UPDATE: Şerban Huidu, trebuie să facă sau nu închisoare?

La nici două zile de la teribilul accident rutier, în care Şerban Huidu, aflat la volan, a lovit frontal un autoturism şi a curmat trei vieţi, s-a născut un război de opinii între două tabere: cei care îl trag la răspundere şi cei care cred că acesta are circumstanţe atenuante.
Accidentul de la schi de anul trecut l-ar putea scăpa pe Şerban Huidu de ani grei de închisoare, după ce a provocat un accident rutier în urma căruia au murit trei persoane. Trebuie să se dovedească, însă, că prezentatorul TV nu era apt să conducă un autovehicul.

Update: Psihiatrii români citaţi de Antena 3 sunt de părere că lui Huidu trebuia să i se interzică şofatul, având în vedere că recuperarea după un traumatism cranio-cerebral durează cel puţin doi ani. În acest caz, medicul din Austria, care s-a ocupat de cazul lui, trebuia să-l evalueze fizic şi psihologic pentru a decide dacă e apt să conducă. Surse apropiate familiei, citate de aceeaşi sursă, susţin însă că neurochirurgul care l-a operat pe Huidu l-a asigurat la sfârşitul verii că este clinic sănătos.

Purtătorul de cuvânt al spitalului din Innsbruck, unde a fost tratat Şerban Huidu, a refuzat să comenteze această situaţie.

La nici două zile de la teribilul accident rutier, în care realizatorul TV Şerban Huidu, aflat la volan, a lovit frontal un autoturism şi a curmat trei vieţi, s-a născut un război de opinii între două tabere: cei care îl trag la răspundere pe Şerban Huidu şi cei care cred că acesta are circumstanţe atenuante. Ar trebui să facă sau nu închisoare realizatorul TV?

Cum s-a petrecut accidentul rutier?


Şerban Huidu a provocat, duminică, în jurul orei 11.55, un accident după ce a pătruns cu maşina pe contrasens, pe un carosabil umed, din pricina ninsorii, şi a lovit un autoturism Dacia Logan, care circula regulamentar. În urma accidentului şi-au pierdut viaţa toate cele trei persoane care se aflau în maşina lovită de realizatorul TV.
Şerban Huidu se afla la volanul unui autoturism de teren Mercedes şi circula dinspre Capitală spre Braşov. În el se aflau şi soţia sa, cu cei doi copii şi bona acestora. În urma accidentului, toţi cei cinci au fost duşi la spital şi sunt, în prezent, în afara oricărui pericol.

Huidu este anchetat pentru omor din culpă, anunţă Carmina Reit, prim-procurorul la Parchetul Tribunalului Braşov, potrivit Mediafax şi riscă între unul şi opt ani de închisoare. Şeful poliţiei rutiere, Lucian Diniţă a anunţat că ancheta în acest caz, ca în oricare altul, pleacă de la prezumţia de nevinoţie. Huidu nu a fost reţinut de poliţie, având în vedere că fapta n-a fost una cu premeditare.

Cea mai probabilă ipoteză: maşina lui Huidu a derapat!


Ce ştim este că autoturismul condus de acesta a intrat pe contrasens într-o curbă şi a lovit frontal un autoturism care circula regulamentar. Ce mai ştim este că în timpul audierilor, care au avut loc în cursul zilei de ieri, Şerban Huidu le-a declarat procurorilor că atunci când a intrat în curbă, maşina sa a derapat cu partea din spate, iar când a încercat s-o redreseze a intrat pe contrasens şi a lovit maşina Dacia Logan, potrivit Jurnalul Naţional. Realizatorul Tv le-a mai explicat şi medicilor că nu a mai putut controla maşina din cauza modificărilor climaterice, potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean Braşov, Adrian Albotă, citat de Mediafax.

Inclusiv Şeful Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă, a declarat ieri că în cazul accidentului provocat de Huidu se conturează varianta că maşina a derapat, intrând pe contrasens.

Poliţiştii care au făcut cercetări la faţa locului explică faptul că viteza regulamentară în acea zonă este de 30 de kilometri la oră, având în vedere condiţiile meteorologice (ninsoare) şi starea carosabilului, potrivit realitatea.net.




Prezentatorul TV nu a respectat limita de viteză?


"E prematur să ne pronunţăm asupra vinovaţilor în cazul acestui accident. Din primele cercetări ştim că s-au tamponat două autoturisme", a spus şeful Poliţiei Rutiere Braşov, Claudiu Tămârjan, potrivit antena3.ro. Tămârjan a mai spus că până în acest moment nu se poate spune cu certitudine viteza cu care circulau cele două maşini implicate în accident. "Probabil a fost o viteză neadaptată condiţiilor de drum", presupune acesta.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, Liviu Naghi, este mai incisiv şi precizează că: "Din primele cercetări se pare că vina aparţine exclusiv bucureşteanului de 35 de ani. Nu a adaptat viteza de deplasare la carosabilul umed, a derapat, a intrat pe contrasens şi a izbit frontal Loganul roşu."

Altă posibilă cauză a derapării autoturismului ar fi aceea că maşina nu avea anvelope de iarnă. Legea spune, însă, că obligativitatea folosirii anvelopelor de iarnă începe de la data de 1 noiembrie, anul curent.

A făcut Huidu o depăşire neregulamentară?


Ştim şi că pe porţiunea de drum unde s-a produs accidentul sunt curbe, iar sensurile de mers sunt despărţite de linie continuă, ceea ce înseamnă că depăşirea este interzisă. Nu se ştie însă dacă Şerban Huidu s-a angajat într-o depăşire. Ce ştim însă este că realizatorul Tv n-ar fi la prima abatere rutieră.
Şeful poliţiei rutiere, Lucian Diniţă, a precizat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Şerban Huidu a avut de-a lungul timpului 14 sancţiuni! Dintre acestea două s-au finalizat cu suspendarea permisului de conducere: una în 2005 pentru trecere pe roşu şi alta în 2009 pentru depăşire neregulamentară.

Ne întrebăm, în aceste condiţii... Poate fi considerat Şerban Huidu un recidivist, un pericol pentru drumurile publice, mai ales în condiţiile în care această nouă posibilă abatere a provocat moartea a trei oameni?

Şerban Huidu avea permis de conducere valid. Era la volan în deplinătatea facultăţilor mentale?


Realizatorul Tv are însă şi câteva circumstanţe atenuante, care l-ar putea scăpa de anii de închisoare cu executare. Anchetatorii vor verifica dacă acesta avea sau nu dreptul de a conduce, date fiind problemele medicale pe care le-a avut în urma accidentului de la schi din Austria, petrecut în luna decembrie a anului trecut. Atunci, Huidu a avut o fractură craniană cu hemoragie cerebrală şi a fost indus în comă, pentru a fi tratat. Mai apoi, a început un program de refacere, atât fizică, cât şi psihică.

Medicul de familie este cel care trebuie să se pronunţe şi să anunţe unitatea de poliţie de pe raza căruia face parte pacientul, în cazul în care acesta nu este apt să conducă autovehicule, spune Codul Rutier.

Prim-procurorul Carmina Reit de la Parchetul Judecătoriei Braşov precizează că în acest sens, vor fi verificate toate documentele medicale, inclusiv modul în care au fost eliberate acestea.


Carnetul de conducere al lui Şerban Huidu era valid la momentul producerii accidentului, a anunţat, luni, şeful Poliţiei Rutiere Braşov, Claudiu Tămârjan, citat de Mediafax. Ceea ce înseamnă că unitatea de poliţie nu a dispus suspendarea lui. Aşa că se ridică mai multe întrebări legate de activitatea medicilor din Austria şi a medicului de familie.

Se mai ştie şi că Şerban Huidu a trecut testul alcoolemiei, analizele arătând că acesta nu consumase alcool înainte de a se urca la volan. Medicii care s-au ocupat de el în urma accidentului, au precizat că acesta nu se afla sub niciun fel de medicaţie, care să-i afecteze capacităţile de conducere a unui autovehicul.

Foto: evz.ro, mediafax.ro
 

Comentariile 101-113 din 113

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • no name pe 18 Oct 2011, 00:37
    precedent!

    nici Carmen Paunescu nu a facut inchisoare, de ce pentru Huidu legea s-ar aplica altfel?! Doamna a primit 2 ani cu suspendare tot pentru uciderea a 3 persoane... Nimeni si nimic nu-i va aduce inapoi pe cei morti...

    9
    4

  • marcel pe 18 Oct 2011, 00:27
    accident

    ptr cel care zicea ca e de vina ala ca avea logan masina nesigura ...poate nu au toti bani ca tn care judeci p saracu mort ..poate nu a avut bani de o masina mai scumpa poate a muncit o viata ptr asi permite loganu..,si nu e relevant asta ...el mergea regulamentar p banda lui ..orice sofer tre sa conduca pana la evitarea oricarui pericol..rusine sati fie putea sa fie o ruda draga tie sau chiar tu in locul mortilor si nu tiar fi picat bn sa fii judecat ca nu ai avut bani de o masina mai sigura si de aia ai murit...mortu e de vina logica ta mareata..sunt sofer si sincer imi pare rau ptr huidu...dar trebuie sa raspunda ca orice om egal nu ca si cum ar fi peste noi si banii ar putea cumpara suflete

    11
    3

  • anonim pe 18 Oct 2011, 00:25
    :*

    serban`ai trecut prin multe .pana mea.akuma sa fii tu bine si familiea ta si nu uita ca eu si toata familiea iti suntem alaturi de tn.sper sa ieis bine din toata prostiea asta.iti tin pumin asta .care zici ca a vz acidentul zici nu mai prosti despre tn toti .ai ciuda pe tine .ei se duc la televizor pt bnai ca aste care nu au vz nik is blati pt niste bani sa minta ca a vz tot.lasa eu .una iti tin pumin si sunt la curent cu tot ce se intampla.:*:*

    7
    13

  • ramona pe 18 Oct 2011, 00:16
    Pacat...

    E greu sincer de dat un verdict... Este intr-adevar o adevarata tragedie ceea ce i s-a intamplat lui Serban, insa ar trebui sa recunoastem ca este o tragedie ce ar fi putut fi evitata cu putina atentie...Problema este ca toti putem judeca intr-un fel sau altul cazul dar adevarul este ca o sentinta corecta nu stiu daca exista. Oare inchisoarea ar putea schimba ceva? I-ar putea ajuta cu ceva pe rudele celor decedati daca Serban ar face inchisoare sau l-ar ajuta cu ceva pe Serban? Oare Serban nu este constient de ceea ce a facut regretand nespus si avandu-i pe constinta pe cei pe care i-a omorat pentru toata viata? Dar oare familia celor morti nu merita o "razbunare", nu trebuie sa plateasca cineva?... Multe intrebari ale caror raspunsuri, zic eu se contrazic unul cu altul... Cert este ca faptul este consumat, tragedia s-a produs si nimeni nu poate schimba acest lucru... Condoleante familiei indurerate si fie ca sufletele victimelor sa se odihneasca in pace!

    11
    0

  • soundblaster pe 18 Oct 2011, 00:01
    tragedie

    Regret din tot sufletul ce i s-a intamplat lui serban ......prea multe necazuri intr-un timp prea scurt...prea multe cumpene in viata lui....sunt sigura ca in momentul asta ar da orice sa fi putut evita acest accident in urma careia 3 persoane si-au pierdut viata....cred ca e o intreaga lupta in mintea si-n sufletului lui acum,intr-adevar nu are nici o scuza ptr ce a facut...timpul nu-l mai poate intoarce innapoi,din pacate....

    19
    2

  • ecaterina pe 17 Oct 2011, 23:56
    asa da... asa nu

    cum e mai bine? sa faca inchisoare pe viata sau sa fie gratiat si sa ramana oricum o leguma pe viata, pasibil si de alte accidente? e adevarat, nu mai poate intoarce timpul inapoi, dar se poate preveni o alta catastrofa asemanatoare. e un om periculos, si sa ma ierte Dzeu, daca erau copiii mei in situatia celor decedati si a familiilor lor, cred ca il cautam si il strangeam de gat. nimeni pe pamantul asta nu-ti da dreptul sa iei viata cuiva... nimeni!

    5
    7

  • Jericho pe 17 Oct 2011, 23:46
    LA INCHISOARE CU EL

    Huidu a avut 14 sanctiuni! Ce va face sa credeti ca N-A incercat o depasire pe linie continua si in curba, cand viteza maxima legala era de 30 la ora??? La inchisoare cu el si cu cei care pun viata altora in pericol.

    11
    11

  • marco pe 17 Oct 2011, 23:44
    evident

    desigur ca merita ani buni de inchisoare. e adevarat ca asta nu-i readuce la viata pe cei morti dar avem legi ce trebuie respectate. nu exista scuze in astfel de situatii.

    11
    8

  • octomber pe 17 Oct 2011, 23:40
    vai de capul nostru...

    sunt curioasa daca erau membri familiilor voastre daca mai vorbeati atat de usor.Si eu il simpatizez pe huidu insa a gresit sa plateasca frate.Sunt 3 vietii care au murit din cauza lui.Din cauza prostiei si a mentalitatii noastre este tara asta in halul asta.Cum adica sa le plateasca o alocatie si gata...sunt curioasa daca mureau parintii tai in acel accident daca mai spuneai acelasi lucru.vai de capul nostru.Suntem jalnici si ne meritam soarta.

    11
    9

  • flrn pe 17 Oct 2011, 23:39
    Pentru pollet_a

    Daca ti-ar fi muri propriul copil din cauza unui inconstient, fie el vedeta, n-ai mai gandi asa. Totul se plateste in viata.

    9
    6

  • justice pe 17 Oct 2011, 23:28
    Inchisoare pedeapsa maxima

    A zbrobit 3 vieti nevinovate din teribilism , inconstienta si prostie! Sa faca inchisoare!

    11
    12

  • JAV pe 17 Oct 2011, 23:16
    ACCIDENT

    SERBANE FII TARE GASESTE O PORTITA CA SA SCAPI DE NENOROCIRE CA TE VREM INAPOI LA RADIO SI TV M-AI BINE AMENDA SI SA-TI ANULEZE PERMISUL DECAT SA AJUNGI LA PUSCARIE.

    10
    18

  • pollet_a pe 17 Oct 2011, 23:01
    accident tragic

    A fost un accident involuntar. Este adevarat ca s-a soldat cu trei persoane decedate. Dar cate vedete care au facut accidente similare au facut puscarie? Sa i se interzica sa mai conduca, o vreme mai indelungata....sa zicem 2-3 ani si o amenda usturatoare, plus cheltuieli fata de familiile celor disparuti, iar daca raman copii minori , orfani, sa le plateasca o alocatie pana la varsta de 18 ani. Daca face puscarie , cu ce-i incalzeste pe cei care au suferit pierderi? II aduce inapoi pe cei disparuti ?

    24
    13
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod