Interviu în exclusivitate cu Ian Ziering – actorul din serialul Beverly Hills 90210



Apropo de de Steve Sanders, eşti celebru în Romania graţie serialului „Beverly Hills 90210”, aşa că trebuie să te întreb asta, deşi de atunci ai jucat multe alte roluri: te mai uiţi la episoade din serial din când în când? Ce părere ai despre cum jucai atunci?

Postul care dădea în reluare „90210” în Statele Unite nu mai există. Aşa că n-am mai văzut de mult un episod din serial... Ştiu că e difuzat peste hotare şi din când în când mai prin un episod pe care nu l-am mai văzut niciodată.

Şi mă distrează să privesc în urmă... la ce-am făcut pe vremuri şi unde eram atunci. Şi ştii ce? Sunt foarte mândru de ce-am făcut în acest serial, m-am distrat foarte mult, am lucrat la un proiect care a plăcut oamenilor şi care place în continuare. Simplul fapt că mă întrebi despre asta la 24 de ani de la transmiterea primului episod mă convinge că am făcut parte din ceva foarte, foarte special.

Cum a fost în faţa ecranului verde, pentru efecte speciale, la filmările Uraganul rechinilor 2?

Trebuie să-ţi foloseşti imaginaţia şi să ai încredere în regizor.
Anthony C. Ferrante, regizorul de la Uraganul rechinilor 1 şi 2, este un tip plin de imaginaţie, foarte creativ şi foarte inteligent. Aşa că, dacă la Uraganul rechinilor 1 m-am îngrijorat puțin, având în vedere ce a reuşit el să facă, am fost mai mult decât dornic să fac tot ce mi-a cerut în Uraganul rechinilor 2. Pentru că atunci când filmezi ceva în faţa ecranului verde, din punctul tău de vedere pare o acţiune. Şi câteodată acţiunile astea sunt prosteşti sau ilogice.
Dar trebuie să ai încredere în regizor şi în echipa care face efectele speciale, care transformă ceea ce ţie ţi se pare o acţiune într-o reacţie; ei introduc în imagini toate elementele care te fac să te mişti aşa trăsnit, să sari de la înălţime sau ce-o mai fi. Aşa că, ştiind de ce erau capabili, ştiind ce au făcut în Uraganul rechinilor 1, mi-a fost foarte uşor să mă distrez cu ecranul verde la Uraganul rechinilor 2, pentru că ştiam că, orice aş face eu, ei vor crea un motiv pentru acţiunile mele.


În afară de efectele speciale create pe calculator, aţi avut şi elemente de recuzită la filmări?

Da, am avut câteva, câteva bucăţi de rechin, mai multe mărimi, lucruri pe care le puteam folosi la filmări pentru a ne crea o idee despre mărimea şi perspectiva lucrurilor... Dar în cea mai mare parte ne-am bazat masiv pe efecte speciale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod