„Sper ca această miniserie să devină una de referinţă” – Interviu cu scriitorul Harlan Coben


Ce v-aţi propus?
Am vrut în primul rând o miniserie care să nu semene cu nimic altceva. Sper ca „O singură şansă” să devină una de referinţă, ca „Lost: Naufragiaţii”, „Breaking Bad” sau „Homeland”... Şi pentru asta, TF1 a fost partenerul ideal.

Cum e avantajată povestea de faptul că e prezentată pe micul ecran, episodic?
Pe lângă faptul că televiziunea este mediul perfect pentru a crea suspansul, acest gen TV ne permite să ne întindem aripile. Spre deosebire de filme, în care suntem obligaţi să condensăm povestea în 2 ore, televiziunea permite analiza atentă a personajelor şi adăugarea de răsturnări de situaţie.
Şansă care mi se pare absolut uimitoare!

Cartea dumneavoastră are un protagonist masculin. De ce aţi ales o femeie drept eroină a adaptării TV?
Intenţia mea nu a fost niciodată aceea de a copia cu punct şi virgulă cartea pe ecran. Am scris „No Second Chance” în 2003. Şi m-a atras mult ideea de a moderniza, de a schimba, de a ajusta datele problemei. Discutând cu regizorul François Velle, ne-am imaginat crearea unui personaj feminin. Şi gângdindu-mă cum să scriu din acest nou punct de vedere, întreaga poveste s-a schimbat, a devenit poate chiar mai bună.
Acest personaj este unic pe micul ecran: este o mamă şi o femeie foarte independentă… Are multe faţete, toate la fel de puternice.

Ce părere aveţi despre actriţa aleasă pentru acest rol, Alexandra Lamy?
Alexandra este extrem de talentată! Francezii o cunosc bine şi au văzut-o deja în roluri extrem de diferite, dar sunt sigur că oamenii vor fi foarte surprinşi să o descopere în acest proiect. Modul în care îşi posedă personajul şi îl împinge într-un colţ este cu adevărat impesionant.
Pentru mine, Alexandra este o stea, în toate sensurile cuvântului.

Aţi decis să fiţi creatorul acestui proiect, ceea ce e neobişnuit în Franţa.
Am vrut să fie extrem de implicat. Fiind creatorul miniseriei, am putut – de exemplu – să văd în fiecare dimineaţă ce s-a filmat, să-l sun pe Sydney (Gallonde, producătorul – n.r.) în fiecare zi... Am fost în contact permanent şi cu regizorul, şi cu Alexandra (Lamy – n.r.). Nu s-a întâmplat nimic fără a mi se cere şi mie părerea!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod