Realizarile unei mame singure

Actrita Adriana Trandafir, mama singura a doi copii, joaca de circa23 de ani pe scena Teatrului Odeon, iar premiera in care va juca incurand se numeste "Alchimistul". O prezenta activa si pe posturile deteleviziune, artista va prezenta, din 14 martie, emisiunea "Vecinii",la Antena 1. Presedinta a Fundatiei Maria Tanase, cu un talent muzicalincontestabil, Adriana lupta ca viata sa fie frumoasa.

Adriana Trandafir este o prezenta placuta si spontana, si, desi implicatain foarte multe proiecte, isi gaseste timp pentru toate. Este in primulrand mama, o femeie divortata care are grija de un copil de doi ani,impreuna cu o bona si cu bunicii fetitei (din partea tatalui). Celmai bun prieten al ei este fiul de 11 ani, Stefan, avut din primacasatorie. Recunoaste ca este o casnica, datorita probabil zodiei Taur subcare este nascuta, insa profesia isi are rolul binemeritat in viata sa.

Cum va descurcati cu spectacole, copil, emisiuni de televiziune siproiectele pe care le coordonati de la Fundatia Maria Tanase?
Nimic nu-i usor astazi. Mai rau pentru mine este ca as vrea sa le faceu pe toate. Si acasa imi place sa si gatesc, sa fac curat, sa ma joc cuMaria - Speranta. Imi place sa fiu casnica.
Dar sunt constienta ca viataeste o lupta pentru supravietuire, indiferent de conditii si de statutulsocial. Sunt zile in care sunt depasita si foarte obosita, dar gandescpozitiv, ma incurajez si stiu ca trebuie sa o iau de la capat. Cred caeste mileniul in care parintii se indeparteaza de copii tocmai din cauzamuncii. Uneori parintii nu mai apuca sa se vada cu copiii.

Va este greu singura, ca femeie necasatorita? Ce le recomandati femeilor"singure"?
Stiu ca sunt multe femei care cred ca daca sunt divortate viata lors-a incheiat. Dar cea mai grea singuratate este cea in doi. Femeiletrebuie sa stie ca daca poti sa comunici cu cei din jurul tau (familie,prieteni, colegi), nu esti singur. Ele trebuie sa aiba incredere in ele,caci resursele vin tot din interior, din puterea fiecareia de a faceceea ce-si doreste. Cel mai bine ar fi sa nu puna la suflet. Sa aibaincredere, sa stie ca sunt cele mai importante fiinte din lume.

Care este cea mai importanta realizare, in plan personal dar siprofesional?
Orice as spune, sa stiti ca cele mai importante realizari ale mele suntcopiii, si vor fi singurele urme care vor ramane dupa mine. Sunt fericitaca am doi, desi as fi vrut sa am mai multi.
In plan profesional sunt fericita ca am jucat in spectacole cu mare succesla public, care mi-au adus multe aplauze din partea spectatorilor.
Jocde zece ani "La Tiganci", de noua ani piesa "Cumetrele", de vreo 7-8 ani"Domnisoara Anastasia" si de trei ani "Stele in lumina diminetii".

Sunteti o femeie mondena?
Nu, chiar deloc. Onorez foarte rar invitatiile adresate cu diverseocazii. Imi place linistea caminului meu, prefer sa ma ocup in aceltimp lucruri pe care nu apuc sa le fac: sa citesc, sa tricotez (n.r.:actrita mi-a aratat si dovada, un pulover aproape gata, de care seocupa in pauzele dintre repetitii), sa ma joc cu copiii, sa fac daruriprietenilor. Cred in primatul prieteniei si de aceea trebuie sa-mi factimp pentru prieteni.

Faptul ca ati facut-o pe Maria Speranta la 44 de ani va va impiedica saintelegeti atitudinea copiilor din aceste timpuri?
Alaturi de copiii mei incerc sa fiu in pas cu ei si cu timpurile. Mi-amluat de curand un computer si m-am convins ca Internetul este cea maimare descoperire a omului. Sunt fascinata ca pot comunica cu oamenipe care nu credeam ca am sa-i regasesc vreodata. Este extraordinar calegaturile cu prietenii pot fi facute foarte repede. Nu cred insa case va ajunge pana acolo incat copiii sa citeasca cartile pe internet,e mult mai simplu sa stai in pat cu o carte in mana.
Cred in puterea dea fi in pas cu timpurile si-mi doresc doar sa fiu sanatoasa sa-i crescasa cum se cuvine. Cea mai importanta educatie este cea facuta in primiisapte ani de-acasa.

Ce va doriti in viitor?
Visez sa ofer bucurie celor din jur. Vreau sa fiu fericita, pentru cafericirea e facuta din mici bucurii. Visez sa apuc sa fiu bunica sisa-mi cresc nepotii, sa nu le fiu copiilor o povara la batranete. Imidoresc sa nu ajung sa le reprosez copiilor ca m-am sacrificat pentru ei,ca am renuntat la multe placeri personale pentru ei. Mai vreau sa mapot bucura de fiecare rol, pentru ca si acestea sunt ca si copiii. Laiubesc chiar daca nu sunt asa cum mi-as dori sa fie.

Adriana Trandafir este o fiinta care pune mult suflet in tot ceea ceface si se vede asta pe fata ei. Mi-a vorbit cu multa emotie de copiiiei, mai ales de regretul de a nu-l avea pe Stefan prea mult in preajma,si isi facea chiar griji ca nu mi-a adus si o fotografie cu el, ci doarcu Maria Speranta, care a implinit pe 27 februarie doi ani.

Protagonista emisiunii "Vecinii"
Din 14 martie la Antena 1 veti putea urmari emisiunea "Vecinii", opremiera in mass-media romaneasca. Emisiunea va avea o durata de o orasi va fi difuzata in fiecare joi, de la ora 20.00.
Vecinii care ne urmaresc tot timpul, cei care vin beti si fac scandal,cei care cheama politia la cel mai mic zgomot sau care au o adevaratagradina zoologica in casa sunt doar cateva dinte temele noii emisiuni.
Vorexista si o serie de rubrici, cu titluri sugestive: "Vecinii vedetelor","Vecinul perfect", "Barfe pe scara blocului" etc.
Adriana Trandafir, actrita cunoscuta pentru stilul spumos al prestatiilorsale artistice, va fi vedeta noului show. Emisiunea va prezenta, lafiecare editie, trei cazuri. Doua dintre acestea vor fi tratate intr-omaniera umoristica, chiar parodica, al treilea fiind un caz grav, careuneori va avea tenta umanitara. Scopul emisiunii este de a impaca veciniiaflati in conflict, dar acest lucru nu se va intampla intotdeauna, siuneori acestia vor pleca mai nervosi decat la inceput. Fiecare vecinva fi sustinut, din public, de "galerii" formate din rude, prieteni sauchiar alti vecini.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vraciu petrutza pe 3 Sep 2010, 20:36
    mama si copii

    doamna mea, este un lucru minunat sa poti da nastere ,unor ingerasi nu conteaza virsta si sanatatea .eu cred ca atunci cind iti privesti copilu esti o mama implinita ,dar parca in momentul aceela te strapunge o durere ,pe mine ma refer .Ma trezesc dim si ma uit la fica mea ,si ma gindesc DOAMNE cu ce tiam gresit oare ,sa nui pot oferi citeva lucruri ..misa intimplat sami ceara un pufulete iar eu nu am putut sai ofer ,si de rusine am mintit zicind in gura mare fetitei mele .NU MAMI E DESTUL CIT PUFULETI AI MANCAT .deoarece lumea se uita la noi.acasa nu aud decit ca sunt nimic ca nu siu de ce mai traiesc ,ca la 31 de ani ai mei ,nu am realizat nimik,ca tatal copilului ma lasat ,ca sunt un nimik .dar ei nu stiu adevarul cite batai imi luam ,dar mereu imi ziceam ce vrei sa faci sa ramii asa ,toata viata sau sati refaci viata ,alaturi de souhela(fetita mea in virsta de 2 anisori jumate).eu cred ca cel mai rau este atunci cind fam iti reproseaza ,lucruri care te fac sa suferi mult.seara de seara ma rog DOMNULUI DUMNEZEU ,sa am de mancare ptr fica mea ,eu nu lucrez ,ptr ca nam cu cine sa las fetiza ,mama imi zice ca nu poae ,tatal nici de atit,traim dintro pensie exagerata de mica.azi am un lapte in frigider il combin cu apa ,lapte lichid maine nu mai stiu offff doamne ce greu este,dar cred ca vam plicisit.ma rog DOMNULUI DUMNEZEU,ca intro zi sa simt ca DINSUL MA VA AJUTA,si ma rog LA DUMNEZEU ,sa va ajute si pe dumneavoastra.am auzit de fundatia dumneavoastra ,nu vreau banii,si daca se poate mancare,nu ptr mine ptr fetita mea,la gradinitza nu o duc ca nam posibilitatea,daca as avea mas duce si eu la munca ,locuim cu parinti mei si fratele sotia si fiul lui ,eu cu souhela dormim in sufragerie,e bine nu ma pling MULTUMESC LUI DUMNEZEU ,alti nar avea nici asa.RUGAMINTEA mea este daca se poate ca DOAMNELE MARIA TANASE SI ADRIANA TRANDAFIR ne poate ajuta cu ceva sau poate ne va trimite scrisoare in alta parte si ise va face mila de fiaca mea.DUMNEZEU FIE CU VOII.tel.nr.0765971047.vraciu petrutza.

    0
    0

  • Mihaela Kreiter pe 14 Mai 2008, 15:13
    Corespondentza

    As dori f mult sa corespondez cu adriana Trandafir. O apreciez f mult si ii urmaresc emisiunile pe TVR I nternational. Sunt un FAN al dumneaei.Va rog din suflet sa ma pune-ti in legatura cu ea, multumesc frumos.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod