi

Fotografia de nunta nu se pune la socoteala. Poate fi o imagine cu voi de la o reuniune de familie sau dintr-o calatorie, important este sa fie recenta (mai putin de cinci ani). Va simboliza angajamentul vostru de a ramane un cuplu.

Glume pe care le stiti numai voi doi

Fara simtul umorului, viitorul nu suna prea bine. Umorul va salveaza din situatii neplacute si poate "repara" discutiile care se indreapta catre conflicte. Glumele pe care le stiti numai voi doi va ajuta sa va relaxati cand va aflati alaturi de alte persoane si nu puteti discuta liber.

Impreuna, dar si individual

Ocupandu-te de interesele si pasiunile tale te simti independenta si implinita; ocupandu-va de interesele comune va consolidati relatia de cuplu, dar si cea de pritenie, in loc sa va concentrati numai asupra chestiunilor zilnice.

Acceptarea diferentelor

La inceputul relatiei voastre, va straduiati sa intelegeti si sa acceptati ceea ce ii place si ce nu-i place celuilalt, chiar daca aveati sau nu aceeasi parere. Acest lucru nu trebuie sa se schimbe dupa casatorie. Fiecare dintre voi este intr-o continua transformare si aveti nevoie de sustinere reciproca pentru a va redescoperi permanent, atat individual cat si ca o pereche.



/b>
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod