Povestea de iubire dintre regina Elisabeta a II-a și prințul Philip în 20 de imagini spectaculoase

11 Iunie 2020
Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip s-au cunoscut în copilărie și sunt căsătoriți din 1947. Cei doi formează cel mai longeviv cuplu regal din istoria britanică.
Cuplul regal este căsătorit de mai bine de 70 de ani. În toată această perioadă, aceștia și-au mărit familia cu patru copii, opt nepoți și opt strănepoți. Din cele mai recente fotografii, e clar că sunt mai puțin preocupați de protocol decât au fost la începutul căsătoriei. Și, chiar dacă nu apar atât de des împreună după pensionarea Ducelului din 2017, căsătoria lor pare mai puternică decât oricând.

Iată traseul vieții lor împreună:

- S-au întâlnit la o nuntă când erau copii, iar drumurile lor s-au intersectat din nou ani mai târziu, când prințesa Elisabeta avea doar 13 ani, iar Philip avea 18 ani.

După ce s-au îndrăgostit în adolescență, prințesa Elisabeta și prințul Philip și-au anunțat logodna în iulie 1947, când când Philip avea 26 de ani, iar monarhul 21.

- S-au căsătorit pe 20 noiembrie 1947 la Westminster Abbey. Elisabeta și Philip nu și-au încheiat ceremonia de nuntă cu un sărut. De fapt, acest lucru a devenit tradiție în rândul cuplurilor regale abia când prințesa Diana și prințul Charles s-au sărutat pe balconul Palatului Buckingham după nunta lor din 1981. La scurt timp, familia lor a început să se mărească, prințul Charles, urmat de Anne, Andrew şi Edward au apărut în viața lor.

- Prințul Philip a îngenuncheat în fața reginei Elisabeta a II-a la ceremonia de încoronare a Majestății Sale în 1953.

- Regina și Ducele de Edinburgh și-au sărbătorit aniversarea nunții de argint la Palatul Buckingham pe 20 noiembrie 1972. Au fost mai relaxați decât de obicei, totuși nu a existat niciun contact fizic în fotografia oficială.

- În 1992, regina a cunoscut ceea ce a fost numit „anul oribil”. Căsătoriile a trei dintre copiii ei s-au încheiat și a avut loc un incendiu catastrofal la reședința Castelului Windsor. Întotdeauna profesionistă, Majestatea Sa a făcut multe apariții publice cu soțul ei în acel an.

- În anul 1999, Philip a sărutat-o pe obraz pe regină, lucru rar întâlnit în aparițiile lor publice.

- Regina și Prințul Philip au revenit în locul unde și-au petrecut luna de miere, pentru aniversarea nunții lor de diamant în 2007.

- Tot ca o raritate, în 2015 s-au ținut de mână în timpul unei ieșiri publice la Londra și au împărțit o pătură în timp ce urmăreau celebrele competiții Braemar Gathering.

- În 2017, cei doi au celebrat 70 de ani de căsătorie, adică nunta de platină. Tot în acest an, prințul Philip și-a anunțat retragerea din viața publică, lăsând-o pe regină să participe la toate angajamentele de una singură. Cu toate acestea, prințul Philip și-a mai însoțit soția din când în când la evenimente precum nunta Ducelui și Ducesei de Sussex din 2018.

- Regina și Ducele fac rar fotografii oficiale împreună.

Cu toate acestea, au făcut o excepție pentru cea de-a 99-a aniversare a lui Philip, pe 10 iunie 2020, la Castelul Windsor, unde s-au autoizolat împreună.


Iată 20 de fotografii spectaculoase cu cel mai longeviv cuplu regal din istoria britanică!

Sursă: hepta/theroyalfamily
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod