Hugh Laurie. De la un serial de succes la o carieră muzicală de succes. Cum a reuşit?

Hugh Laurie este actorul britanic care a cunoscut renumele mondial odată cu rolul neconvenţionalului medic diagnostician din serialul "Dr. House".
Pe lângă un vădit talent actoricesc, starul din Marea Britanie mai are o pleiadă de calităţi care l-au ajutat să cunoască succesul nu doar în cinematografie şi televiziune, ci şi în muzică.

Hugh Laurie, actorul cu muzica în sânge


Hugh Laurie, născut în Oxford, Anglia, a cochetat cu muzica din fragedă copilărie, deşi actoria este cea care l-a transformat într-o vedetă pe plan internaţional. Vedeta a luat lecţii de pian începând cu vârsta de 6 ani, iar în prezent poate cânta şi interpreta melodii la pian, chitară, tobe, muzicuţă şi saxofon.

Actorul cu veleităţi de muzician nu ar fi reuşit astăzi să îşi încânte audienţa cu melodii blues dacă nu ar fi fost susţinut de o popularitate uriaşă, creată în urma implicării în cel mai de succes serial din toate timpurile (potrivit Guinness Book of Records), "Dr.
House".

Timp de 8 ani, din 2004 până în 2012, britanicul Hugh Laurie a intrat în pielea nonconformistului medic american Gregory House, performanţă pentru care nu a fost recompensat doar cu iubirea şi aprecierea milioanelor de fani din lumea întreagă, cât şi cu două Premii Grammy, multiple nominalizări la Premiile Emmy şi două premii ale Sindicatului Actorilor Americani (Screen Actors Guild Awards), plus un salariu care l-a inclus în rândul celor mai bine plătiţi actori de televiziune, onorariul său fiind de 409.000 dolari/episod.

O trecere lină de la actorie la muzică. Succesul n-a întârziat să apară

A fost cucerit de actorie în anii de facultate, însă nu şi-a abandonat pasiunea pentru muzică nicio clipă, interpretând melodii în proiectele sale TV şi cinematografice, precum "A Bit of Fry & Laurie", "Jeeves and Wooster", "Dr.
House" şi "Maybe Baby".

Cu toate acestea, lansarea într-o adevărată carieră muzicală, al carei succes poate rivaliza cu cel de care Hugh Laurie se bucură în plan actoricesc, a avut loc abia în 2011. Atunci, starul britanic şi-a lansat primul material discografic, "Let Them Talk", o colecţie de piese blues, care a fost promovat cu ajutorul unui turneu.

Despre primul său concert adevărat susţinut vreodată, organizat în Hamburg, în aprilie 2011, Hugh Laurie a povestit amuzat că l-a stresat în aşa măsură, încât s-a gândit serios să apese alarma pentru incendiu din holul clubului unde urma să aibă loc evenimentul, doar pentru a-l anula în ultimul moment.
"A fost una dintre cele mai teribile experienţe din viaţa mea", a spus actorul.

De la acel moment de cotitură, Hugh Laurie a susţinut peste 100 de concerte în lumea întreagă, între acestea numărându-se şi cel de la data de 12 iulie a.c., care a adus 4.000 de spectatori la Sala Palatului din Bucureşti.

Incurajat de reuşita primului său album, care s-a vândut în mai bine de 1 milion de copii, Hugh Laurie, alături de trupa sa, The Copper Bottom Band, a mai scos un album anul trecut, intitulat "Didn't It Rain". Acesta include piese de colecţie blues şi jazz, ale unor nume mari precum Jelly Roll Morton şi W.C.
Handy, cât şi melodii mai noi, precum "Changes" a trupei The Animals.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod