Hollywood: 5 vedete care şi-au făcut mastectomie. Cine sunt eroinele?

În România, cancerul de sân reprezintă prima cauză a mortalității feminine prin boală canceroasă. În fiecare an, aproximativ 6000 de femei se îmbolnăvesc de cancer la sân și aproximativ jumătate mor din acest motiv, în țara noastră. Nici peste hotare situaţia nu este cu mult mai bună. La Hollywood, tot mai multe vedete apelează la mastectomie pentru a fi ferite de teribila boală.

Această intervenţie presupune extirparea ţesutului mamar printr-o incizie făcută sub sâni.
Dubla mastectomie constă în înlăturarea totală a celor două glande mamare, păstrând pielea. Însă, această interveţie radicală nu face să dispară definitiv riscul de cancer mamar. Iată eroinele de la Hollywood care au decis să renunţe la sânii naturali pentru a rămâne sănătoase.
1 din 6

Angelina Jolie

Frumoasa actriţă a dezvăluit la jumătatea lunii mai că a suferit o dublă mastectomie pentru a preveni cancerul mamar. Vedeta în vârstă de 37 de ani a apelat la această operaţie pentru că este purtătoare a unei gene "defectuoase" care îi creşte riscul de cancer ovarian şi de sân.  Potrivit medicilor vedeta a moştenit o genă (BRCA1) care aduce un risc de 87% să dezvolte cancer mamar şi un risc de 50% pentru cancer ovarian.

"Mama mea s-a luptat cu cancerul timp de aproape zece ani şi a murit la 56 de ani. A rezistat destul ca să îşi cunoască primul nepot şi să îl ţină în braţe. Dar restul copiilor mei nu vor avea şansa de a o cunoaşte şi de a afla ce fiinţă plină de graţie era", îşi explică actriţa decizia într-un editorial în The New York Times. "Când am aflat care este situaţia, am decis să iau măsuri pentru a minimaliza riscurile cât se poate de mult. Am decis să fac o dublă mastectomie, preventiv. Am început cu sânii, deoarece riscul de cancer la sân este mai mare decât cel de cancer ovarian, iar operaţia este mai complexă", a mai scris vedeta, precizând că, după această procedură complexă, care a durat trei luni, riscul de a dezvolta cancer mamar a scăzut la 5%.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod