Moartea lui Şerban Ionescu. A început războiul pentru averea actorului!

Îndrăgitul actor Şerban Ionescu a murit, în urmă cu o săptămână, după ce s-a luptat aproximativ un an cu o boală cumplită.

Şerban Ionescu avea 62 de ani în momentul în care a păşit în lumea celor drepţi, iar avocatul său, Cătălin Dancu, a vorbit recent despre averea şi despre testamentul maestrului. Acesta a mărturisit şi care erau cele mai mari dorinţe ale actorului, înainte de a muri. „Mi-a spus că-şi doreşte foarte mult să poată trăi ca să poată divorţa de Magda Catone. Asta a fost prima lui dorinţă de suflet. A doua lui dorinţă este în contradicţie cu prima. Mi-a spus că o iartă pe Magda Catone. Şi de aici a rezultat a treia dorinţă a lui a fost ca orice discurs negativ al meu la adresa Magdei Catone să înceteze pentru că ea oricum nu se va schimba“, a spus Cătălin Dancu.

Avocatul a adăugat că, pe lângă Magda Catone şi fiul lor Carol, în testamentul lăsat de Şerban Ionescu ar apărea şi o femeie care i-a fost alături până în ultima clipă.

Potrivit televiziunii Pro TV, cel de-al treilea moştenitor este Irina Lehan, cea alături de care actorul şi-a petrecut ultimii ani din viaţă.

Irina Lehan l-a însoţit pe Şerban Ionescu la clinica din Germania, iar la întoarcerea în România, acesta a locuit acasă la amanta lui. Cătălin Dancu a negat însă că Irina Lehan ar fi fost amanta lui Şerban Ionescu, numind-o „asistenta lui personală“.

Rămâne însă de văzut dacă Irina Lehan va primi ceva din averea lui Şerban Ionescu, ştiut fiind faptul că se află în război cu Magda Catone. Ultima „ciocnire“ între cele două a avut loc chiar la înmormântarea actorului. Potrivit ziarului Ring, Magda nu a lăsat-o pe Irina să-şi la revedere de la Şerban Ionescu, amanta actorului stând departe de sicriul iubitului ei. „Carol a stat langa el! Eu...“, i-ar fi spus Irina Lehan unei prietene.

Avocatul Cătălin Dancu a mai spus la Pro TV că, în ciuda neînţelegerilor dintre Magda Catone şi Irina Lehan, aceasta din urmă va rămâne cu o parte din averea lui Şerban Ionescu, deoarece testamentul a fost sigilat în prezenţa lui şi a unor martori.
„Spre disperarea multora, l-a făcut când era conştient. Vor fi multe surprize privind averea. Ceea ce e cert este că doamna Magda Catone, ca soţie supravieţuitoare, va dobândi, pe lângă jumătatea cuvenită, şi o optime din jumătatea lui Şerban Ionescu“, a încheiat avocatul.



Contactată de ziarul Libertatea, avocata Beatrice Maria Comăniceanu a explicat cum ar trebui să decurgă succesiunea, când la mijloc intervine şi un testament. „Testamentul face parte din cadrul procedurii succesorale. Doar moştenitorii fac cerere de dezbatere a succesiunii. Se verifică autenticitatea lui la Uniunea Notarilor, se verifică dacă nu este anulat sau dacă nu mai există altul. Dacă există mai multe testamente, rămâne valabil ultimul.

Carol, fiul lui Şerban Ionescu, trebuie, pentru că este minor, să aibă un tutore, numit de Serviciul de Asistenţă Socială, din cadrul primăriei“, a spus avocata.

Însă, avocata a precizat că împărţirea averii depinde de deciziile pe care Magda Catone le va lua. „Cota legală a moştenitorilor trebuie respectată şi doar Magda Catone poate să dea unei alte persoane (dacă este menţionată în testament), din partea ei. Doar dacă doreşte, pentru că nu ai voie să te legi de cota moştenitorilor. Masa succesorală se împarte astfel: soţia ia un sfert din averea lui Şerban(1/4), iar copilul primeşte trei sferturi (3/4)“, a încheiat Beatrice Maria Comăniceanu.

Averea lui Şerban Ionescu ar fi formată din trei locuinţe plus drepturile de autor din cele 52 de filme în care a jucat acesta.
Două dintre cele trei imobile pe care le deţinea Şerban Ionescu se află în Bucureşti, iar altul în Otopeni.

28 Noiembrie 2012
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Maria pe 29 Nov 2012, 19:16
    Nici n a racit bine si......

    Vin vulturii dupa avere1Doamne!Respectati omul macar 6 saptamani!

    2
    0

  • Elvira pe 28 Nov 2012, 15:01
    Catone Magda

    Cine esti TU - @A.M. de-ti permiti sa judeci pe Serban Ionescu, faci parte din familia lui ? Stii tu ce a fost intre ei ?Stii tu cum a decurs casnicia lor ? - Ar fi mai bine sa-ti vezi de familia ta, si sa judeci pe membrii famliei tale - nu iti da nimeni dreptul sa judeci niste persoane pe care nu le cunosti decit din ziare sau de la teatru, nu cunosti intimitatea lor, si viata lor personala. V-ati trnsformat voi toti comentatorii in juecatori ai unor oameni care nu si-au pus niciodata viata personala pe tapetul tabloidelor. Cine si ce mosteneste, nu este treaba voastra ca nu voi ati trait cu ei in casa, si in nici uncaz nu va creste un pom in fata casei cu bani in loc de frunze. Vedeti-va de treaba voastra si de familiile voastre !!!

    7
    1

  • Dana pe 28 Nov 2012, 14:54
    Testament - Serban Ionescu

    Madam Beatrice, stimata avocata, ar trebui sa mai studieze putin, este cam incompetenta. Daca inafara de mostenitori, a mai fost trecuta o alta persoana in testament, executantul testamentului trebuie sa tina cont de acest lucru. Nu Magda Catone este cea care da persoanei din testament, dupa bunavointa ei, este executorul testamentar si Legea Nu este exclus ca Serban sa fi facut si donatie acestei presupuse amante Irina, iar donatia este neatacabila.. Dar nimeni nu s-a gandit ca femeia din testament poate fi mama lui, care este in viata, si conf.Legii are si ea dreptul la avere. Nu s-a gandit nimeni ca Serban ar fi putu sa indice pe cineva anume in testament,care sa administreze partea de avere a fiului sau pina la majorat.Nu este obligatori neaparat sa fie mama lui, adica Catone. Mostenitorii rezervatari au o anumita cota ce li se cuvine, ce este prevazut in testament peste aceasta cota, revine persoanei numita in testament. Asa ca Magda Catone, se pare ca o sa cam iasa cu buzele umflate.

    3
    0

  • Dana pe 28 Nov 2012, 14:44
    Averea lui Serban Ionescu

    Dar Magda Catone, de ce nu a vrut sa-i dea divortul ? A fost o dorinta de suflet a lui Serban. Magda Catone stia ca Serban va muri, de ce nu i-a dat divortul, si l-a aminat cu lunile ? Spera sa aiba statutul de VADUVA, si sa mosteneasca ce are de mostenit, plus ca va primi de la STAT pensie de urmas. Ce a fost intre ei, numai Serban si Catone stiu, nu are nimeni dreptul sa faca presupuneri sau sa judece casnicia lor. Nici Catone nu a fost usa de biserica. Daca Serban a vrut sa divorteze, a avut el motivele lui. La rindul ei Catone, cu vreo 3 ani urma ea a fost cea care a vrut sa divorteze.

    3
    2

  • A.M. pe 28 Nov 2012, 14:05
    Nu merita nici macar o floare la mormant ...

    Se pare ca omul asta a fost un "MONSTRU" in viata REALA ... Dupa moarte, tot CIRC face ... Toata viata a umblat cu femei, dupa moarte ...nici acum nu a incetat ...Acum isi lasa averea amantei ... Auzi la el ... Grozav, un "MONSTRU" SADIC ... FEREASCA DUMNEZEU SA AI ASA CEVA IN CASA ... Eu NU I-AS DUCE NICI MACAR O FLOARE LA MORMANT ... NU MERITA.

    5
    2

  • A.M. pe 28 Nov 2012, 12:36
    In sfarsit, d-na CATONE va putea trai fara a fi BATAIE de JOC ...

    Irina Lehan asta merita cel mult sa fie platita ca un angajat - asistenta si ATAT, adica sa aiba salariu - pentru ca vezi Doamne, l-a "INGRIJIT" ... Se pare ca aceasta a si CIUGULIT destul din banii lui Serban Ionescu ....Este INADMISIBIL ca aceasta amanta sa fie inclusa si in Testament ... AR TREBUI SA-I FIE RUSINE ...RUSINEEEEEEEEEEEEEEEE. Domna Magna Catone merita toata ADMIRATIA ... Cred ca numai ea stie cat a avut de SUFERIT din cauza acestui mare actor, de fapt "MONSTRU" in viata REALA ...Cred ca d-na MAGDA CATONE A AVUT O VIATA TARE CHINUITA LANGA ACEST " MONSTRU " de om .... Se pare ca pana in ultima clipa, acest ... a avut o mare satisfactie de a-si BATE JOC pursi simplu de cea care l-a SUPORTAT o viata intreaga ... DUMNEZEU NE DA LA TOTI, DUPA CUM MERITAM .... Inainte sa moara trebuia sa constientizeze si sa se gandeasca, ca NU DEGEABA I S-A INTAMPLAT CEEA CE A TRAIT IN ULTIMUL TIMP dar ... A VRUT SA FIE "CAINE" PANA LA CAPAT ... De morti numai de bine dar ... ASA UN PERSONAJ ... A REUSIT SA NE SCOATA DIN RABDARI ... IN SFARSIT D-na MAGDA CATONE VA PUTEA TRAI IN LINISTE ... MERITA ASTA DIN PLIN, DUPA CATE A SUPORTAT ....

    6
    4

  • simika pe 28 Nov 2012, 12:08
    Dumnezeu stie...

    Mie una nu mi-ar arde de testamente o perioada dupa o asa pierdere. Si ca mama, as avea grija sa ii ramana copilului meu tot, pana cand va fi destul de matur pentru a sti ce sa faca cu ele.

    7
    0

  • RoMania pe 28 Nov 2012, 11:08
    Hai RoMania.....

    LOGIC.....1. logic inseamna ca esti de teapa lui Magda Catone ! 2. Cine a fortat-o sa-l "suporte o viata" .....? Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

    3
    8

  • Eu pe 28 Nov 2012, 10:22
    Logic...

    La Magda va ajunge averea ca ea l-a suportat o viata.

    9
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod