Prima doamna a Frantei, Carla Bruni Sarkozy

Idila dintre Carla si presedintele Frantei a facut sa curga multa cerneala si zvonurile au fost repede confirmate. Spre surprinderea tuturor, ea a fost vazuta in compania lui Nicolas Sarkozy...
Idila dintre Carla si presedintele Frantei a facut sa curga multa cerneala si zvonurile au fost repede confirmate. Spre surprinderea tuturor, ea a fost vazuta in compania lui Nicolas Sarkozy pentru prima oara in decembrie 2007, la doar doua luni de la divortul acestuia. Dupa voiajul din Egipt si Iordania, Carla a devenit prima doamna a Frantei sambata, 2 februarie 2008.   
 
Ceremonia s-a desfasurat la Elysee, cu usile inchise si in mod discret, asa cum promisese presedintele. Purtatorul de cuvant al palatului Elysee, David Martinon, a refuzat sa faca orice comentariu privind ceremonia. Exista voci care spun ca oficializarea relatiei a venit ca urmare a sarcinei Carlei. Potrivit unei agentii de presa italiene, in ianuarie 2008, Carla era deja insarcinata cu Sarkozy. In varsta de 39 de ani, manechinul este mama unui baietel de 6 ani pe nume Aurelien, fiu al lui Raphael Enthoven. 
 
Carla si Sarkozy s-au intalnit la sfarsitul lui noiembrie 2007, la un dineu organizat de Jacques Seguela. Cuplul si-a oficializat repede relatia, afisandu-se in public fara retinere. Au fost vazuti impreuna mai intai cu ocazia unei vizite in familie la Eurodisney, iar apoi in cursul vizitelor prezidentiale facute in strainatate. 
 
Carla Sarkozy va face prima sa vizita oficiala pe 10 martie, a doua zi dupa primul tur al alegerilor municipale. Ea a ales sa se intalneasca cu presedintele israelian, Shimon Peres care se va afla la Paris in acea perioada. De asemenea, Carla si Nicolas vor organiza o cina oficiala pentru invitatul lor de onoare. Ulterior, sotia presedintelui il va insoti pe 26, 27 si 28 martie la Londra, pentru a o vizita pe regina Angliei, aceasta fiind prima ei deplasare in strainatate, in calitate de prima doamna a Frantei.
 
Seful statului Francez are 53 de ani si este la cel de-al treilea mariaj. Nicolas are doi copii din timpul primei casatorii si inca un fiu cu fosta sa sotie, Cecilia Ciganer-Albeniz de care a divortat in octombrie 2007, dupa 11 ani de relatie pasionala. 
 
Carla Bruni Tedeschi s-a nascut la Torino, Italia, pe 23 decembrie 1967, si traieste in Franta de la varsta de cinci ani. Sora ei mai mare este actrita Valeria Bruni Tedeschi. Dupa ce a fost manechin timp de zece ani (1987-1997), Carla s-a dedicat muzicii. Mai intai a compus linia melodica a cantecelor de pe albumul "Daca as fi fost ea" al lui Julien Clerc, aparut in 2000. 
 
In anul 2002 a aparut primul album al Carlei, "Cineva mi-a spus", care i-a adus un an mai tarziu distinctia de artista anului. Apoi a urmat cel de-al doilea album al sau "Nicio promisiune", aparut in 2007, in care Carla a pus pe muzica, textele poetilor si autorilor ei preferati: William Butler Yeats, Emily Dickinson, Christina Rossetti si Dorothy Parker.
 
Talal sau fiind compozitor, iar mama piansita, Carla a inceput sa studieze chitara la varsta de noua ani. Zece ani mai tarziu, a abandonat studiile de arta si arhitectura pentru a deveni model. Acum s-a intors la prima ei dragoste - muzica, si intentioneaza sa isi deschida un studiou de inregistrari pe Elysee pentru a-si continua cariera de cantareata.   
 
Formele sale si inaltimea, 1,76 m, i-au sedus pe creatorii cei mai exigenti: Karl Lagerfeld, Lacroix, John Galliano, Yves Saint-Laurent, Christian Dior, Versace si Sonia Rykiel. Pe langa prezentarile de moda, Carla era adesea vazuta in reclame si pictoriale. De asemenea, Carla a aparut si in doua filme: "Catwalk" al lui Richard Leacock si "Paparazzi" de Alain Berberian.
 
Pentru o perioada, Carla a intruchipat moda frantuzeasca in intreaga lume, acompaniind manechine in voga ca Karen Mulder sau Naomi Campbell, si afisandu-se la bratul personalitatilor precum Mick Jagger, Donald Trump si Vincent Perez. Intre doua prezentari de moda, Carla compunea versuri.  
 
Lista fostilor ei iubiti ii include pe: Mick Jagger, Eric Clapton, Kevin Costner, Vincent Perez, Donald Trump si Laurent Fabius. Carla cred ca dragostea poate dura o viata , dar pasiunea cateva saptamani. Astfel s-ar explica numeroasele ei aventuri. 
 
In timpul relatiei cu jurnalistul Jean-Paul Enthoven, Carla s-a indragostit de fiul acestuia, Raphael, un profesor de filosofie cu zece ani mai tanar decat ea. Raphael s-a despartit de sotia lui, Justine Levy, fiica lui Bernard-Henri Levy. Despartirea a determinat-o pe Justine sa publice in 2004 un roman plin de succes, "Nimic grav". Cartea o infatiseaza pe Carla, intruchipata in personajul Paula, ca o femeie fatala care ii fura sotul protagonistei, descrisa ca "o pasare de prada cu zambet de Terminator".  
 
Tatal natural al Carlei a iesit din umbra in ianuarie 2008, facand declaratii pentru cotidianul "Estado de Sao Paolo". Maurizio Remmert, intreprinzator italian exilat in Brazilia, isi face cunoscuta povestea de dragoste din anii 60' cu Marina Tedeschi, idila care a dat nastere Carlei Bruni. Desi era casatorita cu Alberto Bruni, Marina a avut in paralel o relatie de sase ani cu Maurizio. 
 
In timp ce in Franta se vorbeste despre Carla datorita relatiei sale cu presedintele, peste ocean lucrurile stau altfel. Se pare ca in America ea este apreciata pentru muzica sa. Chiar daca primul ei album a avut succes, "No Promises" nu a mai fost tratat cu interes in Franta. Americanii sunt insa de alta parere. Kerry Mason de la Billboard a declarat despre acest album: "In mai putin de un minut esti sedus precum presedintele Frantei. Albumul este o placere pura." Explicatia ar fi probabil aceea ca el contine poeme ale autorilor englezi din secolul XIX. 
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ockshanna pe 8 Mai 2008, 11:35
    BLINGGGGGG

    Totusi chir si Carla este un bling-bling

    0
    0

  • Ockshanna pe 8 Mai 2008, 11:33
    Doar Carla

    Ei nu prea se leaga bine Carla de politica dar pentru Sarko merge...

    0
    0

  • micutz pe 24 Mar 2008, 11:36
    prima doamna........

    imi place mult de carla ...despre viata ei oar treaba ei .sa apreciem ce e de apreciat si atat.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod