Loredana lanseaza prima carte

Nu era indeajuns de cool daca nu publica si o carte sub semnatura proprie. Iata ca acest lucru s-a intamplat pe 25 iunie, iar Story va ofera in exclusivitate pasaje din primul volum al Loredanei.
Nu era indeajuns de cool daca nu publica si o carte sub semnatura proprie. Iata ca acest lucru s-a intamplat pe 25 iunie, iar Story va ofera in exclusivitate pasaje din primul volum al Loredanei.   

Nonconformista solista isi surprinde inca o data fanii, de aceasta data cu o carte semnata chiar de ea. "Sexting" nu este in niciun caz un soi de roman autobiografic ci, mai degraba, o carte despre tot ce tine de stilul de viata al femeii moderne, un fel de poveste in genul "Sex and the City". "Practic, este o carte formata in mare parte din eseuri pe care le-am scris de-alungul timpului pentru emisiunea mea, "Miss Lori" si pentru revistele unde colaborez. Aceasta e structura de baza, dar am adaugat si alte povesti care contureaza ideea cartii, plus faptul ca vorbesc despre orice cu nonsalanta si fara prejudecati", spune vedeta.

Povestile ei si ale prietenilor


Ideea se pare ca i-a venit la sugestia Corinei Pintilie de la Coreus  Publishing. Aceasta a sunat-o cu ceva timp in urma si i-a propus acest lucru la care, culmea, marturiseste ca se gandise si ea destul de serios.

"Intr-un colt al mintii, aveam ideea de a scoate o carte si, cand incepusem sa scriu aceste eseuri, stiam ca intr-o zi le voi aduna si publica intr-un volum. Dar, a fost doar o farama de gand, iar Corina a materializat ideea. Astfel a aparut "Sexting". Este o carte despre mine si despre felul in care vad eu viata si situatiile in care am fost implicata cu sau fara voia mea. Pe langa asta, "Sexting" contine si franturi din vietile altora, intamplari despre care am auzit, despre povestile altora pe care le-am trecut prin filtrul si personalitatea mea".  

"Curajul de a vorbi despre dragoste si sex nu mai este privit ca un pacat, ca ceva interzis"


Asa cum se obisnuieste, titlul cartii a fost ales ultimul. Loredana a vrut neaparat sa fie un cuvant fresh, care sa contina cate putin din tot. De altfel, in introducerea cartii, detaliaza foarte bine acest lucru. "Fata de primele romane de dragoste care au fost interzise pentru ca erau considerate imorale, acum lucrurile s-au schimbat si curajul de a vorbi despre dragoste si sex nu mai este privit ca un pacat, ca ceva interzis. Titlul este chintesenta a ceea ce spun in carte, este un cuvant nou, un neologism, un cuvant care a aparut in urma cu doar cativa ani. Cred ca si cartea surprinde o gandire contemporana si felul in care oamenii privesc si traiesc viata in mileniul 3", povesteste cantareata.

Pe langa sexting, in carte apar mai multe neologisme, printre care si "limerence", un cuvant pe care l-a descoperit cu putin timp in urma si despre care a scris un eseu, dar si un cantec care este inclus pe "Sundance", noul ei album. "Sexting este un cuvant care rezuma lumea in care traim, faptul ca foarte mult timp din viata noastra se petrece in lumea virtuala. Chiar si sexul a devenit de foarte multe ori virtual. Tinand cont de problemele legate de boli, un sex-test poate fi chiar mai incitant si mai safe", spune Lori.

Sex, stil si cariera


Cand am auzit ca Loredana intentioneaza sa lanseze o carte, ne-am gandit imediat ca este vorba despre un volum autobiografic. Ei bine, artista spune ca nu se grabeste in aceasta privinta si ca vrea sa ia lucrurile "step by step". "Sexting" are in jur de 200 de pagini si cuprinde cele mai interesante povesti despre sex, stil, cariera -  teme care ar trebui sa intereseze pe orice femeie moderna si postmoderna.

Pentru ca aceasta carte sa ajunga la publicul dorit, Loredana va incerca sa faca o promovare inedita si in acelasi timp sustinuta. "Mi-as dori foarte mult un turneu in acest sens, dar totul tine foarte  mult de programul meu, de timpul pe care as putea sa il accord acestui proiect. Poate ca o sa facem un turneu care sa promoveze si cartea, si albumul "Sundance" asa impuscam doi iepuri dintr-o lovitura. Ar fi frumos sa aducem iubitorii de carte cu cei de muzica la un numitor comun", spune Loredana.

Foto: Dana et Stephane Maitec
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • liliana pe 30 Iun 2011, 10:01
    loredana groza

    rper sa nu uite ca cariera ei a pornit din onesti orasul ei natal si cu atat mai mult sa nu uite ca e moldoveanca si si sa nuii fie rusine cu originea si orasul ei pe care l-a uitat.o cunosc de cand a inceput sa canta pe scena casei de cultura,ii cunosc mama si fratele,si intamplator am avut cunostinte comune.mai mult imi placea muzica care o cantai ani in urma decat cea de acum care e o slava a tiganilor.pacat.ai fost pt.mine o placere de ate ascult,acum cand te aud inchid televizorul.liliana din lisabona unde desi locuisc oficial de 10 ani continui sa mentin legatura cu tara.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod