Povestea de iubire dintre regina Elisabeta a II-a și prințul Philip în 20 de imagini spectaculoase

Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip s-au cunoscut în copilărie și s-au căsătorit din 1947. Cei doi au format cel mai longeviv cuplu regal din istoria britanică, până la moartea prințului Philip, pe 9 aprilie 2021.
Cuplul regal a avut o căsnicie de mai bine de 70 de ani. În toată această perioadă, aceștia și-au mărit familia cu patru copii, opt nepoți și opt strănepoți. 

Iată traseul vieții lor împreună:

- S-au întâlnit la o nuntă când erau copii, iar drumurile lor s-au intersectat din nou ani mai târziu, când prințesa Elisabeta avea doar 13 ani, iar Philip avea 18 ani. După ce s-au îndrăgostit în adolescență, prințesa Elisabeta și prințul Philip și-au anunțat logodna în iulie 1947, când când Philip avea 26 de ani, iar monarhul 21.

- S-au căsătorit pe 20 noiembrie 1947 la Westminster Abbey.

Elisabeta și Philip nu și-au încheiat ceremonia de nuntă cu un sărut. De fapt, acest lucru a devenit tradiție în rândul cuplurilor regale abia când prințesa Diana și prințul Charles s-au sărutat pe balconul Palatului Buckingham după nunta lor din 1981. La scurt timp, familia lor a început să se mărească, prințul Charles, urmat de Anne, Andrew şi Edward au apărut în viața lor.

- Prințul Philip a îngenuncheat în fața reginei Elisabeta a II-a la ceremonia de încoronare a Majestății Sale în 1953.

- Regina și Ducele de Edinburgh și-au sărbătorit aniversarea nunții de argint la Palatul Buckingham pe 20 noiembrie 1972.

Au fost mai relaxați decât de obicei, totuși nu a existat niciun contact fizic în fotografia oficială.

- În 1992, regina a cunoscut ceea ce a fost numit „anul oribil”. Căsătoriile a trei dintre copiii ei s-au încheiat și a avut loc un incendiu catastrofal la reședința Castelului Windsor. Întotdeauna profesionistă, Majestatea Sa a făcut multe apariții publice cu soțul ei în acel an.

- În anul 1999, Philip a sărutat-o pe obraz pe regină, lucru rar întâlnit în aparițiile lor publice.

- Regina și Prințul Philip au revenit în locul unde și-au petrecut luna de miere, pentru aniversarea nunții lor de diamant în 2007.

- Tot ca o raritate, în 2015 s-au ținut de mână în timpul unei ieșiri publice la Londra și au împărțit o pătură în timp ce urmăreau celebrele competiții Braemar Gathering.

- În 2017, cei doi au celebrat 70 de ani de căsătorie, adică nunta de platină. Tot în acest an, prințul Philip și-a anunțat retragerea din viața publică, lăsând-o pe regină să participe la toate angajamentele de una singură. Cu toate acestea, prințul Philip și-a mai însoțit soția din când în când la evenimente precum nunta Ducelui și Ducesei de Sussex din 2018.

- Regina și Ducele au făcut rar fotografii oficiale împreună.

Cu toate acestea, au făcut o excepție pentru cea de-a 99-a aniversare a lui Philip, pe 10 iunie 2020, la Castelul Windsor, unde s-au autoizolat împreună.

- Pe 9 aprilie 2021, Prințul Philip a încetat din viață după o viață dedicată Reginei


Iată 20 de fotografii spectaculoase cu cel mai longeviv cuplu regal din istoria britanică!

Sursă: hepta/theroyalfamily
11 Iunie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod